Ιουλ. 4, 2018

Μονο στην ΕΡΤ .. του Καλφαγιαννη ... συμβαινουν αυτα

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!!!

Διευθύνων σύμβουλος και… αρχισυντάκτης

Η απαξίωση των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ συνεχίζεται.

Και η κατρακύλα διοικητική και.. συνδικαλιστική συναντώνται και σε αγαστή συνεργασία προωθούν τους… ημετέρους , αδιαφορώντας για τη λειτουργία των περιφερειακών σταθμών.

Το νέο συμβάν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση προσβάλλει βάναυσα τη δημοσιογραφική δεοντολογία και αλλάζει αυταρχικά τις ειδικότητες των εργαζομένων.

Έτσι, επιβάλλει μια διαρκή ένταση μεταξύ των εργαζομένων, ανακηρύσσοντας ως δημοσιογράφο τον μουσικό παραγωγό.

Που αλλού όλα αυτά: στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.  

Την περασμένη Παρασκευή, 29 Ιουνίου, η τοπική διοίκηση,  χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Ιωαννίνων για την ανάγκη κάλυψης τηλεοπτικού ρεπορτάζ , όρισε ως «δημοσιογράφο» τον μουσικό παραγωγό, προκειμένου να κάνει  το ρεπορτάζ με θέμα την πανελλήνια συνάντηση των Βλάχων στο Μέτσοβο.

Η παραγωγή της Αθήνας δεν γνώριζε ότι το θέμα θα κάλυπτε ο μουσικός παραγωγός και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, αφού στο επίσημο mail προς την ΕΡΤ Ιωαννίνων αναγραφόταν  ως δημοσιογράφος !!!

Είχε φροντίσει η Συντονίστρια στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπευθύνους  της εκπομπής να κρύψει την αλήθεια  και να παραπληροφορήσει εσκεμμένα την ΕΡΤ -  άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Μετά την έκπληξη - απορία των δημοσιογράφων του Σταθμού , για την μη ενημέρωσή τους από τη συντονίστρια και την ανάθεση του τηλεοπτικού ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο εργαζόμενο,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Ραδιομέγαρο .

Και ώ του θαύματος απεφάνθησαν να μη στεναχωρήσουν την τοπική συντονίστρια και να της κάνουν το χατίρι, επιβραβεύοντας την παραπληροφόρηση, την αυθαίρετη, αυταρχική και εν κρυπτώ απόφασή της.

Το πιο αστείο –και συνάμα προκλητικό για τη δημοσιογραφική δεοντολογία- είναι ότι την  ευθύνη ανέλαβε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο οποίος, όπως φαίνεται, ανέλαβε ταυτόχρονα και καθήκοντα… αρχισυντάκτη, αφήνοντας τους ανθρώπους που υπηρετούν την ενημέρωση σύξυλους.

Δεν είναι παράδοξο, αλλά, για μια ακόμα φορά, στη σύσκεψη στο Ραδιομέγαρο, εμφανίστηκε και ο αρχισυνδικαλιστής Παναγιώτης Καλφαγιάννης!

Βαρύτατη η ευθύνη τοπικής και κεντρικής διοίκησης όταν δεν υπάρχει ουδείς σεβασμός στη δεοντολογία και στους κατανεμημένους όρους και ρόλους της διοικητικής ενημερωτικής ιεραρχίας.

Απίστευτο, αλλά αυτά συμβαίνουν μόνο στην ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση υπνώττει, αλλά και τα κόμματα οφείλουν να πάρουν θέση για τη διοικητική αυθαιρεσία όσων θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.         

ΒΑΣΩ ΓΚΟΡΟΥ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιωαννίνων

 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας