Μαρ. 20, 2019

ΕΣΗΕΑ : Κοντρες στο Δ.Σ. και περιεργες .... συνεργασιες

Απίστευτα κι όμως αληθινά όσα τραγελαφικά έγιναν την Τρίτη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, που μετά από πέντε χρόνια (!!!) θυμήθηκε να εξετάσει το θέμα του ασυμβίβαστου της Αγγελικής Γυπάκη.

  Περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες με την συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στο ΔΣ της Ένωσης , που εξασφάλισε κάποιες περίεργες υπουργικές αποφάσεις Κουντουρά – Γαβρόγλου , ώστε η  κα Γυπάκη να αποχαρακτηριστεί από την υπαλληλική ιδιότητα.

 Το θέμα του ασυμβίβαστου είχε εξεταστεί από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό το οποίο με ομόφωνη απόφασή του το είχε παραπέμψει στο ΔΣ, αφού εκείνο ήταν αρμόδιο σε τέτοια ζητήματα, σύμφωνα με το Καταστατικό.

 Στη χθεσινή συνεδρίαση η απόφαση του Πειθαρχικού, παρά τα έντονα αιτήματα δεν διαβάστηκε όπως και άλλα έγγραφα, σε μια κακοστημένη μεθόδευση που ανάγκασε πολλά μέλη να αποχωρήσουν με διαμαρτυρίες.

Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι η  Γυπάκη με την προκλητική ανοχή της Παπαδιάς ( Αντωνιάδου) μετείχε παράνομα και αντικανονικά στη συνεδρίαση, παρότι αυτό απαγορεύεται απόλυτα για κάθε μέλος όταν εξετάζεται δική του υπόθεση. Με ότι αυτό συνεπάγεται….

ΥΓ. Διασταυρωνουμε μια πληροφορια  ( σχετικη ) που θα κανει παταγο στην ΕΣΗΕΑ και οχι μονο.

Αναποδος

                                          ---------------------------------------------------

 

 

Η ανακοινωση της ΚΕΔ                                          

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΓΑΤΣΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Κουντουρά

ψήφισαν χθες και στην  ΕΣΗΕΑ

Χαριστική απόφαση  στα μέτρα της υπουργού  Ε. Κουντουρά, πήρε χθες και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.

Επικύρωσε  στην ουσία, υπουργική απόφαση της συγκεκριμένης υπουργού που  έχει συνυπογράψει με τον υπουργό Παιδείας Γαβρόγλου, ώστε υπάλληλος που ήδη υπηρετεί στον ΕΟΤ, να υπαχθεί στις ειδικές  διαδικασίες για την μισθοδοσία δημοσιογράφων !...

Πρόκειται για πρόσωπο που είχε προσληφθεί ως υπάλληλος πριν από δέκα χρόνια και κάποιος θα πρέπει να αιτιολογήσει επακριβώς τον σπουδαίο λόγο όλης αυτής της κινητοποίησης.

 Η αστραπιαία  και προκλητική ανταπόκριση  της απερχόμενης πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση  είναι μια πράξη υποταγής που απλώς επαναλαμβάνεται..

Βέβαια έχει ενδιαφέρον το ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο  και ποια είναι η θέση του ΝΣΚ , του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της κ. Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και όποιας άλλης αρχής.  

Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι η απόφαση της ΕΣΗΕΑ,  προηγήθηκε της σημερινής συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την εξασφάλιση εκλογιμότητας  στην υπουργό και την διατήρηση της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή.

Πάντως η συνεδρίαση του ΔΣ  ήταν επεισοδιακή. Επιχειρήθηκε για μια ακόμη φορά προπηλακισμός σε βάρος των μελών  του ΔΣ τα οποία διαμαρτυρήθηκαν για την συνδικαλιστική εκτροπή της πλειοψηφίας και αποχώρησαν διαχωρίζοντας την θέση τους , χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «μη σύννομη».

Θα έχει ενδιαφέρον και η συνέχεια στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.   

Τα μέλη του προεδρείου όμως με την προσχώρηση και κάποιων ακόμη ( δύο απ αυτούς δηλώνουν  υποψήφιοι με την ΝΔ στις επικείμενες εκλογές  ) κατέληξαν  στην απόφαση τους, που εκτός των άλλων εκλαμβάνεται για όσους την ψήφισαν και ως  ταυτόχρονη…… αναψηλάφηση αμετάκλητης απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου από το 2015.

Τέτοια παρακμή  δεν έχει προηγούμενο.  

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ δεν περιελήφθησαν κρίσιμα ζητήματα  που εκκρεμούν και έχουν υποδειχθεί, όπως:

-οι τελευταίες εξελίξεις με τις οφειλές του ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ για τα εκατομμύρια του αγγελιοσήμου που παρανόμως παρακρατεί

-το κόλπο με τις παρακρατήσεις μισθών, με αυθαίρετο υπολογισμό προϋπηρεσίας στα δημόσια ΜΜΕ από τις υπηρεσίες του κ. Κρέτσου, με αποτέλεσμα να χάνουν λεφτά οι συνάδελφοι αλλά και τα Ταμεία με ότι αυτό συνεπάγεται για απώλειες εισοδήματος και  διαφεύγουσες εισπράξεις ΕΦΚΑ και ΕΔΟΕΑΠ.

- non paper των ιδιοκτητών εφημερίδων και περιοδικών  με βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και το οποίο κάποιο το κρύβουν.

-το σχέδιο της αναλογιστικής μελέτης για τον ΕΔΟΕΑΠ και όσα έχουν μεσολαβήσει τις τελευταίες μέρες.

-τον επανυπολογισμό μαϊμού για τις  συντάξεις και των δημοσιογράφων και όσα αναμένονται.

Ανάμεσα σε αυτούς που προσχώρησαν στην υπερψήφιση περιλαμβάνονται και μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, για τα οποία έχουν ζητηθεί εξηγήσεις για θέματα οικονομικής διαχείρισης ( χορηγιών, «αποστολών», διαχείρισης κτιρίων κλπ) και τα οποία  νομίζουν ότι με τέτοιες διαδικασίες μπορούν να αποφύγουν να δώσουν λογαριασμό.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας