Φεβ. 4, 2017

Παρεμβαση της ΕΣΗΕΑ υπερ των δημοσιογραφων στη δικη για τον ΔΟΛ

Κύρια παρέμβαση υπέρ των δημοσιογράφων στον ΔΟΛ άσκησε η ΕΣΗΕΑ στην προσφυγή των Τραπεζών και της διοίκησης του ΔΟΛ κατά την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και ορισμού ειδικού εκκαθαριστή.

Οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται μισθοί από τον περασμένο Αύγουστο, αν και οικονομικά εξουθενωμένοι, επιμένουν να κρατούν ανοιχτές τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», τα περιοδικά, τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», καθώς και τις ιστοσελίδες του Οργανισμού.

Η ΕΣΗΕΑ από κοινού με τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς, επεσήμανε στην παρέμβασή της ότι:

  • Καμία συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δεδουλευμένων τους.
  • Απαιτείται η κατοχύρωση -και με την απόφαση του Δικαστηρίου- της καταβολής της μισθοδοσίας και των οφειλών προς τους εργαζόμενους μέσω της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων, που είναι στο περίπτερο, επειδή το έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι. 

Ταυτόχρονα, όμως, οι πολιτικές δυνάμεις, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθμίσουν το μέγεθος της κρίσης στα ΜΜΕ και τις επιπτώσεις της, ώστε μέσα από έναν υπεύθυνο διάλογο να υπάρξει θεσμική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Τύπου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας