Απρ. 4, 2017

Δ.Τσαλαπατης : Εκκωφαντικη η σιωπη του προεδρειου της ΠΟΕΣΥ για οσα συμβαινουν στα ΜΜΕ

      Δριμύ κατηγορώ

      με αποκαλύψεις 

για κυβερνητική λογοκρισία

   Προς το  ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ

       Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πρωτοφανής επιχείρηση λογοκρισίας αλλά και απόκρυψης γεγονότων είναι σε εξέλιξη στα οικονομικά  υπουργεία, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις κρίσιμες εξελίξεις, την απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και διώξεις δημοσιογράφων που προφανώς θεωρούνται ενοχλητικοί.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας, ο καθηγητής-υπουργός Γ. Σταθάκης,  επανειλημμένα έχει απαγορεύσει την είσοδο των αρμοδίων συντακτών στο κτίριο του υπουργείου, στην απελπισία του να κρύψει γεγονότα.

Αποκορύφωμα  της ανάρμοστης συμπεριφοράς Σταθάκη, είναι ότι απέκρυψε από τους διαπιστευμένους συντάκτες το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για την πώληση της ΔΕΗ, καθώς και το τελευταίο του ταξίδι στο Ισραήλ για την τετραμερή συνάντηση ενέργειας και τα θέματα των ΑΟΖ.

Προφανώς υπάρχουν δεσμεύσεις του απέναντι στους δανειστές για όσα έχουν συμφωνηθεί με «ρήτρα εχεμύθειας»  για την επέλαση που ακολουθεί σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. 

# Στο υπουργείο Οικονομίας ο υπουργός Δ. Παπαδημητρίου, με εμφανείς επιρροές Τέξας, κόβει δημοσιογράφους και Μέσα κάνοντας  επιλεκτική πληροφόρηση  και  διαρροές    για να πουλήσει στην κοινή γνώμη  την εικονική πραγματικότητα, που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση.  

  Ανάλογες πρακτικές εφαρμόζονται από τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη  που επιχείρησε να καταργήσει ακόμη και την αίθουσα δημοσιογράφων στο υπουργείο του καθώς  και την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά που αποφεύγει τις ενημερωτικές συναντήσεις  μετά την «περιπέτεια» της με τα στατιστικά στοιχεία για τις τουριστικές αφίξεις, 

  Απαιτείται άμεση παρέμβαση της Ενώσεως ώστε να ερευνηθούν  από το  ΔΣ οι  υποθέσεις αυτές  και να σπάσει το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργεί η Κυβέρνηση   σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

  Η απάθεια του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ, απέναντι στις θλιβερές αυτές πρακτικές, εξηγείται εύκολα.

Δημ. Ι. Τσαλαπάτης

Α’ Αντιπρόεδρος  ΔΣ ΕΣΗΕΑ

πηγη## στυξ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας