Μαϊ. 10, 2018

ΕΔΟΕΑΠ : Κλειδωσαν οι εκλογες 23 - 25 Μαιου. Και με επιστολικη ψηφο !

Από

asfalistiko

Κλείδωσαν οι ημερομηνίες των εκλογών στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., στις οποίες τα μέλη του Οργανισμού για πρώτη φορά θα μπορούν να ψηφίσουν και με επιστολική ψήφο!

Παρά τις αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ, η οποία ζητά από τη διοίκηση του Οργανισμού και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, ολιγοήμερη αναβολή των εκλογών ώστε να αντιμετωπιστούν τα εκκρεμή ζητήματα με κυριότερο αυτό της γνωμοδότησης της Eurostat, η πλειοψηφία Καρούτζου επέμεινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση και, τελικά, ελήφθη απόφαση για τη διεξαγωγή των εκλογών από τις 23 – 25 Μαΐου, όπως είχαμε γράψει στο asfalitiko.gr.

To επιπλέον ζήτημα που αναμένεται να ανοίξει νέο πεδίο πολεμικής ενόψει εκλογών είναι και το γεγονός ότι αποφασίστηκε πως τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ θα μπορούν για πρώτη φορά να ψηφίσουν και με επιστολική ψήφο.

Θυμίζουμε ότι τις επόμενες 10-12 μέρες θα πρέπει να γραφτούν στον ΕΔΟΕΠ και οι περίπου 12.500 «νέοι» ασφαλισμένοι, βάσει του μητρώου που παρέδωσε προχτές ο ΕΦΚΑ στον Οργανισμό, αριθμός που θα διπλασιάσει τα μέλη – ψηφοφόρους, αλλάζοντας συσχετισμούς και παραταξιακούς – πολιτικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι εξυφαίνονται μήνες τώρα στις πλάτες χιλιάδων ασφαλισμένων.

Η επιμονή Καρούτζου (πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ) για διεξαγωγή των εκλογών άμεσα κόντρα στο αίτημα Αντωνιάδου (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ) για αναβολή τους, μόνο τυχαία δεν είναι. Με δεδομένο το «συνδικαλιστικό» τους διαζύγιο και την προώθηση από την πλευρά της Μαρίας Αντωνιάδου του Δημήτρη Κουμπιά για τη θέση του προέδρου στο νέο ΕΔΟΕΑΠ οι σκοπιμότητες κορυφώνονται. Ο με διαδικασίες «fast truck» διπλασιασμός των ψηφοφόρων αλλάζει ισορροπίες, ανατρέπει σχεδιασμούς και βγάζει πλέον κάθε είδους όπλα πάνω από το τραπέζι.

Σε αυτό το πλαίσιο, με νέο καταστατικό του Οργανισμού που θα ορίζει και την εκλογική διαδικασία ακόμα να εκκρεμεί και με ορθάνοιχτο ακόμα το μείζον ζήτημα των συνεπειών της γνωμοδότησης της Eurostat είναι δεδομένο ότι οι ενστάσεις ουσιαστικής και τυπικής νομιμότητας της όλης διαδικασίας που προωθείται πληθαίνουν, όπως και τα ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις.

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας