Οκτ. 4, 2018

ΕΔΟΕΑΠ : << Λεφτα υπαρχουν >> Για ποιους ? Ασφαλισμενοι πολλων ταχυτητων

ΕΔΟΕΑΠ, Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς φαίνεται ότι είναι τα πρώτα θύματα του ...νέου ΕΔΟΕΑΠ με τη μείωση των δαπανών στις παροχές υγείας κατ' εντολή των εργοδοτών. 

Εκτός αν και η νέα διοίκηση ακολουθεί τα βήματα της προκατόχου της με διακρίσεις σε βάρος ασφαλισμένων και υπέρ κάποιων άλλων ...ημετέρων.

Τα επικίνδυνα φαινόμενα ξεκίνησαν από προηγούμενη διοίκηση που παρανόμως διέκοψε την παροχή τρίμηνης συνταγής για σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό νόσημα και κορυφώθηκαν από τις πρώτες κι όλας ημέρες της νέας διοίκησης που προέκυψε πριν από τρεις μήνες.

Προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση της συγκεκρομένης συνταγής ζήτησαν παρανόμως από το ΩΝΑΣΕΙΟ να τους παραδοθεί ο ιατρικός φάκελος με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, αμφισβητώντας τη διαγνωσμένη πάθησή του και τις επανειλημμένες ιατρικές γνωματεύσεις που είχαν προσκομιστεί τα περασμένα χρόνια και χωρίς καν να έχουν ζητήσει τη συγκατάθεσή του! 

Απεστάλη επιστολή διαμαρτυρίας προς το δ.σ., με την επισήμανση ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΗΘΕΙ. Η επιστολή, όμως, ΔΕΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΗΘΗΚΕ, αλλά παρά ταύτα συζητήθηκε στο δ.σ. Απλώς παράνομο; 

Επόμενο και πλέον πρόσφατο κρούσμα η έγκριση ποσού μόλις 929,36€ για χειρουργική επέμβαση απόφραξης κάτω αρτηριών έναντι ποσού 2.000€ για τις αμοιβές των γιατρών, όταν η απόφραξη έχει επέλθει από παρενέργειες της ακτινοβολίας για τον καρκίνο (σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση) και ενώ έχει χαρακτηριστεί ως "βαρεία" (από το πρακτικό χειρουργείου), ο ΕΔΟΕΑΠ την υποβάθμισε σε "μεγάλη"!


Ζητήθηκε επανακοστολόγηση του ποσού με αίτηση στο δ.σ., μετά από προτροπή της ελεγκτού ιατρού στη διαμαρτυρία, όπου όμως ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ με εισήγηση της ιδίας!

Επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες σε βάρος καρκινοπαθών και καρδιοπαθών που τους γνωστοποιούνται με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα και χωρίς καμία εξήγηση! 

Αλήθεια, η μείωση των δαπανών στον Οργανισμό πρέπει να ξεκινά από καρκινοπαθείς-καρδιοπαθείς-ΑΜΕΑ και με ποσοστό ...ταβάνι (ΚΕΠΑ 90%) και όχι από διπλοτριπλοπληρωμένους συνδικαλιστές σε διάφορα δ.σ. Ενώσεων, Ταμείων κλπ που αποφασίζουν τα σχετικά;

  Αγνοώντας την κατασπατάληση των χιλιάδων ευρώ που σκορπούνται ...γαλαντόμως σε μισθούς ΤΡΙΩΝ αναπληρωτών αρχιάτρων και αυτό γιατί αρνούνται στην τοποθέτηση μόνιμου τακτικού αρχιάτρου με ειδίκευση στην γενική ιατρική όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Ξεχνούν, επίσης, τα ποσά χιλιάδων ευρώ ως εξ' ολοκλήρου αποζημιώσεις σε κάποιος για αγορές γυαλιών οράσεως με αποφάσεις δ.σ.;

Αν κάποιοι εσκεμμένα παραβλέπουν και αρνούνται να προσφέρουν αυτά που δικαιούνται οι πραγματικά πάσχοντες επιβαρύνοντας περαιτέρω την υγεία τους, τότε Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, σύμφωνα με τη φράση του Ιάκωβου Μάγερ που κοσμεί την αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ και τον λόγο έχει πλέον μόνον ο εισαγγελέας.

Δεν αρκούν οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις που εκθιάζουν τις ...αρετές του εκάστοτε τεθνεόντα αυναδέλφου, η φροντίδα και η ανακούφισή του όταν αυτός δίνει άνισες μάχες έχουν σημασία.

Σε διαφορετική περίπτωση, το λόγο και το έργο αναλαμβάνουν άλλες εξουσίες.

Υ.Γ. Λυπάμαι πολύ που εμπιστεύθηκα την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και μέλος του δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ κα Αντωνιάδου και ανέμενα μέχρι σήμερα, όταν σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με διαβεβαίωνε ότι το θέμα θα λυθεί γιατί πρόκειται περί μέγιστης αδικίας. 

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του δ.σ. του Οργανισμού και γ.γ. της ΕΣΗΕΑ κ. Καπάκο, δεν καταδέχτηκε ούτε μία φορά να βγει στο τηλέφωνο
Κατάντια.


Λάμπρος Παπαξενάκης
Μέλος ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ

ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας