Απρ. 10, 2017

ΕΣΡ : Ενα οργιακι την ημερα τη δεοντολογια κανει περα

            Πρόστιμα στα κανάλια για τα όργια στο δημοψήφισμα.

     Ράπισμα στους υπηρέτες Αλαφούζου & σία και στους κομματικούς κλακαδόρους .

    Παλιά η υπόθεση με το όργιο της προπαγάνδας που έγινε  σχεδόν δύο χρόνια πριν στο δημοψήφισμα, με εκατοντάδες πολίτες να προσφεύγουν με καταγγελίες τόσο στην ΕΣΗΕΑ όσο και στο ΕΣΡ.

    Τότε το Πειθαρχικό (πρωτοβάθμιο) της Ένωσης Συντακτών με απόφασή του πριν ένα χρόνο είχε καταδικάσει τρεις δημοσιογράφους του Σκάϊ (Μαλέλης,Πορτοσάλτε. Κονιτόπουλος) σαν υπεύθυνους για απροκάλυπτη προπαγάνδα κατά παράβαση της δεοντολογίας και τους επέβαλε ποινές προσωρινής διαγραφής από την Ένωση Ακόμη με επιπλήξεις τιμώρησε και δημοσιογράφους από Μega και Αnt1.

  Οι αποφάσεις αυτές ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από το χώρο της αντιπολίτευσης και άλλους προσκείμενους, που διαρήγνυαν τα ιμάτιά τους για δήθεν «στραγγαλισμό της ελευθερίας του τύπου» και άλλα ανάλογα.

Τα παρουσίαζαν όλα «καλά και άγια», κατά πως τους βόλευε βέβαια, όπως συνήθως συμβαίνει με όλους.

Καταγγελίες πολιτικών αρχηγών, αρθρογραφίες, δηλώσεις επί δηλώσεων. Είδαμε ακόμη και καταγέλαστες τηλεοπτικές εκπομπές προκλητικού μονολόγου (Πρετεντέρης, Τρέμη κ.λ.π.) που «αποκάλυπταν» ότι η απόφαση του Πειθαρχικού ήταν δήθεν ...σχέδιο της κυβέρνησης (!!!) να φιμώσει τα ΜΜΕ.

Ακόμη και άλλες γελοιότητες χάρη των εντυπώσεων, όπως εκείνη του Γιώργου Ρωμαίου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, που έσπευσε να ζητήσει τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ (ως τάχα θιγόμενος από την καταδικαστική απόφαση του Πειθαρχικού !!!).

Στην εμπροσθοφυλακή και ο συνταγματολόγος καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος (υποστηρικτής του Αλαφούζου) που δεν διαπίστωσε τίποτα από την απροκάλυπτη προπαγάνδα αλλά τα είδε όλα συνταγματικά και νόμιμα (!!!).

   Ήρθε όμως-έστω και καθυστερημένα- η ώρα να εξεταστούν οι καταγγελίες των πολιτών και από το ΕΣΡ, που συγκροτήθηκε πρόσφατα.

Η απόφαση ήταν καταπέλτης, που ξεφτύλισε όλους αυτούς που παρίσταναν τους μεγαλοδημοκράτες και υπερασπιστές της δήθεν ελευθεροτυπίας, είτε κατά παραγγελία των αφεντικών είτε κατά τις προσωπικές τους σκοπιμότητες.

  Βροχή τα πρόστιμα σε Σκάϊ, Μega, Ant1 και άλλα κανάλια. Τι λέει

η απόφαση; Τα αυτονόητα για κάθε δημοκράτη.

Ότι δενμπορείς να δίνεις αρκετό χρόνο για την παρουσίαση της μιας συγκέντρωσης (ΝΑΙ) και καθόλου χρόνο για την άλλη (ΟΧΙ).

Ότι δεν μπορείς να κάνεις εκπομπές παρουσιάζοντας εκτεταμένα τη μία άποψη και ελάχιστα ή καθόλου την άλλη.

Ότι δεν μπορείς να τρομοκρατείς τους πολίτες με στόχο να τους χειραγωγήσεις. Ότι δεν μπορείς να έχεις πολιτικές εκπομπές το Σαββατοκύριακο του δημοψηφίσματος , παραβιάζοντας το Νόμο που το απαγορεύει.

Για τέτοιες παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 50.000 ευρώ στον Σκάϊ, 20.000 στο MEGA και 15.00 στον Ant1.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι την απροκάλυπτη μεροληψία και προπαγάνδα καταδίκασε και ο πρόεδρος του ΕΣΡ και τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου Θανάσης Κουτρουμάνος, που είχε προταθεί για το ΕΣΡ από τη Νέα Δημοκρατία.

   Έτσι όλος αυτός ο ορυμαγδός των επιθέσεων, με την παντοδυναμία των καναλαρχών και των πρόθυμων υπηρετών τους, απέτυχε να κάνει το άσπρο μαύρο και να εξασφαλίσει το ανεξέλεγκτο στα ποικιλόχρωμα φερέφωνα, όπως η στήλη μας από την αρχή είχε καταγγείλει.

    Και φυσικά όλη αυτή η ακατάσχετη προπαγάνδα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, είναι κάτι απόλυτα ξεχωριστό από την πολιτική Τσίπρα και Σύριζα, που αναποδογύρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πολιτική που ακολούθησε..

Αναποδος

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας