Ιαν. 7, 2017

Οταν το πλοιο βουλιαζει τα << ποντικια >> την κανουν. Βλεπε ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Μόλις πριν λίγες μέρες συνάδελφος δημοσιογράφος πήγε στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ να ζητήσει μια βεβαίωση χρόνων ασφάλισης. Την …έδιωξαν με αιτιολογία ότι το ταμείο “τέλος”, “δεν υπάρχει πια”, ενοποιήθηκε με τον ΕΦΚΑ. Κάτι που ήταν ήδη γνωστό. Γιατί αρνήθηκαν οι υπάλληλοι να εκδώσουν βεβαίωση όταν με τροπολογία στο ν. 4387/2016 προστέθηκε το νέο άρθρο 69Ζ το οποίο ορίζει ότι οι “Κεντρικές Υπηρεσίες του πρ. ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, μετατρέπονται σε περιφερειακές οργανικές μονάδες και μεταφέρονται στον Ε.Φ.Κ.Α., υπαγόμενες απευθείας στον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α., με την ίδια οργανωτική δομή και αρμοδιότητες”;

Από επιστολή της πρώην προέδρου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στη στήλη Τυπολογιες μάθαμε επίσης πως η Γιώτα Αντωνοπούλου θα αποχωρήσει από το ταμείο των ΜΜΕ και θα επιστρέψει στα πανεπιστημιακά της καθήκοντα. Από το ταμείο μαθαίνουμε πως αποχωρούν κι άλλα επικεφαλής στελέχη των ΜΜΕ που διαχειρίζονταν επί χρόνια το ταμείο. “Μάζευαν τα πράγματα τους από τα γραφεία τους”, μας είπαν. Και έτσι, θα μείνουν μόνο οι “σύμβουλοι” στις περίφημες επιτροπές του ΕΦΚΑ που θα μετέχουν για να λένε ότι …μετέχουν αφού δεν υπάρχει καμία αποφασιστική αρμοδιότητα.

Και ακόμη ο κλάδος αναμένει τις περίφημες κινητοποιήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία που έλεγαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις. Κι ούτε κατάφεραν οι συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί ένα κομμάτι των αποθεματικών ύψους περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως υποτίθεται πως προσπαθούσαν με τους φίλους υπουργούς. Μόνο τα 9,5 εκατ. ευρώ δόθηκαν κι αυτά είναι λεφτά του αγγελιόσημου που ανήκαν έτσι κι αλλιώς στον ΕΔΟΕΑΠ.

Και κάπως έτσι τελείωσε το ταμείο των ΜΜΕ κι έμεινε μόνο ο ΕΔΟΕΑΠ ενόψει εκλογών σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να καβγαδίζουν και να υποσχόνται οι συνδικαλιστές στους ψηφοφόρους τους.

πηγη## mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας