Οκτ. 31, 2017

Αποφασιζει μονος του ο Καρουτζος

Ενω ο Καρουτζος ανακοινωνει οτι το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφασισε τη συγκληση καταστατικης συνελευσης για τη διευρυνση του ΕΔΟΕΑΠ , χωρις να εχει κατατεθει ακομα η τροπολογια και οτι η ψηφοφορια θα διαρκεσει απο τη Δευτερα εως την Τεταρτη χωρις συγκεκριμενη ημερομηνια τα δυο μελη του ΔΣ Π.Χριστοδουλιδου και Κωστας Ντελεζος κατεθεσαν την προταση που παραθετουμε.

 

Κοινή πρόταση των μελών του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ Πόπης Χριστοδουλίδου - Κώστα Ντελέζου προς το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Η προτεινόμενη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ που συζητήθηκε επί μακρό χρονικό διάστημα σε στενό κύκλο, από τους ολίγους και "εκλεκτούς" του κλάδου με την κυβέρνηση και ένα μέρος των εργοδοτών, τώρα ζητείται από τους ίδιους "πρωταγωνιστές" να επικυρωθεί-εγκριθεί από όλους και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Επειδή η λύση αυτή θα κριθεί στην πράξη και όχι προκαταβολικά από τους εμπνευστές της, οι οποίοι σήμερα σπεύδουν να πανηγυρίσουν στα social media, εξαπολύοντας ταυτοχρόνως ύβρεις και λάσπη κατά των συναδέλφων τους που ζητούσαν επί ενάμιση χρόνο ενημέρωση, διαφάνεια και λήψη των αποφάσεων με δημοκρατικές διαδικασίες εντός των θεσμοθετημένων οργάνων (Διοικητικά Συμβούλια κ.λ.π), τα άμεσα και απαραίτητα βήματα που θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο (εντός της εβδομάδας), είναι: * Ενδελεχής ενημέρωση από τους αναλογιστές που χρησιμοποιήθηκαν για τις αναλογιστικές μελέτες του ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο της αναζήτησης βιώσιμης λύσης για το Ταμείο και τη διεύρυνσή του.

Να μας ενημερώσουν δηλαδή οι αναλογιστές εάν η προτεινόμενη πρόταση, αποτελεί βιώσιμη λύση για το νέο διευρυμένο ΕΔΟΕΑΠ, για πόσο χρονικό διάστημα κ.λ.π Επίσης, οι αναλογιστές να μας αναλύσουν, τους μαθηματικούς τύπους που περιλαμβάνει το άρθρο 3 παράγραφος β) του προτεινόμενου ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.

Πρόκειται ή όχι για τους ίδιους μαθηματικούς τύπους του ισχύοντος "ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου"; * Ενημέρωση από τους νομικούς μας συμβούλους συνολικά για το περιεχόμενο της ρύθμισης, τις μεταβολές που η ρύθμιση αυτή θα επιφέρει στον ΕΔΟΕΑΠ και τα "κρυφά" σημεία που τυχόν περιλαμβάνει.

Επίσης, σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους να επεξεργαστούμε τις τροποποιήσεις που πιθανότατα θα πρέπει να γίνουν.

Για παράδειγμα στο άρθρο 9 "Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ", στην παράγραφο Β) κρύβεται επιμελώς το περιβόητο "βέτο" των εργοδοτών, καθώς όπως αναφέρεται "οποιαδήποτε υπέρβαση του ορίου δαπανών, όπως καθορίζεται από την αναλογιστική μελέτη, απαιτεί ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ...".

Επίσης, ενώ το ισχύον καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ προβλέπει ρητά την ασφάλιση στον Οργανισμό των ανέργων συναδέλφων μας, από το προτεινόμενο σχέδιο απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε αναφορά σε σχέση με την συνέχιση της ασφάλισης των ανέργων στο Ταμείο μας.

* Πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, θα πρέπει να έχουμε απαραιτήτως τις θέσεις και τις αποφάσεις για το προτεινόμενο ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων Ενώσεων που συνέστησαν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Πόπη Χριστοδουλίδου

Κώστας Ντελέζος

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας