Ιαν. 11, 2018

Τρεχουν και δεν φτανουν τωρα τα Δουλικά της ΕΣΗΕΑ

Με τις εξελίξεις και στο ΜΕGA
TΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ
ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Δεν μας αφορά η απεργία δήλωσαν Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ και άρχισαν να προπηλακίζουν, όσους είχαν αντίθετη άποψη και οι οποίοι πρότειναν απεργιακές κινητοποιήσεις για την κατάργηση του δικαιώματος και όλα τα άλλα που έρχονται.

Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε δυνάμεις, ήταν στη συγκεκριμένη συζήτηση, η πρωτοφανής αδέξια ατάκα με την… αριστερή σάλτσα, των πέντε που σέρνονται σύριζα στην εξουσία που εξυπηρετεί την εργοδοσία.

Χάλασαν τον κόσμο όταν ο Δημ. Τσαλαπάτης, επέμεινε ότι η απεργία πρέπει να γίνει και ταυτόχρονα πρότεινε να ακυρωθεί σαν πρόσθετο «δείγμα γραφής», η συνάντηση με τους εκδότες των εφημερίδων(ΕΙΗΕΑ).

Δεν φτάνει που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, τόνισαν με έμφαση όσοι πρότειναν απεργία, υπογραμμίζοντας όλοι ότι το πολυνομοσχέδιο συνεχίζει να τσακίζει δικαιώματα.

Η συζήτηση για το ΜΕGA και η περίφημη φράση της προέδρου για εταιρία – κέλυφος και τις λύσεις που προτείνει , μαζί με τις διαβεβαιώσεις του νομικού της συμβούλου παρά τις "διευκρινίσεις" ενίσχυσε τις απορίες και την ανησυχία μελών του ΔΣ ,για την υπόθεση του ΜEGA και κυρίως σε οτι αφορα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι πρόθυμοι του εργοδοτικού συνδικαλισμού πάντως ψήφισαν ΟΧΙ στην απεργία της Πέμπτης και μετά χωρίς να ντρέπονται έβγαλαν δυο αράδες ανακοίνωση ότι η θέση τους για τις απεργίες είναι ΝΑΙ.
Και για να μην προχωρήσει η συζήτηση διέκοψαν και τη συνεδρίαση.

Πρωί-πρωί σήμερα Πέμπτη όμως έκαναν και το… καθήκον τους! Πήγαν για ρεβεράντζα στα αφεντικά. Βρήκαν την μέρα να βάλουν πλάτη για όσα έχει τάξει στους ιδιοκτήτες εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ η Κυβέρνηση.

Tι φταίνε όμως οι 420 συνάδελφοι του MEGA; Και όλοι που συνεχίζουν να ζουν με τον βραχνά του άνεργου, του απλήρωτου και της απόλυσης;

Δεν υπάρχει απάντηση όμως και για τις περικοπές στις συντάξεις, τις κολοβές παροχές και το αναδρομικό χαράτσι που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ούτε για τα εκατομμύρια που χρωστάνε τα αφεντικά στα Ταμεία μας….
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κλείνει τα μάτια για όλα αυτά . Τρέχει να κρυφτεί από τις ευθύνες του και αναζητεί άλλοθι.

Αφήνει όμως ανενόχλητες τις Τράπεζες τους ιδιοκτήτες και την κυβέρνηση να τσακίζουν δικαιώματα και να πετάνε τους εργαζόμενους στο δρόμο.
10/01/2018 
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας