Οκτ. 20, 2017

Εξελιξεις στον ΕΔΟΕΑΠ

Την ύστατη στιγμή, λίγο πριν η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δηλώσει αδυναμία πληρωμών γενικά, συνεχίζονται τα πολιτικό-κυβερνητικό-συνδικαλιστικά παιχνίδια για την τύχη του Οργανισμού. Η αρνητική απάντηση των “τεχνικών κλιμακίων” της τρόϊκας στο θέμα που έθεσε το υπουργείο Εργασίας εκ μέρους της κυβέρνησης, να θεσμοθετηθεί δηλαδή ένα νέο ταμείο υγείας ΜΜΕ 

που θα παρέχει υποχρεωτική ασφάλιση 

ως ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικου Δικαίου με παράλληλη εισφορά 2% επί του τζίρου των ΜΜΕ, προκάλεσε σοκ στους συνδικαλιστές που έως σήμερα δήλωναν πως το θέμα θα λυθεί…Προφανώς και δεν λύθηκε τίποτε. Το υπ. Εργασίας καλεί αύριο το μεσημέρι σε σύσκεψη τους συνδικαλιστές, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προγραμματίζει συνεδρίαση αύριο το απόγευμα με θέμα “απεργιακές κινητοποιήσεις” την ερχόμενη εβδομάδα και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε την πρώτη δικαστική ήττα αφού μεγάλο συνεργαζόμενο Κέντρο υγείας κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα απαιτώντας την προσημείωση κτηρίων έως του ποσού των 1,3 εκατ. ευρώ για χρέη του οργανισμού.

Η συνεδρίαση στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ σήμερα ήταν δραματική. Τα χρέη πνίγουν πλέον τον Οργανισμό ενώ δεν υπάρχουν λεφτά να δοθούν οι επικουρικές συντάξεις και ήδη η αγανάκτηση των συνταξιούχων έχει χτυπήσει κόκκινο. Το μείζον βέβαια ζήτημα είναι οι απαιτήσεις από τα ιδιωτικά κέντρα υγείας, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει να πληρώνονται σταδιακά όλοι οι προμηθευτές. Χρήματα που ελήφθησαν από το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ.

Ο σταδιακός στραγγαλισμός του ΕΔΟΕΑΠ έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και των συνδικαλιστών ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ που επέλεξαν επί ένα χρόνο να διαπραγματεύονται χωρίς αποτέλεσμα και κυρίως χωρίς να ασκήσουν καμία απολύτως πίεση. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΕΦΚΑ χρωστάει περί τα 60 εκατ. ευρώ από αγγελιόσημο αλλά δεν τα δίνει στον ΕΔΟΕΑΠ! Και μόνο αυτό φθάνει για να αποκαλυφθεί πως η κυβέρνηση ότι κι αν λένε τα στελέχη της, ότι δήθεν δεν γνωρίζουν κ.λ.π., κ.λ.π., αφήνει τον ΕΔΟΕΑΠ να ολισθήσει στην οικονομική καταστροφή.

Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ζήτησε επειγόντως δάνειο 2 εκατ. ευρώ από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες αλλά και πάλι το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ αρνείται με επιχείρημα πως απαιτείται γενική συνέλευση όλων των μελών για μια τέτοια απόφαση! Παράλληλα ζήτησε να αποφασίσει η ΕΣΗΕΑ απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

ΠΗΓΗ## Mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας