Δεκ. 7, 2016

Οι Χριστουγεννιατικοι στολισμοι με τα λαμπιονια δεν μπορουν να κρυψουν την εργοδοτικη κατρακυλα

 Μέτωπο για την Ανατροπή (παράταξη της ΠΟΕΣΥ)       7/12/2016

 Tην ώρα που στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής στολίζουν με φωτάκια τις πλατείες, απολυμένοι από τον «επικοινωνία94FM» πασχίζουν να δικαιωθούν στις δικαστικές αίθουσες με τα ασφυκτικά νομικά πλαίσια που έχουν επιβληθεί από τους δανειστές και τους μνημονιακούς φίλους τους, για τα αυτονόητα, όπως την καταβολή του συνόλου του ποσού της αποζημίωσης απόλυσης με βάση την προϋπηρεσία. 

Αλλά φαίνεται πως τα κονδύλια αυτά προτιμούν να τα κάνουν λαμπιόνια για να ξεγελαστεί ο κόσμος μέσα στο καθεστώς της μνημονιακής φτώχειας και της εργασιακής ανασφάλειας, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση αντί να την καταπολεμήσει στην (πολιτική) ρίζα της, συνεχώς εφευρίσκει νέες πατέντες εργασιακής απορρύθμισης.

Μόνο ντροπή πρέπει να χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό της εργοδοτικής πλευράς στη δίκη, ότι το γεγονός πως μαζί με την αποζημίωση απόλυσης κατέβαλε σε εργαζόμενη και δεδουλευμένα πολλών μηνών που χρώσταγε είναι δείγμα καλής θέλησης!!

Η εκπρόθεσμη εκπλήρωση συμβατικών εργοδοτικών υποχρεώσεων, εμφανίζεται ως «κατόρθωμα» και «επιχείρημα» στο δικαστήριο.

Το Μέτωπο για την Ανατροπή στην ΠΟΕΣΥ, ήταν εκεί και με παρέμβαση μάρτυρα (μέλους του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ) στη δίκη, στήριξε την εργατική διεκδίκηση για καταβολή αποζημίωσης απόλυσης με βάση την πραγματική προϋπηρεσία που ακόμα και έγγραφα της επιχείρησης αποδεικνύουν.

Τέλος, να σημειωθεί πως το γεγονός διεξαγωγής δικών εργαζομένων στον Τύπο  (ανεξάρτητα από τον αριθμό, σήμερα ήταν δύο, αλλά δυνητικά μπορεί να προκύψουν περισσότερες και πιο μεγάλες σε υποχρεώσεις κινητοποίησης και παρουσίας στα δικαστήρια) σε ημέρα απεργίας στα ΜΜΕ, δείχνει άλλον ένα λόγο που η χρεωκοπημένη αντίληψη ότι πρέπει να απεργούμε στις γενικές απεργίες ξεχωριστά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ –ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

πηγη## Νασος Μπρατσος

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας