Δεκ. 19, 2016

Σπαει Ομολογα ο ΕΔΟΕΑΠ για να πληρωσει τις συνταξεις

Θα πληρώσει λέει ο ΕΔΟΕΑΠ τις επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου στις 22 Δεκεμβρίου. Θα τις πληρώσει και ας μην υπάρχει ούτε ευρώ στο ταμείο. Μιας και η τροπολογία μπορεί να ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα αλλά μέχρι να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της κυβέρνησης ο νόμος και να υπογραφεί η αναγκαία υπουργική απόφαση που κι αυτή με τη σειρά της, πρέπει να πάρει ΦΕΚ, ο ΕΔΟΕΑΠ έχει ξεμείνει από ρευστό. Για αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αποφασίστηκε να ρευστοποιηθούν ομόλογα της Τράπεζας της Ελλάδας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ! Μετά τα ασημικά περάσαμε και στα χρυσαφικά του ταμείου.

Η απόφαση υπερψηφίστηκε από τα μέλη του προεδρείου και την Πόπη Χριστοδουλίδου ενώ λευκό ψήφισαν οι Κ. Ντελέζος και Γ. Αγγέλης. Τα μέλη του ΔΣ αποδέχθηκαν την πρόταση να ξαναμπούν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα χρήματα αυτά, μόλις δοθούν από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ το ποσό που ορίζει η σχετική τροπολογία του υπ. Εργασίας, δηλαδή τα περίπου 11 εκατ. ευρώ από τα τελευταία έσοδα του αγγελιοσήμου.

Με τη ρευστοποίηση του ομολόγου της Τράπεζας της Ελλάδας επιβιώνει και τον Δεκέμβριο ο ΕΔΟΕΑΠ, ενώ το ποσό που θα δώσει το ΕΤΑΠ ΜΜΕ φτάνει-δεν φτάνει για δυο μήνες ζωής. Στο μεταξύ από την 1η Ιανουαρίου τελειώνει ο ασφαλιστικός οργανισμός των ΜΜΕ όπως τον γνωρίζαμε. Το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ενσωματώνεται στον ενιαίο ΕΦΚΑ και σταδιακά θα απορροφηθεί από αυτόν με ότι αυτό συνεπάγεται. Καταρχήν για τα αποθεματικά του που θα πεταχτούν στη μαύρη τρύπα του νέου ζημιογόνου ΕΦΚΑ και σε δεύτερο χρόνο για τις συντάξεις που θα μειωθούν.

Η μόνη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ και σε αυτό έχουν τεράστια ευθύνη τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να δοθούν τα 200 εκατ. των αποθεματικών-χρήματα του ΤΣΠΕΑΘ- όπως αρχικά είχε ζητηθεί, για το ταμείο των δημοσιογράφων-υπαλλήλων στα ΜΜΕ. Έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για την όποια μετεξέλιξη του σε ενιαίο ταμείο υγείας πρόνοιας όλων των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ.

πηγη##Mediatvnews

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας