Ιαν. 30, 2017

ΕΡΤ Τσακνης : Ομιλιες της Χρυσης Αυγης δεν θα μεταδιδονται ζωντανα στην ΕΡΤ

Η απάντηση του προέδρου της δημόσιας τηλεόρασης με αφορμή τη μετάδοση εικόνας από την επέτειο για τα Ίμια

Την απόφαση της ΕΡΤ να μην μεταδίδει ζωντανά τις ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης, Διονύσης Τσακνής, προσθέτοντας ότι θα συγκροτηθεί υπηρεσιακή επιτροπή η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι.

Ο κ. Τσακνής κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή άρθρο της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τη μετάδοση ομιλίας της Χρυσής Αυγής από την επέτειο για τα Ίμια.

«Η ΕΡΤ προσφάτως είχε αποστείλει ερώτημα στο ΕΣΡ σχετικά με το αν υποχρεούται ή όχι να μεταδίδει ομιλίες και εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Το ΕΣΡ αποφάσισε -όπως είναι γνωστό σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και του συντάκτη του εν λόγω άρθρου- ότι βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφενός την αρχή της αναλογικής ισότητας, αφετέρου δε, να μη μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, νομικές έννοιες όμως, που όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, "δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης"», δήλωσε ο κ. Τσκανής.

«Ως εκ τούτου, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει:

  1. Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν θα μεταδίδονται ζωντανά.
  2. Συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει το κατά πόσο το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι.

Για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος».

πηγη## newsbeast

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας