Δεκ. 1, 2016

Πλιατσικο στον ΕΔΟΕΑΠ

Λίστες του Σίντλερ στήνουν
εργοδότες και κυβέρνηση

Τον πλήρη έλεγχο του ΕΔΟΕΑΠ από συγκεκριμένους εργοδότες μεθοδεύουν οι εκπρόσωποί τους με το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ σε αγαστή συνεργασία με την Κυβέρνηση.
Πρώτα δόθηκε πεσκέσι το αγγελιόσημο (ο πόρος των Ταμείων) στους ιδιοκτήτες των καναλιών με το νόμο Παππά και τώρα η Κυβέρνηση παρέα με τους πρόθυμους του Κλάδου, προχωρεί στο πλιάτσικο του ΕΔΟΕΑΠ, τον οποίο θέλουν να κάνουν επαγγελματικό Ταμείο.
Αυτό, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, σημαίνει:
- Έξωση των συνταξιούχων και των ανέργων από τον ΕΔΟΕΑΠ.
- Μείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), επειδή επιβάλλονται πρόσθετες κρατήσεις (5,69 + 5,69%).
- Μείωση των μισθών (όπου ακόμη καταβάλλονται) αφού θα αυξηθούν οι εισφορές από 3% άνω του 10% για περίθαλψη, επικούρηση κ.λπ.
Σε κρυφή συνάντηση που έγινε προ ημερών μεταξύ Κουμπιά – Σαββίδη και Π. Κυριακόπουλου, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, ο εκπρόσωπος των καναλιών Π. Κυριακόπουλος τους επέδωσε και το σχέδιο παράδοσης, άνευ όρων, του ΕΔΟΕΑΠ στον έλεγχο των εργοδοτών.
Το εκπληκτικό είναι ότι οι δύο της ΠΟΕΣΥ, πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετέφεραν ερήμην του Κλάδου το σχέδιο ως γραμματοκομιστές, στον υφυπουργό Εργασίας Τ. Πετρόπουλο, πρώην έμμισθο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας.
Οι εργοδότες αφού έχουν τσεπώσει ήδη πάνω από 300 εκατομμύρια το χρόνο από το αγγελιόσημο, που είναι ο πόρος για 13 Ταμεία, απαιτούν τώρα:
- Να πληρώνουν μόνο την εργοδοτική τους εισφορά και να ασφαλίζουν στον ΕΔΟΕΑΠ όλους όσους δουλεύουν και όπως τους απασχολούν (με μερική απασχόληση, με εκ περιτροπής εργασία κ.λπ. καταργώντας τη ΣΣΕ, τη μισθωτή εργασία). Καταργούν επίσης, με τον τρόπο αυτό, τις δημοσιογραφικές Ενώσεις, αλλά και το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Αν χρειαστεί αργότερα, αναφέρει ο Κυριακόπουλος, μπορεί και να επιβληθεί τέλος επί του τζίρου τους ως πόρος – φιλοδώρημα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ξέρει ούτε ποιος είναι ο τζίρος των επιχειρήσεων, αφού γίνεται πάρτι με τις off shore και τα funds, ούτε την τύχη που θα έχει ο πόρος.
- Το Ταμείο να διοικείται όχι από εκπροσώπους των ασφαλισμένων, αλλά από επαγγελματίες διαχειριστές (αυτή ήταν από την αρχή η πρόταση Γκανά), δηλαδή ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστικούς συμβούλους, που μάλλον τους έχουν ήδη βρει. Στο Δ.Σ. οι καναλάρχες απαιτούν να συμμετέχει εκπρόσωπος των εργοδοτών με δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο) σε όλες τις αποφάσεις. Δηλαδή, ό,τι πουν και ό,τι θέλουν τα αφεντικά.
- Με τον τρόπο αυτό τελειώνει το αυτοδιοίκητο και κουκουλώνονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ των εργοδοτών, των διαφημιστών και των ΔΕΚΟ στο Ταμείο.
Το πιο εξωφρενικό, όμως, είναι ότι οι εργοδότες και οι πρόθυμοι του Κλάδου στήνουν για τον ΕΔΟΕΑΠ λίστες του Σίντλερ μετατρέποντας τον ΕΔΟΕΑΠ σε ένα άλλο ολοκαύτωμα, αφού προτείνουν:
- Να συμβληθούν από τώρα με τον ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που συνεργάζονται με τους εργοδότες στα διάφορα Μέσα και πληρώνονται από αυτούς (με πρόσβαση στο μητρώο του οργανισμού για θέματα υγείας). Αυτό σημαίνει, ότι τα αφεντικά θέλουν τα ιατρικά απόρρητα των εργαζομένων για να ασκούν την εργοδοτική στρατηγική τους, σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη, τις επαγγελματικές ασθένειες, μονογονεϊκές οικογένειες. Να απολύουν, δηλαδή, όποιον αρρωσταίνει, αλλά γιατί όχι, με τη φόρα που έχουν πάρει, και να ξεκληρίζουν και οποιαδήποτε οικογένεια που προσπαθεί να αποκτήσει παιδί (εξετάσεις για εξωσωματική κ.λπ.) αλλά και να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό τα ειδικά ωράρια, που αφορούν την υποστήριξη της μητρότητας. 
- Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό με όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διάφορους «ενημερωμένους» δήθεν συνδικαλιστές, το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ κοιμίζει συστηματικά τον Κλάδο για να επέλθουν τετελεσμένα. 
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Β. Τάτσης, το δεξί χέρι της εργοδοσίας η οποία έκλεισε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που θέλει απεγνωσμένα να βγει από το κάδρο των ευθυνών και των σκανδάλων, συμμετέχει σε μυστικά ραντεβού με εκπροσώπους της εργοδοσίας, που του κλείνει ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανάς (όταν προλαβαίνει από την έρευνα που κάνουν στα γραφεία της ΕΠΗΕΑ ο ΣΔΟΕ και οι δικαστικές Αρχές), ενώ ο Γενικός Γραμματέας Ν. Καρούτζος και ο Ταμίας Τ. Παπαϊωάννου, της ίδιας παρέας, διακινούν με καμάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα φωτογραφικά τους ενσταντανέ από το ταξίδι, με έξοδα του ΕΔΟΕΑΠ, στα Ηλύσια Πεδία, εγκαταλείποντας τον ΕΔΟΕΑΠ στην τύχη του. 
Στο μεταξύ, η Κυβέρνηση μεταβατικά κρατάει στην ανασφάλεια εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους του Κλάδου, προωθώντας τα δικά της σχέδια για χειραγώγηση της ενημέρωσης.
Το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ με δικές του προσπάθειες εξασφάλισε για τον ΕΔΟΕΑΠ 3.050.000 ευρώ από οφειλές Αγγελιοσήμου και έτσι μέχρι στιγμής υποστηρίζεται η λειτουργία του Ταμείου, που τον περασμένο μήνα είχε διαθέσιμα μόνο 150.000 ευρώ. Αλλά, αυτό δεν φτάνει. Η συνδικαλιστική προσπάθεια συνεχίζεται.
Η πλειοψηφία, όμως, στη διοίκηση του Ταμείου σφυρίζει αδιάφορα, ενώ η εκδοχή που επικρατεί και καλλιεργούν τώρα, είναι ότι αν γίνει κάτι για τον ΕΔΟΕΑΠ θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία που θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.
Και το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται, όπως άρχισε με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ από το 2012 με τους υπεύθυνους της περιόδου εκείνης στην ΕΣΗΕΑ (Αντωνιάδου, Τρίμης) που έστρωσαν το χαλί για αυτά που συμβαίνουν σήμερα στα Ταμεία και στους χώρους δουλειάς να σφυρίζουν τώρα αδιάφοροι.
Οι ευθύνες, όμως, έχουν αυτά τα ονοματεπώνυμα στον Κλάδο, έστω και αν κρύβονται πίσω από τους φίλους τους στην κυβέρνηση.

***********************

Το σχέδιο διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ από τον Π. Κυριακόπουλο:
Προτάσεις Πάνου Κυριακόπουλου
1. Εργοδοτική εισφορά για ΕΔΟΕΑΠ όποια είναι στο ΙΚΑ με όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα αν είναι μέλη σε κάποια Ένωση.
2. Αν χρειαστούν επιπλέον έσοδα, μετά την ολοκλήρωση της διεύρυνσης των εργαζομένων, επιβολή τέλους επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
α) Το τέλος θα αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας Μέσου, περιλαμβανομένων και των συνδρομητικών εταιρειών.
β) Θα αφορά το σύνολο του προσωπικού κάθε Μέσου.
γ) Το Ταμείο θα διοικείται με επαγγελματίες διαχειριστές και συμμετοχή εκπροσώπου των εργοδοτών στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Με δικαίωμα αρνησικυρίας (βέτο). 
(π.χ. Όχι σε προϋπολογισμό χωρίς αναλογιστική μελέτη).
3. Να συμβληθούν με ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που είναι στα Μέσα και πληρώνονται από αυτά (με πρόσβαση στο μητρώου του Οργανισμού για θέματα υγείας).

πηγη##Kedpress Esiea

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας