Φεβ. 17, 2018

Με απολυσεις στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ βαζουν λουκετο στον μηχανισμο ελεγχου

Με 18 απολύσεις διαγράφουν τα χρέη
των εργοδοτών από το αγγελιόσημο


Σχέδιο παραγραφής εκατομμυρίων ευρώ από οφειλές αγγελιοσήμου στα δημοσιογραφικά Ταμεία και τους λογαριασμούς αλληλοβοηθείας είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής τα ανείσπρακτα υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ μόνο 63 εκατομμύρια και χωρίς να υπολογισθεί το σύνολο των εκκρεμών περιπτώσεων.

Το δίδυμο Αντωνιάδου-Καπάκος από την ΕΣΗΕΑ μαζί με την παρέα Γκανά και Σία από την ΕΠΗΕΑ, ταχουν κάνει πλακάκια με τον γνωστό Τ. Πετρόπουλο και όλοι μαζί βάζουν λουκέτο στον μηχανισμό ελέγχου του αγγελιοσήμου για να κλείσουν τα παλιά τεφτέρια.

Ήδη απολύουν 18 εργαζόμενους που υπηρετούν στο τμήμα ελέγχου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στους οποίους έχουν στείλει τελεσίγραφο που λήγει την Τρίτη. Τους εκβιάζουν να παραιτηθούν για να διευκολύνουν τον εργοδότη τους που σε αυτή την φάση είναι η ΕΠΗΕΑ.

Έδωσαν πρώτα πεσκέσι το αγγελιόσημο στους καναλάρχες και τώρα τους διαγράφουν τις παλιές οφειλές.

Μέσα στον πανικό από την κατακραυγή ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΠΗΕΑ προσπαθούν να μετακυλήσουν τις ευθύνες για το διευθυντικό δικαίωμα και τις απολύσεις στις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (και ήδη ΕΦΚΑ) που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας.

Ήδη όμως το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ έκανε τις δύο πρώτες απολύσεις παραμονές Χριστουγέννων Τώρα παροτρύνουν τους υπόλοιπους να συναινέσουν για την απόλυση τους, χωρίς αυτοί που εκπροσωπούν τον εργοδότη, να δεσμεύονται για τα λεφτά που οφείλονται.

Το αποτέλεσμα είναι μαζί με τα λεφτά των εργαζομένων χάνονται και τα λεφτά που οφείλουν κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες περιοδικά, διαφημιστικές, όπως και εισφοροδιαφυγή από ισολογισμούς Τραπεζών ΔΕΚΟ καθώς και από γκρίζα διαφήμιση τύπου Νovartis.

Και νομίζουν πως θα κρυφτούν η θα χαθούν τα ίχνη.

Είναι σαν κάποιοι να θέλουν να προλάβουν να μην βρει στοιχεία ο έλεγχος που είναι σε εξέλιξη για τα έργα και τις ημέρες του προεδρείου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΕΠΗΕΑ και τον οποίο πραγματοποιούν το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΔΔΕ) , η Οικονομική Αστυνομία και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.
Πώς είπατε κυρία της Εισαγγελίας;
16/02/2018

Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας