Ιουν. 2, 2019

Τι συμβαινει στον ΕΔΟΕΑΠ ? Γιατι παραιτηθηκαν οι Ορκωτοι Λογιστες

Δυο λογια για να καταλαβουμε τι συμβαινει αλλα και τι  σημαινει η παραιτηση των Ορκωτων Λογιστων .

Παραιτήθηκε τελικά η εταιρία των ορκωτών λογιστών Mazars από τον ΕΔΟΕΑΠ από τον έλεγχο του ισολογισμού του Οργανισμού.

Αυτό συνέβη προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο να της αφαιρεθεί η άδεια ορκωτού ελεγκτή για παράβαση της νομοθεσίας περί Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Έτσι, ενώ είχε παρουσιαστεί και ψηφιστεί ο ισολογισμός του 2018 από την ομάδα της πλειοψηφίας και παρά τις εντονες αντιρρήσεις της μειοψηφιας, τώρα πρέπει να γίνει ξανά δουλειά από την αρχή.

 Και αυτό διότι απαγορεύεται ρητά από τις διατάξεις περί Διεθνών Λογιστικών Προτύπων να είσαι ελεγκτής του ισολογισμού τον οποίο έχεις συντάξει εσύ, δηλαδή να είσαι κι ελεγκτής κι ελεγχόμενος.

Και η Mazars είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη του ισολογισμού  καθώς σε συνεννόηση με τη διοίκηση Καπάκου-Αντωνιάδου και λοιπών ανέλαβε να συντάξει τον ισολογισμό του 2018 και προφανώς δέχθηκε πιέσεις να υπερβεί τα νόμιμα όρια όπως αυτά ορίζονται από το εθνικό νομικό πλαίσιο και το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ.

Φυσικά οι ελεγκτικές εταιρίες δεν είναι υπεράνω νόμων όπως νομίζουν τα ξεφτέρια της ΕΣΗΕΑ που έμαθαν χρόνια τώρα γράφουν την νομοθεσία ( παρεμπιπτοντως και την δεοντολογια ) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται με την παραίτησή τους καθώς τώρα θα πρέπει ο ΕΔΟΕΑΠ  να αλλάξει ξανά τον ισολογισμό, την ώρα που ο χρόνος για τη μάχη των μαχών στο ΣΤΕ πλησιάζει και η αναλογιστική δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ισολογισμό.

Μαθαίνουμε λοιπόν πως το κόλπο που έκαναν ήταν να φτιάξουν ισολογισμό 13 μηνών και όχι 12  ! ! ! ! ! 

Όμως αυτό είναι εντελώς παράνομο καθώς το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ προβλέπει μόνο ετήσιο ισολογισμό αλλά και ο νόμος για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα δεν δίνει δυνατότητα να συνταχθεί υπερδωδεκάμηνος ισολογισμός παρά μόνο σε περιπτώσεις νεοσύστατων εταιριών.

Τώρα λοιπόν φτιάχνουν τον ισολογισμό από την αρχή αλλά προηγουμένως έχουν ψηφίσει και εγκρίνει στο ΔΣ τον παράνομο εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν οι ορκωτοί. 

Χάος  ! ! !

Και οι εργοδότες τρίβουν τα χέρια τους και κάνουν πάρτι με τους ανίκανους που διοικούν τον ΕΔΟΕΑΠ, φθάνοντας στο σημείο  !!! να στέλνουν επιστολή με την οποία εγκαλούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι δεν περιφρουρούν τα χρήματα και τα δικαιώματα των ασφαλισμένων...δηλαδή όλων των άλλων εργαζομένων! 

Αναποδος

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας