Αυγ. 2, 2017

Την παραιτηση του υπεβαλε ο Δ.Τσακνης απο την ΕΡΤ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, συνθέτης Διονύσης Τσακνής, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή του. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αρμοδιότητές του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά και την επιλογή του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από διαγωνισμό και ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επιχείρησε να μεταπείσει τον Διονύση Τσακνή και αναμένεται συνάντηση τις επόμενες ημέρες με θέμα τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΡΤ.

Τις τελευταίες ημέρες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής υπάρχει κλίμα έντονης αντιπαράθεσης για τα ζητήματα διοικητικής λειτουργίας και σημαντικών αποφάσεων για τις επιλογές της εταιρείας, ενώ ο κ. Τσακνής φέρεται να έχει διαφωνήσει έντονα με τον κ. Κωστόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Θαλασσινός, ο οποίος έχει χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, ενώ ήταν διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

Την ίδια στιγμή, στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναμένεται να προστεθεί ένα ακόμη μέλος, αυτήν τη φορά από τον χώρο της τέχνης. Χθες, θόρυβο προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι επελέγη ο Χάρρυ Κλυνν για το Δ.Σ. της ΕΡΤ, ωστόσο αυτές διαψεύστηκαν στη συνέχεια.

πηγη## Kathimerini.gr

                                                   .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Η "είδηση"  που  δημοσιεύθηκε  στην ιστοσελίδα  της "Καθημερινής"  περί  "παραίτησης του Τσακνή, είναι  ανακριβής.Ανακριβής  ως προς  το ότι  δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα  το αποτέλεσμα  του εκβιασμού του.Ένας  εκβιασμός  που περιείχε  προτάσεις και μία παραίτηση.
Εκείνο που δημιουργεί εντυπώσεις  είναι το ότι το  φανατικά  αντικυβερνητικό  έντυπο του ομίλου  Αλαφούζου, ήταν αυτό που "διέρρευσε"  την ..είδηση.

Ο Τσακνής  φαίνεται να  ελπίζει  ότι μετά τη χθεσινή του συνάντηση  με τον  πρωθυπουργό, τα πράγματα  θα  πάνε καλύτερα γι αυτόν και την ομάδα  που τον  στηρίζει.

Αυτή  η  "αισιοδοξία" ίσως να στηρίζεται και στο  γεγονός  ότι  ο  νέος  διευθύνων σύμβουλος, αντέδρασε  με ευγένεια  στην  απρεπή και πέραν πάσης λογικής  συμπεριφορά  του Τσακνή, ο οποίος  είχε κλειδώσει  και δεν του παρέδιδε  τα κλειδιά του γραφείου  πρίν  "δει το ΦΕΚ", καθώς επίσης και στις  "τοποθετήσεις"  του Φίλη  στην Κ.Ε  σχετικά  με το θέμα.

Όλα αυτά  έχουν αναζωπυρώσει τις προσδοκίες  της  "ομάδας  Τσακνή" πως τελικά  θα

επικρατήσουν  και θα χειραγωγήσουν  τον  νέο διευθύνοντα  σύμβουλο, πράγμα  που φαίνεται  ειδικά  στα  πυκνά  σουλάτσα  που κάνουν  στους ορόφους  του ραδιομεγάρου και στα πηγαδάκια  που στήνουν  στο κυλικείο  και στα  γραφεία  μερικών  διευθυντών ειδικά  εκείνων που  ελπίζουν  ότι δεν θα χάσουν  την καρέκλα και τα οφέλη  που τους  παρέχει αυτή.

Δυστυχώς  όμως  υπάρχουν  αρκετά  στοιχεία  που  τους  επιβαρύνουν  και μάλιστα  πολλά  απο αυτά  ενδεχομένως  να έχουν  πειθαρχικό ή και ποινικό ενδιαφέρον, πράγμα  που  εξ αντικειμένου  αποτελεί σημαντικό εμπόδιο  στις  προσδοκίες  τους, να αλλάξει δηλαδή  διάθεση και στάση ο  Παππάς  σε ότι αφορά  το παρόν  και το μέλλον της ΕΡΤ.

...Ίδωμεν

Πηγη## Τυποφρενεια

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας