Δεκ. 7, 2018

ΕΔΟΕΑΠ - Προεδρειο : Πεφτοσυννεφακηδες ... ετοιμοι για ολα

Νέα "σωτηρία" για τον ΕΔΟΕΑΠ προαναγγέλει ο Πετρόπουλος, μέσω των τραπεζοϋπαλλήλων... Σε χτεσινή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων των τραπεζικών υπαλλήλων, ανέφερε ότι ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για πλήρη ένταξη του ΤΑΠΙΛΤΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, στην οποία (ρύθμιση) ενδεχομένως να συμπεριληφθούν το Επικουρικό Ταμείο της Εθνικής Τράπεζας και ο ΕΔΟΕΑΠ... Ξέρουν κάτι οι διοικούντες το Ταμείο μας και μας το κρύβουν ή θα "πέσουν πάλι από τα σύννεφα;"

Το σχολιο ειναι του μελους του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ 

Κωστα Ντελεζου

 

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Πετρόπουλος: Νομοθετική ρύθμιση για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ των Ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και ενδεχομένως και του ΕΔΟΕΑΠ

Αθήνα 6 Δεκεμβρίου 2018

Θετικά τα μηνύματα από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο που μας δήλωσε τη βούλησή του για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ

Συνάδελφοι,
Η κοινή πορεία που έχουν χαράξει οι Σύλλογοί μας για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης με την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, συνεχίζεται και φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 6/12) με μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας νέα συγκέντρωση των Συλλόγων μας (μετά από την αντίστοιχη στις 27/11 για την επίδοση του υπομνήματος στο Υπουργείο) κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και συνάντηση αντιπροσωπείας μας (Σαράντος Φιλιππόπουλος από το Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»Γιώργος Ανδριώτης από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΙονικήςΔημήτρης Παναγιώτου από το χώρο της Ιονικής, Αγγελική Οικονόμου, Δημήτρης Σταύρου από το Σύλλογο Συνταξιούχων πρώην ΕθνοκάρταςΧάρης Δάσκαλος από το Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής καιΚώστας Κέντρος, Νίκος Σκαρμούτσος από το Σύλλογο Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών-Eurobank) με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.
Ο κ. Πετρόπουλος μας είχε ενημερώσει προηγουμένως ότι δεν θα ήταν δυνατή η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και έπρεπε να παρευρίσκεται στη Βουλή. Ωστόσο, έπειτα από συνεννόηση με στελέχη των Συλλόγων μας, ο Υφυπουργός δεν ακύρωσε τη συνάντηση, αλλά ζήτησε να γίνει στη Βουλή και φρόντισε να εξέλθει της αίθουσας του Κοινοβουλίου και να συζητήσει με αντιπροσωπεία των Συλλόγων μας επί του ολοκληρωμένου υπομνήματος που του είχαμε επιδώσει για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, στο οποίο αναλύαμε ότι η συγκεκριμένη λύση αποτελεί τη μοναδική προοπτική διάσωσης και διασφάλισης της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του, εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση του Υπουργείου για την προστασία των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
Κατά τη διάρκειας της συνάντησης, ο Υφυπουργός διατύπωσε την ξεκάθαρη βούλησή του να βρεθεί λύση και μάλιστα μας ανέφερε ότι προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση, σε συνδυασμό ενδεχομένως με το ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής και τον ΕΔΟΕΑΠ των δημοσιογράφων, για την οριστική λύση των θεμάτων αυτών. Ωστόσο, μας τόνισε ότι, ανεξάρτητα από την εξέλιξη στα άλλα δύο ταμεία, έχει τη βούληση να προχωρήσει τη διαδικασία για την ένταξη του συνόλου των ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού του ΕΤΕΑΕΠ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, ο Υφυπουργός τοποθετήθηκε επί της παλαιότερης πρότασης που  του είχε κατατεθεί από συνταξιουχικούς Συλλόγους για να ενταχθούν στο ΕΤΕΑΕΠ μονάχα οι συνταξιούχοι και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αφού κατέστη σαφές ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας, η συγκεκριμένη πρόταση απορρίπτεται πλέον από τις συνταξιουχικές οργανώσεις που συνυπογράφουν την παρούσα κοινή ανακοίνωση, αλλά προωθείται από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Εμείς εξηγήσαμε εμφατικά στον κ. Πετρόπουλο ότι μία τέτοια λύση θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους εργαζόμενους ασφαλισμένους στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση, ενώ και ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ότι δεν είναι η λύση που προτίθεται να υλοποιήσει.
Μάλιστα, σε σχετικά ερωτήματα που του υποβάλαμε για την εξέλιξη της διαδικασίας ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ, μας απάντησε ότι πρέπει πρώτα να εκπονηθεί η αναλογιστική μελέτη, την οποία θα ξεκινήσει άμεσα το Υπουργείο και θα καταβληθεί προσπάθεια μέρος της δαπάνης που θα προκύψει να επιμεριστεί και στις τράπεζες από τις οποίες προέρχονται τα ασφαλισμένα μέλη του επικουρικού μας Ταμείου. 

 .

Συνάδελφοι,
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι τα συμπεράσματα της συνάντησής μας με τον Υφυπουργό ήταν για πρώτη φορά ξεκάθαρα σε θετική κατεύθυνση και μας δημιουργούν προσδοκίες για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας. 
Η εκτίμηση των αντιπροσώπων των Συλλόγων μας που έδωσαν το παρών στη συνάντηση είναι ότι για πρώτη φορά, όλο αυτό το διάστημα που εκκρεμεί αυτή η σημαντική υπόθεση που αφορά τις ζωές μας, υπάρχει βούληση και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λύσης για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, που σίγουρα μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι αυτό το μείζον πρόβλημα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την επίλυσή του. Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από την ξεκάθαρη έκφραση βούλησης για την επίλυση του θέματος, όσο και από το πλαίσιο εξέλιξης της διαδικασίας ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ και το χρονοδιάγραμμα που μας ανακοίνωσε ο κ. Πετρόπουλος. 
Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι γιατί οι ενέργειες και οι κινητοποιήσεις μας φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση, αποδεικνύοντας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος…
Βέβαια, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα για την υλοποίηση του μεγάλου στόχου ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επιτευχθεί το δίκαιο αίτημά μας. Με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά και θα σας κρατάμε ενήμερους, αλλά θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή για ενδεχόμενη προσπάθεια ανατροπής όσων έχουν σχεδιαστεί και μας παρουσίασε σήμερα ο Υφυπουργός.

.

Όπως μέχρι σήμερα οι Σύλλογοί μας δίνουμε τον κοινό αγώνα για την επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος, έτσι θα συνεχίσουμε σε κοινό μέτωπο μέχρι την οριστική υλοποίηση του μεγάλου στόχου ένταξης της του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

 .

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ 

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

·         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

·         ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

πηγη##Paratiritis

AΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας