Ιουλ. 24, 2017

Προς τα μελη της ΕΠΗΕΑ - ΕΣΗΕΑ : Κοινωνια εν Υπνωσει

Σήμερα, εν όψει της τριμερούς συνάντησης (με προσχεδιασμένες αποφάσεις..; ) στο Υπουργείο Εργασίας, που αφορά το μέλλον του κόσμου των ΜΜΕ, η τρανταχτή απουσία της πλειοψηφίας των μελών ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ γεννά ερωτηματικά για την λειτουργία και τις αποφάσεις των οργάνων. Σαν μέλος της ΕΠΗΕΑ κατάλαβα ότι η ηγεσία του Δ.Σ. της ένωσής μου, δεν θέλει τη συμμετοχή των μελών της σ' αυτές τις καθοριστικές, για το αύριό μας, κινήσεις της. Η σημερινή εικόνα είναι μια χαρακτηριστική μικρογραφία της κοινωνίας μας - τα κομματικά επιτελεία έχουν ευθυγραμμιστεί και δεν θέλουν σε εγρήγορση και σε κινητοποίηση τον κόσμο (ακόμη και κόμματα που ευαγγελίζονται την ανατροπή του συστήματος αρκούνται μοναχά στα νόμιμα πλαίσια - μην και ταραχτούν τα κοινοβουλευτικά ύδατα -).
Εάν ισχύει ότι, οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τη "μοίρα", και όσοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στον εργασιακό μεσαίωνα, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ τους αποκάλεσε σούργελα σε τηλεφωνική μας επικοινωνία (μετά από δική μου κλήση, για να τον ρωτήσω τι γίνεται παρακάτω με τον ΕΔΟΕΑΠ και γιατί δεν μας καλεί σαν μέλη να μας ενημερώσει, όπως και γιατι θέλει να απέχει η ΕΠΗΕΑ οπωσδήποτε αγωνιστικής διεκδίκησης. Με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι έχει συμφωνηθεί ο πόρος από εργοδότες και κυβέρνηση και μένουν τα τυπικά και παράλληλα μου είπε ότι δεν θα γίνει τριμερής και τα σούργελα μιλάνε για τριμερή - ενώ παραβρέθηκε σήμερα. Όταν τον ρώτησα αν είναι σούργελο και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που πρωτομίλησε στην έκτακτη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για την τριμερή, τα έχασε και απάντησε ότι: "όχι, αυτή είναι καλή" - τώρα όποιος κατάλαβε ..κατάλαβε. εγώ πάντως κατάλαβα το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται μέσα στις διοικήσεις των ενώσεων με την απουσία και στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων του κλάδου και συνταξιούχων.)
Την στιγμή που ο κ. Γκανάς δεν θέλει να καλέσει σε συνέλευση τα μέλη της ΕΠΗΕΑ για να ενημερώσει για τις συμφωνίες, τους όρους, και ό,τι άλλο στήνεται ερήμην των μελών - έχω να του πω ότι έχουν περάσει οι καιροί του ενός ανδρός αρχή, εκτός και αν συμπλέει με την πολιτική μας ηγεσία. Προσωπικά, εγώ, δεν είμαι είμαι διατεθειμένη να δεχτώ συμφωνίες και όρους οι οποίοι καταπατούν κεκτημένα.

Καλώ όσα μέλη της ΕΠΗΕΑ συμφωνούν μαζί μου να απαιτήσουμε ενημέρωση με πλήρη διαφάνεια και παράλληλα κινητοποιήσεις, γιατί το μέλλον έφτασε και είναι κατάμαυρο.

Ευαγγελία Πατεράκη

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας