Ιουλ. 12, 2018

Η απαντηση στο χθεσινο αρθρο Καπακου στην Εφ Συν για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, στηρίζει ένα ολόκληρο πόνημα στα στοιχεία - εισπράξεις του Μαΐου, παραπλανώντας συνειδητά τον κόσμο, καθώς:

*Το μήνα Μάιο μπήκαν και οι κρατήσεις του Δώρου Πάσχα, δηλαδή κρατήσεις για 1,5 μισθό.

Επίσης, κατατέθηκαν οι αναδρομικές εισφορές των εργαζομένων, οι οποίες έχει προβλεφθεί να καταβληθούν σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Τουτέστιν, το έσοδο του 1.500.000 ευρώ του Μαΐου, τους άλλους μήνες -μετά τον Οκτώβριο που λήγουν οι 10 δόσεις- θα είναι πολύ κάτω από 1 εκατ. ευρώ. *

Η αναλογιστική μελέτη που θα πρέπει να γίνει μέσα στο φθινόπωρο, απαιτεί τη δημιουργία αποθεματικού για τις μελλοντικές συντάξεις.

* Η τελευταία ρύθμιση Πετρόπουλου, προβλέπει αφενός ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τον κλάδο επικούρησης-εφάπαξ και αφετέρου τη δημιουργία προσωπικών μερίδων των ασφαλισμένων για επικούρηση.

Αυτό σημαίνει πως οι εισφορές των ήδη εργαζομένων, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των μελλοντικών συντάξεών τους. * Το 2% της εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων θα κατευθύνεται αποκλειστικά για υγεία-περίθαλψη και όχι για επικουρικές και εφάπαξ...

* Οι εργοδότες της Περιφέρειας, όπου τα ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ παρέχουν μόνο επικούρηση, θα πληρώνουν το 2% υπέρ Υγείας στον ΕΔΟΕΑΠ;

* Οι συνολικές οφειλές του ΕΔΟΕΑΠ ανέρχονται (με σημερινά στοιχεία) σε 33 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των αποθεματικών του μαζί με τα τρέχοντα έσοδα, ανέρχονται μόλις σε 18 εκατομμύρια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η κατάσταση δεν προσφέρεται για δημαγωγία, όταν μάλιστα κάποια από τα αφεντικά ξεκίνησαν ήδη τις προσφυγές για το 2% (πράγμα αναμενόμενο)...

Σε κάθε περίπτωση, η ώρα της αλήθειας θα έρθει το φθινόπωρο με την αναλογιστική που θα γίνει, αλλά και με τις πρώτες ενδείξεις που θα έχουμε από το δικαστικό μέτωπο για την τύχη του 2%.

Κωστας  Ντελεζος 

Μελος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας