Φεβ. 26, 2017

Απειλες απο την εγκληματικη οργανωση της Χρισης Αυγης γιατι η ΕΡΤ δεν θα μεταδωσει το μισος

Ούτε σε μαγνητοσκόπηση δεν θα μπορούσε να μεταδοθεί από την ΕΡΤ η ομιλία του προέδρου της Χρυσής Αυγής στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η απόφαση αυτή έχει την υπογραφή της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΡΤ η οποία άκουσε την σχετική ομιλία και ομόφωνα έκρινε ότι δεν είναι “μεταδόσιμη”.

Το γιατί μπορεί κάποιος εύκολα να το αντιληφθεί. Η Χρυσή Αυγή είχε βρει τη φάμπρικα της προπαγάνδας της, απαιτώντας από την κρατική τηλεόραση επειδή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, να μεταδίδει τις ομιλίες του αρχηγού στους βουλευτές του κόμματος του. Πρακτική που δεν ακολουθούν συχνά τα άλλα πολιτικά κόμματα. Ο αρχηγός των ναζιστών όμως μιλώντας στους βουλευτές του έδινε τη σκληρή γραμμή του ρατσισμού, της μισαλοδοξίας και του φανατισμού ενάντια στους κατετρεγμένους πρόσφυγες.

Το διαπίστωσαν και τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΡΤ που έκριναν πως η ιμιλία του “είναι διάσπαρτη από ρητορική μίσους και ρατσιστικού λόγου”. Η Χρυσή Αυγή τολμάει να απειλεί με μηνύσεις, όταν γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν νόμοι που απαγορεύουν την προπαγάνδιση τέτοιων μηνυμάτων. Εξάλλου έχει ήδη τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, από το ΣΚΑΙ μέχρι και το Πρώτο Θέμα να την προβάλλουν υπερβολικά…

Για να προχωρήσει η ΕΡΤ σε αυτή την απόφαση χρειάστηκε αφενώς ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων εναντίον της απευθείας μετάδοσης του λόγου των νεοναζιστών, μια απόφαση του ΕΣΡ που έκρινε πως η ίδια η κρατική τηλεόραση οφείλει να εφαρμόσει τους νόμους και να κρίνει ποιό πρόγραμμα δεν συνάδει με την αποστολή της και μια απειλούμενη απεργία των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ προειδοποίησε πως σε κάθε μετάδοση ομιλιών της Χρυσής Αυγής θα προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η διοίκηση της ΕΡΤ είχε στο μεταξύ προχωρήσει στη δημιουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας για αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Φωτογραφια : Fanthis 

πηγη## Mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας