Φεβ. 23, 2017

Μαρια Γκικα : << Δεν ειμαστε ο σακος του μποξ σε μια πολιτικη αντιπαραθεση >>

Κρατήσαμε ανοιχτή την ΕΡΤ-Να μείνει ανοιχτός και ο ΕΔΟΕΑΠ

Βαρύ είναι το τίμημα που εξακολουθούμε να πληρώνουμε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αλλά και ο ΕΔΟΕΑΠ, μετά το πραξικοπηματικό ΜΑΥΡΟ.

Υπάρχουνκαι οι ανοιχτές πληγές που κάθε τόσο αιμορραγούν, αφού ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σχεδόν δύο χρόνια από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, παραμένει ζητούμενο.

Είναι, όμως, η ώρα να σταθούμε απέναντι σε όποιον θεωρεί εμάς τους δημοσιογράφους, που δουλεύουμε στο Ραδιομέγαροκαι σε όλες τις δομές της ΕΡΤ (στο κέντρο και την περιφέρεια),σάκο του μποξ, σε μια πολιτική αντιπαράθεση, την οποία απορρίπτει και η κοινή γνώμη.

Είναι αδιανόητο την ατζέντα της ενημέρωσης να θέλουν να την καθορίσουν πολιτικοί.

 

Οι εργαζόμενοι επιμένουμε. Υπάρχουν ευθύνες ακόμη και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπογραφή ΣΣΕ.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν και η αξιολόγηση γίνεται πλέον μόνο από την κοινωνία. Πιστοί στους αγώνες μας οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ οφείλουμε να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πρόσωπο και τις προϋποθέσεις για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, πραγματικά ανοικτή στην κοινωνία.

Κάποιοι βέβαια μας θέλουν όμηρους της λεηλασίας, που προηγήθηκε σε βάρος της ΕΡΤ και των ασφαλιστικών μας ταμείων ακόμη και με την πρόσφατη αξιολόγηση, με σκοπό να απαξιώσουν το δυναμικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τα δικαιώματα μας και οι δομές της ΕΡΤ, στο κέντρο και στην περιφέρεια,είναι αδιαπραγμάτευτα.

Μας χρωστάνε:

 

Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ, ο ειδικός εκκαθαριστής, το υπουργείο Οικονομικών και όσοι κωλυσιεργούν στην κυβέρνηση, συνεχίζουν τον εμπαιγμό… Αρνούνται να καταβάλλουν:

 

1.Δεδουλευμένα,από το 2012 και το 2013,για εργαζόμενους αλλά και για συναδέλφους που αναγκάστηκαν να βγουν στη σύνταξη και δεν επανήλθαν τον Ιούνιο του 2015.

 

Η πρόβλεψη για την ΚΥΑ, που θα ρυθμίζει δεδουλευμένα και μισθούς υπερημερίας της περιόδου 2013-2015, υπάρχει στο νόμο αλλά κάποιοι γράφουν προκλητικά τη διάταξη αυτή στα παλιά τους παπούτσια.

 

 

2.Ασφαλιστικές εισφορές στα δημοσιογραφικά ταμεία

(ΕΔΟΕΑΠ αλλά και ΕΤΑΠ-Μ.Μ.Ε.) για τη διετία 2013-2015 με αποτέλεσμα να μην έχουμε τις παροχές υγείας που δικαιούμαστε. Υπάρχουν κενά στην επικούρηση και το εφάπαξ.

 

Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι απέναντι στους εργαζόμενους και στον ΕΔΟΕΑΠ. Υπάρχει αναβίωση των συμβάσεων μας αλλά κάποιοι δεν την εφσρμόζουν.

Και οι ευθύνες τους είναι ακόμη μεγαλύτερες όταν ακόμη και το υπουργείο Εργασίας, έχει αποδεχτεί ότι η σημερινή ΕΡΤ είναι διάδοχος της προηγούμενης, όπως και της ΝΕΡΙΤ.

 

Η διακοπή της ασφάλισης μας στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ την κρίσιμη διετία του Μαύρου σημαίνει εκτός των άλλων:

 

-Για τους εργαζόμενους: μικρότερη προϋπηρεσία, ένταξη σε χαμηλότερα κλιμάκια, χαμηλότερους μισθούς , πρόβλημα με τις αναρρωτικές άδειες, λιγότερες μέρες άδειας ακόμη και με την ΚΥΑ που ισχύει, σύμφωνα με το νόμο(4324/2015).

Με τη διετία που εκκρεμεί αλλάζουμε 2-3 κλιμάκια, που σημαίνει διαφορές περίπου 1000 ευρώ το χρόνο.

Μας τα οφείλουν λοιπόν. Τα απαιτούμε.

 

Για τους συνταξιούχους: Μείωση κατά δύο, των ετών ασφάλισης, χαμηλότερη σύνταξη, περιορισμός του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης. Με τη διετία που εκκρεμεί, αυξάνεται η σύνταξη και το εφάπαξ.

Τα οφείλουν κι αυτά. Να εξοφληθούν τώρα.

 

Έχει ξεχαστεί σκοπίμως το αγγελιόσημο και οι ευθύνες είναι τεράστιες. Οφείλονται ποσά από τις αρχές του 2013 μέχρι την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Μιλάμε για λεφτά που έχουν σκαλώσει κάπου ανάμεσα στον προθάλαμο του Μαύρου, στη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ.

Κι αυτά μαζί με όλα τα άλλα, που εξακολουθούν να χρωστάνε οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, διαφημιστικές εταιρίες, γραφεία ισολογισμών, έχουν αδειάσει το ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του. Με ευθύνες συγκεκριμένων πλειοψηφιών που διοικούσαν και διοικούν το Ταμείο μας και που σήκωσαν ψηλά τα χέρια για να χάσουμε το αγγελιόσημο.

Δεν μπορεί η ΕΡΤ να δηλώνει πλεόνασμα με τα δικά μας λεφτά.

Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να μας πληρώσουν:

-όλα όσα μας χρωστάνε

-και να εξοφληθεί ότι αναλογεί στον ΕΔΟΕΑΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για τη ζωτική λειτουργία των ασφαλιστικών μας ταμείων, είναι η διατήρηση του πόρου.

 

Διεκδικούμε τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ μας και αυτά που οφείλονται στον ΕΔΟΕΑΠ.

 

Όπως κρατήσαμε ανοιχτή την ΕΡΤ. Έτσι

πρέπει να μείνει ανοιχτός και ο ΕΔΟΕΑΠ.

πηγη## Typologies

ΑΝΑΠΟΔΑ

 

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας