Ιαν. 30, 2017

Παρσσκηνιο με Ψυχαρη και Σαββιδη ? Αποχωρησε ο Μουλοπουλος απο τον ΔΟΛ..

Ο Βασίλης Μουλόπουλος δήλωσε  στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" πως έχει αποχωρήσει από τον ΔΟΛ. "Είχα επαφές και έφερα μία πρόταση επενδυτή, η οποία παρ' ότι ήταν πολύ συγκεκριμένη και συμφέρουσα, απορρίφθηκε. Αυτό δεν ήταν ευθύνη ούτε του επενδυτή, ούτε των τραπεζών. Ήταν ευθύνη της τρίτης κορυφής του τριγώνου", σημείωσε  αποφεύγοντας παρ' όλ' αυτά να κατονομάσει τον Στ.Ψυχάρη. Όπως είπε, πλέον στο τιμόνι του ΔΟΛ είναι οι τράπεζες, ενώ ο ίδιος δεν έχει πια κανέναν ρόλο στον Οργανισμό.


"Κακώς απορρίφθηκε" η πρόταση, σχολίασε σε άλλο σημείο τονίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη γι' αυτό. Όπως είπε, η πρόταση που έφερε ο ίδιος έβαζε λεφτά που θα βοηθούσαν ώστε να πληρωθούν μισθοί εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, "ενώ ήταν συμφέρουσα και για τις τράπεζες γιατί [...] θα έμπαινε ξανά σε επαναλειτουργία ο ΔΟΛ".
Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο

Η επιλογή Μουλόπουλου να εμπλακεί στον ΔΟΛ είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. Ο ίδιος, αφού τόνισε πως δεν είναι πλέον βουλευτής, ούτε μέλος της Επιτροπής του κόμματος σχολίασε: "Και σήμερα λέω ότι θα το ξανάκανα, αν μου το ζητούσαν, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόκριμα ο ΔΟΛ για ευρύτερες πρωτοβουλίες για τον Τύπο, γιατί είναι σε άσχημη κατάσταση".
Άλλωστε, ο Β. Μουλόπουλος αποκρούει τις επικρίσεις για το χειρισμό της κρίσης στον Τύπο από την κυβέρνηση, σχολιάζοντας: "Εγώ θα μπορούσα να πω ότι έπρεπε να επέμβει η κυβέρνηση, όπως το έχω πει και στο παρελθόν και όχι μόνο γι' αυτή την κυβέρνηση, αλλά εγώ δεν είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς" σχολίασε και συνέχισε: "Είμαι υπέρ της παρέμβασης. Δεν είμαι υπέρ των ανεξάρτητων αρχών, των ανεξάρτητων τραπεζών κλπ Άλλοι είναι, αυτοί που ζητάνε τώρα να επέμβει η κυβέρνηση. Να ρυθμίσει τι; Την ελεύθερη αγορά που αυτοί υποστηρίξανε;"


Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην βρούμε τις εφημερίδες στα περίπτερα
Η επόμενη μέρα για τον ιστορικό οργανισμό μοιάζει αβέβαιη. Η εκκαθάριση σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή μοιάζει μονόδρομος, χωρίς όμως να προκαταβάλει την αναστολή κυκλοφορίας. "Δεν ξέρω αν θα κλείσουν τα έντυπα. Για να μην κλείσουν, θα πρέπει οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τον ΔΟΛ, δεν ξέρω αν θα το κάνουν. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην βρούμε τις εφημερίδες στα περίπτερα" σημείωσε και πρόσθεσε: "Δεν είναι ότι έχουν εξαντληθεί τα εκτυπωτικά, έχουν εξαντληθεί οι άνθρωποι, πολλοί δεν έχουν τα εισιτήρια να πάνε στη δουλειά. Οι κήνσορες έχουν κάνει και λεφτά και έχουν βρει ήδη και άλλες θέσεις, οι 500 εργαζόμενοι δεν το έχουν".


Τι απέτρεψε τον Σαββίδη
Συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την εμπλοκή του ονόματος του επιχειρηματία, σημείωναν ότι πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά σκόνταψε στα προσωπικά βάρη του κ. Ψυχάρη.
Όπως υποστηρίζουν, ο Ιβάν Σαββίδης θα αναλάμβανε όχι μόνο την υποχρέωση να επενδύσει όλα τα απαραίτητα χρήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΔΟΛ, αλλά και ένα μεγάλο ποσό των χρεών, που υπολογίστηκε περίπου στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ένα σχέδιο βασισμένο στην υπόθεση «Μαρινόπουλου» και που είχε την αποδοχή των τραπεζών, όπως τους μεταφέρθηκε από κυβερνητικά στελέχη.
Σημείωναν ακόμα ότι κανένα ραντεβού δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη και τον ίδιο τον Σταύρο Ψυχάρη, ενώ ένα και μόνο ραντεβού πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των Τραπεζών την προηγούμενη Παρασκευή, στο οποίο διαφάνηκε η συμφωνία των δυο πλευρών, εφόσον μπορούσε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του κ. Ψυχάρη.
Από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη προκύπτει πως ο ίδιος δεν θα σταματήσει να παρακολουθεί την υπόθεση και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που υπάρχει να αποτραπεί το οριστικό κλείσιμο των ιστορικών εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».

πηγη## Press-Gr.com

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας