Οκτ. 30, 2018

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ - Ιδρυτικη Διακηρυξη

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ – ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ


Αθήνα 30 Οκτωβρίου 2018

Ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους! Ήρθε η ώρα η ΕΣΗΕΑ να υπηρετήσει και πάλι τους δημοσιογράφους… Να μην εκφράζει συμφέροντα κυβερνήσεων, εργοδοτών, κι επιχειρηματιών. 

Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας της, κι από Ένωση πρωτοπόρος έχει καταστεί ουραγός, αδρανής, χωρίς να υπηρετεί τα συμφέροντα των επαγγελματιών δημοσιογράφων αλλά ολίγων συνδικαλιστών. Φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Κι αν δεν κάνουμε τώρα ένα νέο ξεκίνημα, δημιουργώντας μια ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ, θα τα χάσουμε όλα. Οι δημοσιογράφοι δεν έχουμε συλλογικές συμβάσεις, δεν έχουμε λόγο στους χώρους εργασίας, δεν έχουμε παρέμβαση στην κοινωνία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να φύγουμε από λογικές που έφεραν τον κλάδο στην ανυποληψία. Να δώσουμε τον ύστατο αγώνα για να μην φτάσουμε ακόμη πιο χαμηλά, από εκεί που ξεκινήσαμε πριν 100 χρόνια. Να κάνουμε δηλαδή έρανο για να κηδέψουμε συναδέλφους! Η Ένωση οδηγείται σε οικονομική καταστροφή και συνεχίζει να σπαταλά ασκόπως τεράστια ποσά. Δεν θέλουμε μια Ένωση που φαντασιώνεται ότι βρισκόμαστε στην εποχή της λινοτυπίας. Μια Ένωση που έχει γίνει περίγελος των εργοδοτών. Μια Ένωση που δεν μας αξίζει.

Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε αμέτοχοι ή θα αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση. Αν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται η πολιτική των άσφαιρων ανακοινώσεων και των ανούσιων απεργιών. Αν θα ανεχτούμε την οσφυοκαμψία στην εκάστοτε κυβέρνηση και τους εργοδότες. Αν θα αφήσουμε το σωματείο μας σε όλους εκείνους που με τις πράξεις τους υποστηρίζουν την απλήρωτη εργασία δήθεν στο όνομα της διάσωσης θέσεων εργασίας. Για πόσο καιρό θα πρέπει να ανεχόμαστε να χαρακτηριζόμαστε «αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι», επειδή η ηγεσία της Ένωσής μας ουδέποτε φρόντισε να αποπέμψει μια αισχρή μειοψηφία του κλάδου;

Στη ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ χωράνε όλοι όσοι θέλουν να αλλάξουν μια άβουλη και απαξιωμένη ΕΣΗΕΑ. Να δουν και πάλι μια Ένωση που θα σέβεται τον εαυτό της. 

Μια ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ που θα αντισταθεί σε όσους υπονομεύουν τον ΕΔΟΕΑΠ με τις πράξεις τους. Μια ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ διαπαραταξιακή, υπερκομματική, με τεκμηριωμένες απόψεις που σέβεται τις Δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ που θα αγωνιστεί και θα απαιτήσει νέες θέσεις εργασίας. Που θα εξασφαλίσει πραγματικά προγράμματα στήριξης των ανέργων και δεν θα επιδιώκει τρόπους να τους ξεφορτωθεί.

Η ιδρυτική ομάδα

Νίκος Καρούτζος                  Γιώργος Βότσκαρης           Άντζυ Σταθάτου
Μπάλτα Ματίνα                   Μαζανίτης Χρήστος          Κοτσώνης Θόδωρος 
Αξελός Χριστόδουλος          Προυκάκης Χρήστος         Γιαννούλη Φωτεινή 
Λαγάνης Μιχάλης                 Ρόζος Βασίλης                  Ρούσσος Ισίδωρος
Τράκου Άντα                         Ντάνη Ιωάννα                  Χαλαβαζής Ιωάννης
Καλομάρη Αφροδίτη            Φιτσόπουλος Άλκης         Ευτυχίδου Τζίνα
Τζιβελέκης Δημήτρης                                                    Χιδίρογλου Νίκος

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας