Οκτ. 13, 2018

Αγωνιστηκη Προοπτικη : ΚΥΑ - Απεργιες και αλλα ερωτηματα

Συναδέλφισσες,  -φοι,

στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας ( 28/09 ) με οριακή απαρτία,  ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ σχετικά με την ΚΥΑ της αναβίωσης της σχέσης εργασίας μας.  Μας είπε ότι έχει πάρει υπογραφή από τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς ( Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομικών και Εργασίας ) και ότι προκειμένου να εκδοθεί το ΦΕΚ, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζήτησε από την ΕΡΤ οικονομική  μελέτη του κόστους εφαρμογής της.

Η ΕΡΤ από τη μεριά της εξέδωσε δύο  διαφορετικές οικονομικές μελέτες με διαφορετικό αποτέλεσμα για το ίδιο θέμα, οι οποίες έχουν απόκλιση 20 εκατομμύρια ευρώ !!!  Οι οικονομικές υπηρεσίες υπολογίζουν το ποσό των 47 εκ. € και οι διοικητικές το ποσό των 67 εκ €.

Αυτό που μπορεί να  υποθέσει κανείς μπροστά σε αυτό το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ !!!. είναι ότι κάποια υπηρεσία από τις δυο είναι ανίκανη να ολοκληρώσει το έργο της,  κάτι που εμείς αδυνατούμε να το πιστέψουμε.

Αυτή όμως η απόκλιση δημιουργεί πρόβλημα στο να μην μπορεί να προχωρήσει  το ΦΕΚ της ΚΥΑ, δημιουργώντας κόλλημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όταν το άνοιγμα είναι  20 ολόκληρα εκατομμύρια €  κάτι δεν πάει καλά.

Τα ερωτήματα είναι απλά.

Γιατί μια εταιρεία του μεγέθους και του κύρους  της ΕΡΤ μπορεί να έχει μια τόσο τεράστια απόκλιση στα οικονομικά της αποτελέσματα;

Ποια είναι η σκοπιμότητα του να υπάρχουν δυο διαφορετικές μελέτες, όπως και γιατί αυτό δεν μπορεί να διευθετηθεί άμεσα;

Έχει καλέσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ σε σύσκεψη την αρμόδια  Γενική Διεύθυνση στην οποία ανήκουν οι δύο Διευθύνσεις και να ζητήσει εξηγήσεις για τον λόγο που έχει κολλήσει το θέμα;

Ο Υπουργός έχει ζητήσει την άμεση επίλυση του προβλήματος από όλους τους εμπλεκόμενους;

Άραγε έχει ενημερωθεί ο Υπουργός;

Το σημαντικότερο ερώτημα όμως είναι γατί η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν ενημερώνει όλους τους συναδέλφους για τους λόγους που  κωλυσιεργεί η ΚΥΑ;

Το ζητήσαμε και περιμέναμε υπομονετικά για δυο εβδομάδες αλλά μάταια.

Έτσι εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε  να το κάνουμε εμείς γιατί η ενημέρωση των εργαζομένων  είναι υποχρέωσή μας.

Στην συνέχεια της συνεδρίασης του ΔΣ ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ πρότεινε απεργιακές κινητοποιήσεις και  ψηφοφορία για να ληφθεί απόφαση.

Η Αγωνιστική Προοπτική με τους εκπροσώπους της (Κασιμάτης,  Κλαδευτήρας) ζήτησε να γίνει ενημέρωση όλων των εργαζομένων με κοινές συγκεντρώσεις για  :

την ΚΥΑ και τους λόγους κωλυσιεργίας αφού οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί έχουν υπογράψει,  

την ΣΣΕ  που θα πρέπει να  ενημερωθούμε με συγκεκριμένο σχέδιο,

το ίδιο για τον ΓΚΠ,  προσλήψεις κ.α.

και κατόπιν μέσα από  ΓΣ των πρωτοβάθμιων Σωματείων οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την άποψή τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι.  Η απεργία αποτελεί το ισχυρότερο όπλο των εργαζομένων, που δεν μπαίνει πρώτο στη μάχη αν δεν εξαντλήσουμε όλες τις άλλες μορφές διεκδίκησης, με βασική προϋπόθεση τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Για αυτό και δηλώσαμε αποχή από τη ψηφοφορία, που δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αφού δεν υπήρχε πλέον απαρτία από τα  μέλη της ΕΡΤ στη συνεδρίαση.

Τα συμπεράσματα δικά σας  …

Συνάδελφοι η εφαρμογή της ΚΥΑ αποτελεί την κορυφαία πράξη μετά το άνοιγμα της ΕΡΤ για την τελική δικαίωση  των απολυμένων και του αγώνα που έδωσαν για το άνοιγμα της, αλλά και της εργασιακής συνέχειας που αποκαθίσταται πλήρως. Ταυτόχρονα διαμορφώνει συνθήκες εργασιακής ασφάλειας  που δεν θα μπορούν να αλλοιωθούν στο μέλλον.

Προσθέτει ένα μισθολογικό κλιμάκιο σε κάθε εργαζόμενο.

Τα δύο χρόνια ένσημα που προκύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ για τους δεκάδες συναδέλφους που συνταξιοδοτούνται το επόμενο διάστημα, προσδίδουν αύξηση  30 - 40 € το μήνα ανάλογα με το μισθό αποχώρησης και εξομαλύνουν σε ένα βαθμό τις μειώσεις που εισάγει το νέο ασφαλιστικό καθεστώς.

Ενεργοποιείται η αποζημίωση απόλυσης η οποία είναι 15.000 € για όποιον συνταξιοδοτείται.

Η Αγωνιστική Προοπτική πορεύεται σταθερά στις αρχές και στις αξίες για τις οποίες στρατευτήκαμε, για αυτές θα συνεχίσει να αγωνίζεται, μαζί με τους εργαζόμενους.  

Όλοι στους συνδικαλιστικούς αγώνες έχουμε χρέος να αφουγκραζόμαστε τους σ/δφους μας και όσους εκπροσωπούμε.

Καλούμε τους πέντε σ/δφους,  μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, να  πράξουν το ίδιο. Οι αγώνες είναι κοινοί και αυτοί μας ενώνουν.

Αγωνιστικη Προοπτικη

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας