Οκτ. 2, 2018

ΕΔΟΕΑΠ : Ποιοι παιζουν με το ταμειο μας

Ο «φίλος» ΕΦΚΑ και η οσφυκαμψία στον Πετρόπουλο στέλνουν τον ΕΔΟΕΑΠ στο ΚΕΑΟ

«Ει ζην δεήσει μη μόνον τους εχθρούς αλλά και τους φίλους φυλαττόμενον».

Αν θες να ζήσεις, να φυλάγεσαι όχι μόνο από τους εχθρούς αλλά και από τους φίλους, όπως έλεγε ο Μακεδόνας Βασιλιάς Αντίγονος. Αν φυσικά ο ΕΦΚΑ συγκαταλέγεται στους φίλους, όπως σθεναρά υπερασπίστηκε η νέα Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αφήνοντας με πράξεις και παραλείψεις ακάλυπτο τον Οργανισμό τα συμφέροντα του οποίου κλήθηκε να υπερασπιστεί! 

«Η επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ αποκαταστάθηκε» μας είπαν! Η αλήθεια επιβεβαιώνει το αντίθετο, καθώς δυστυχώς οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Ο «φίλος» ΕΦΚΑ προχώρησε σε καταλογισμό με διαδικασίες κατά ΚΕΔΕ (κατασχέσεις, δεσμεύσεις λογαριασμών κλπ) το υπόλοιπο του δανείου ύψους 9,1 εκ ευρώ και το κάνει άμεσα απαιτητό για να γίνει «επιτέλους» πράξη το όνειρο του κου Τάσου Πετρόπουλου να βάλει στο χέρι τα ακίνητα του ΕΔΟΕΑΠ αφού δεν κατόρθωσε αυτός και η παρέα του (Καπάκος-Γκανάς) να μας νουθετήσει να πάρουμε το δάνειο με ενέχυρο τα ακίνητα. Είχε προηγηθεί μια κατάπτυστη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που βάφτισε τη δανειακή σύμβαση ως ασφαλιστική οφειλή. Μια γνωμοδότηση που ουδείς γνωρίζει ποιο ήταν το ακριβές ερώτημα και ποια στοιχεία προσκομίστηκαν από τον ΕΦΚΑ αλλά και κανένας από την πλειοψηφία του ΔΣ ενδιαφέρθηκε να μάθει.

Πριν από λίγες ημέρες στο ΔΣ, ο Πρόεδρος κος Σταύρος Καπάκος μας διαβεβαίωνε ότι ο κ. Σέμπος του ΕΦΚΑ δεν πρόκειται να εφαρμόσει την γνωμοδότηση του ΝΣΚ την οποία είχε ζητήσει ο προηγούμενος διοικητής. Ταυτόχρονα η ετερόκλητη συμμαχία των συνδικαλιστών που διοικεί τον ΕΔΟΕΑΠ έκανε ότι μπορούσε για να τινάξει στον αέρα την δανειακή σύμβαση που είχε υπογραφεί από την καιροσκοπική, όπως την έχει χαρακτηρίσει, διοίκηση Καρούτζου και να κάψει το χαρτί που είχε στα χέρια του ο ΕΔΟΕΑΠ.

Πρώτον, πήγε σε συνάντηση με Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ όπου υποτίθεται ότι στόχος θα ήταν να αλλάξει η γνωμοδότηση της Eurostat και δήλωσε ότι θα πληρώσει το δάνειο . Και όχι ότι το δάνειο είχε πληρωθεί με εκχώρηση απαιτήσεων. Δεύτερον, έλαβε απόφαση με την πλειοψηφία που έχει στο ΔΣ να ζητήσει από τον ΕΦΚΑ διακανονισμό του δανείου και όταν επαναλάβαμε τις ενστάσεις αλλά και θέσαμε ζήτημα απιστίας η απάντηση ήταν ειρωνεία και λοιδωρία.

Έτσι απεμπόλησε το πραγματικό επιχείρημα ότι το δάνειο πληρώθηκε με την εκχώρηση απαιτήσεων. Αυτό που λέγαμε εξ αρχής και το είπαμε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων όπου και καταθέσαμε τη δανειακή σύμβαση. Γιατί αν το δάνειο δεν είχε πληρωθεί τότε γιατί ο ΕΦΚΑ με δύο έγγραφά του μας εκβίασε ωμά ότι δεν θα λάβουμε οφειλόμενα περί τα 700.000 ευρώ από Αγγελιόσημο αν δεν δεχτούμε τροποποίηση της σύμβασης;

Για εμάς το συμφέρον του ΕΔΟΕΑΠ ήταν πάνω από όλα. Και δεν υποκύψαμε στις πιέσεις και του εκβιασμούς Πετρόπουλου να αλλάξουμε τις συμβάσεις. Δεν υποκύψαμε παρά το πολιτικό κόστος που προκαλούσε η προεκλογική πολιτική ρητορεία των διοικούντων σήμερα τον ΕΔΟΕΑΠ.

Οι άνθρωποι που έκαναν Ευαγγέλιο προεκλογικά την σχεδόν ερωτική σχέση που πρέπει να έχει ο ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΦΚΑ και κατηγορούσαν την ομάδα Καρούτζου για αμετροεπή συμπεριφορά κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες το ακατόρθωτο. Να προωθήσουν τα συμφέροντα του ΕΦΚΑ και να τορπιλίσουν με τις πράξεις τους τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.

Τους καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξουν τακτική και να προσφύγουν στα δικαστήρια για την παράνομη ενέργεια του ΕΦΚΑ έστω και αν οι ίδιοι με τις πράξεις τους υπονόμευσαν τα δίκαια του ΕΔΟΕΑΠ. Τους καλούμε να κινηθούν ποινικά και αστικά κατά της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τα κεφάλαια που παράνομα παρακρατεί από τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά και το έγκλημα που διαπράττει χαρίζοντας σε διαφημιστικές δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ από Αγγελιόσημο καθώς ούτε έλεγχο κάνει, ούτε βεβαιώνει , ούτε καταλογίζει ούτε εισπράττει. 

Γιατί ο ΕΦΚΑ με τη διάλυση του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν εγκληματεί μόνο κατά του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και των ίδιων των συμφερόντων των ασφαλισμένων του απεμπολώντας δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα. Σε αυτό έβαλαν το χεράκι τους και οι συνδικαλιστές που διοικούν σήμερα τον ΕΔΟΕΑΠ καθώς φρόντισαν να διαλύσουν το Μηχανισμό Αγγελιοσήμου.

Νίκος Καρούτζος
Πρώην Πρόεδρος και μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου 
Πρώην ΓΓ και μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας