Αυγ. 4, 2017

Ανακοινωση ΚΕΔ : Δεν θα βρουν σ εμας συνενοχους

ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

            ΜΝΗΜΟΝΙΟ 

ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Tκολοβό Προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, που βγήκε από τις τελευταίες εκλογές, έχει βαλθεί να τα δώσει όλα στον Κυριακόπουλο και να μετατρέψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε μια φτηνή λύση για τους εργοδότες, που θα ασφαλίζουν με ψίχουλα αυτούς που εκείνοι θέλουν. 

   Στήνουν έναν άλλον ΕΔΟΕΑΠ, που δεν θα έχει σχέση με τον σημερινό, θα τον κουμαντάρουν οι εργοδότες, θα χρησιμοποιούν τα ιατρικά δεδομένα για να πετάνε στον δρόμο κόσμο και όπου:

1.Δεν θα ασφαλίζονται, όπως σήμερα, οι άνεργοι και οι απλήρωτοι συνάδελφοι, επειδή σ’ αυτούς οι εργοδότες και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τους δείχνουν τον δρόμο για τον ΕΟΠΠΥ.

2.Στον αέρα είναι και οι συνολικές παροχές για τους συνταξιούχους. Στην πρότασή του ο Κυριακόπουλος (που την έχουν κάνει ιδιοκτησία τους, όπως και τα μνημόνια, Καπάκος και Αντωνιάδου) αναφέρει ότι δεν θα παίρνουν τις σημερινές επικουρήσεις τους οι συνταξιούχοι. Επειδή υποστηρίζει πως είναι δυόμιση φορές υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε να παίρνουν. Και βάζει το πρώτο βέτο  για να γίνει καινούργια σφαγή.  

3.Στην πρότασή του ο Κυριακόπουλος, που το ντουέτο του προεδρείου έχει κάνει ιδιοκτησία τους, όπως και τα μνημόνια, υποστηρίζει ότι δεν θα παίρνουν τις σημερινές επικουρήσεις τους οι συνταξιούχοι.   Επειδή - δήθεν-είναι δυόμιση φορές υψηλότερες από αυτές που θα έπρεπε να παίρνουν. Βάζει το πρώτο βέτο  για να γίνει καινούργια σφαγή και να μείνει μόνο το 20-25% απ' όσα  αποδίδονταιναι σήμερα.

4.Μειώνονται οι μισθοί - για όσους ακόμη πληρώνονται - αφού οι κρατήσεις εργαζομένων για περίθαλψη από 3% σήμερα αυξάνονται στο 6% και θα υπάρχει και επί πλέον 4% για το εφάπαξ.

5.Στους συνταξιούχους θα εφαρμοστεί διπλό χαράτσι για την περίθαλψη με κράτηση 6% στην κύρια σύνταξη που δεν θα πηγαίνει στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ αλλά υπέρ του ΕΦΚΑ.

  Ταυτόχρονα συμφωνούν με τον Κυριακόπουλο να διαγραφούν όσα χρωστάνε τα αφεντικά χρόνια τώρα, από ισολογισμούς κι αγγελιόσημο και ούτε θα πληρώσουν και τα φέσια από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι σήμερα.  

  Το βασικό όμως είναι ότι όλες οι υπόγειες συζητήσεις με τα αφεντικά, που φέρνουν στο ΔΣ  αναζητώντας συνενόχους  Καπάκος και Αντωνιάδου, είναι παράνομες. 

  Η συζήτηση για «πόρο υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ» αφορά σε 1-2,5% του τζίρου των ΜΜΕ, που όμως δεν φτάνει ούτε για έναν χρόνο.

  Συμφωνεί όμως και πάλι  μόνον  ο Κυριακόπουλος και η  δειλά-δειλά η ΕΙΗΕΑ με τον πρόεδρο και τον γενικό της γραμματέα να φλερτάρουν με την ένταξη τους σε διαδικασία προστασίας από τους πιστωτές.

   Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ προσπαθεί να αγοράσει  χρόνο μέχρι την γενική συνέλευση του Φθινοπώρου και δείχνει την Αντωνιάδου που δεν ξέρει τι να πει για πόρο στο  τζίρο της Εκκλησίας και στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. 

  Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις του Προεδρείου μένουν κενές. Και δύο κυρίες της πλειοψηφίας το έχουν ρίξεις σε ακριβά ταξιδάκια συνδικαλιστικής αναψυχής με έξοδα του σωματείου για να μην γίνεται ψηφοφορία. 

  Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. Και το ξαναλέμε ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

  Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων απαιτεί:

#   Να συγκροτηθεί αμέσως το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε σώμα για να είναι νόμιμο και να γίνει εκκαθάριση του τοπίου που έχουν διαμορφώσει διαχειριστικές ευθύνες της περιόδου 2012-15 , που περιλαμβάνονται και στις εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

#  Να εφαρμοστεί αναλογιστική μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ, η οποία να μας καλύπτει όλους και να δίνει βιώσιμη προοπτική για τον κλάδο.

#  Να νομοθετήσει αμέσως η κυβέρνηση πόρο για τον ΕΔΟΕΑΠ, και να αφήσει τα κόλπα που ξέρει εκείνος ο Πετρόπουλος με το παρελθόν του ως νομικός σύμβουλος εργοδοτών κι εργαζομένων σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά και η νεαρή υπουργός, κ. Αχτσίογλου.

Νομίζουν ότι μπορούν να  κρύβονται αλλά δεν έχουν και βουλευτική ασυλία. 

# Να απαντήσουν ευθέως οι βουλευτές – δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ  οι βουλευτές – δημοσιογράφοι της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων με δημόσια τοποθέτηση για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

πηγη##styx.gr

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας