Μαϊ. 16, 2017

ΕΣΗΕΑ : Με οριακη πλειοψηφια σταματησαν την απεργια οι εργοδοτικοι

Η  Συνέλευση  των  εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ  της εταιρείας  του Φώτη Μπόμπολα  που πραγματοποιήθηκε τη  Δευτέρα  (χτές )  15 Μαίου  στις 2 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ  αποφ'ασισε με οριακή πλειοψηφία  το σταμάτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων .

Υπέρ της  συνέχισης της απεργίας ψήφισαν  120  συνάδελφοι  ενώ  για να σταματήσει η απεργία ψήφισαν 126 .

Το πολυπόθητο αποτέλεσμα τόσο για τον Μπόμπολα όσο και για το πλήθος των εργοδοτικών συναδέλφων - κυρίως των διοικητικών - που προσκηνούν το αφεντικό τους  προέκυψε έπειτα από τρείς συνεχείς καταμετρήσεις  που τις έκαναν οι εκπρόσωποι  αφού ο πρόεδρος της Συνέλευσης  και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ  Σταμάτης Νικολόπουλος  αναγκάσθηκε να  τους χωρiσει  στη μέση .

Δηλαδή δεξιά οσοι ήθελαν να σταματήσει η απεργία και αριστερά όσοι  ήταν υπέρ της συνέχισης της απεργίας .
Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που  ξεκίνησε έπειτα από αίτημα των τριών διευθυντών  των εφημερίδων να μιλήσουν αλλά και να παρεβρεθούν  στη συνέλευση  ο  πρόεδρος της Ενωσης Σταμάτης Νικολόπουλος  τους έδωσε μεν το λόγο  να μιλήσουν αλλά αμέσως μετά τους ζήτησε να αποχωρήσουν  όπως και έγινε .
Και οι τρείς διευθυντές  Παπαδάκης  Μπραουδάκης και Κανέλλης  το μόνο που ψέλισαν ήταν ότι δεν  θα  έβγαζαν απεργοσπαστικά φύλλα ενώ για την απληρωσιά των πέντε μηνών δεν είπαν λέξη .
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα έβλεπες  τις φάτσες των διοικητικών υπαλλήλων  του ΠΗΓΑΣΟΥ που  κατέβηκαν  ομαδικά σαν σε γήπεδο  και οι οποίοι  με κάποιες  κυρίες που μίλησαν  το μόνο που είπαν ήταν πόσο καλός εργοδότης είναι ο Μπόμπολας και ότι η απεργία πρέπει να σπάσει .
Φυσικά αρκετοί συνάδελφοι του Εθνους  και της Ημερησίας  πάλεψαν από την αρχή  με σθένος αλλά και πλήθος σωστών επιχειρημάτων  για να πείσουν τη Συνέλευση να συνεχίσει την απεργία  αλλά  την κατάλληλη στιγμή  η εμφάνιση του γνωστού εργοδοτικού  συναδέλφου της Ημερησίας Γιώργου Γάτου  που ζήτησε την αναστολή της απεργίας μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα  από την τριμερή  που θα γίνει την Παρασκευή  φαίνεται ότι <έπεισε>  τους εργοδοτικούς και κυρίως τους διοικητικούς  της ΕΠΗΕΑ  που ψήφισαν υπέρ της αναστολής .
Τα περισσότερα μέλη της ΕΠΗΕΑ που εργάζονται στον ΠΗΓΑΣΟ  είναι γνωστό  ότι δουλέυουν για το αφεντικό τους και   αποτελούν την αιχμή του δόρατος  της εργοδοσίας .

Αλλωστε η ΕΠΗΕΑ  με ισόβιο πρόεδρο τον Μάρκο Γκανά  είναι γνωστό πώς ξεπουλά  τους αγώνες των εργαζομένω εδώ και χρόνια .

Και βέβαια δεν μπορεί να ξεχνά κανείς την μεγάλη κομπίνα του Γκανά στον ΕΔΟΕΑΠ  στη διάρκεια της προηγούμενης διετίας 2015 - 2017  που ενώ έπρεπε να βγεί πρόεδρος  στον ασφαλιστικό οργανισμό η κ. Χριστοδουλίδου  φύτεψε με τη βοήθεια του Καρούτζου τον  άνθρωπό του τον Τάτση .

Τώρα φυσικά μετά τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ  πρόεδρος είναι ο Νίκμος Καρούτζος  με γραμματέα την  ζαχαροπλάστισσα κ.  Αντζη Σταθάτου  που λύνει και δένει στον ΕΔΟΕΑΠ .
Μέσα στην πραγματικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα  των εργαζόμενων στον ΠΗΓΑΣΟ  ακούσθηκαν  πλήθος σωστών επιχειρημάτων για τη συνέχιση της απεργίας  κυρίως από τους δημοσιογράφους που όπως είναι γνωστό εδώ και πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι .

Από την  πλευρά των μελών του  Δ.Σ.  της ΕΣΗΕΑ  οι  συνάδελφοι Νανά Νταουντάκη  Γιώργος  Μηλιώνης και Γιώργος  Φιλιππάκης  με επιχειρήματα στήριξαν την απεργία  ενώ αποκάλυψαν  λεπτομέρειες  των όσων  κωμικών επιχειρημάτων  είπε ο Φώτης Μπόμπολας  στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ  όταν πρίν από δέκα μέρες ζήτησε <Εργασιακή  Ειρήνη>  με τους εργαζόμενους  να παραμένουν απλήρωτοι  και αρνούμενος πεισματικά  να  δώσει ένα ολόκληρο μισθό .
Μίλησαν ακόμα υπέρ της απεργίας  ο Πρόεδρος  της ΠΕΛ  ( Λιθογράφοι )  και ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα πρακτορεία  και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου κ. Κατάρας  .
Στην ουσία  οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ -  εργοδοτικοί  στην πλειοψηφία τους -  αλλά και μερίδα εργοδοτικών  δημοσιογράφων  το μόνο που πέτυχαν ήταν μια μικρή ανάσα στον αφεντικό τους τον Μπόμπολα  μια που θεωρείται βέβαιο  ότι όχι μόνο δεν θα πληρωθούν  αλλά  αν πετύχει η αγορά του  ΠΗΓΑΣΟΣ  από τον Ιβάν Σαββίδη  αρκετοί θα απολυθούν και θα γίνουν ακόμα και νέες μειώσεις .


Πιράνχας 

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας