Δεκ. 1, 2016

Υπο τον ελεγχο τους θελουν τον ΕΔΟΕΑΠ οι καναλαρχες

Κατέθεσαν οι καναλάρχες τις προτάσεις τους για τον ΕΔΟΕΑΠ στην ΠΟΕΣΥ και το υπουργείο Εργασίας μέσω του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου. Όπως θα διαβάσετε δίπλα στη φωτο (είναι η πρόταση Κυριακόπουλου που αποκαλύπτει σήμερα το blog), οι καναλάρχες συμφωνούν μεν σε επιβολή ειδικού τέλους για τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά μόνο εάν καταργηθεί το …αυτοδιοίκητο του ασφαλιστικού Οργανισμού!

Συγκεκριμένα προτείνει:

Την εργοδοτική εισφορά η οποία έτσι κι αλλιώς ισχύει με το νέο ασφαλιστικό, στο ύψος του ΙΚΑ και για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως αν είναι μέλη συνδικαλιστικών ενώσεων. Αν χρειαστούν επιπλέον έσοδα (που είναι βέβαιο πως θα χρειαστούν) να επιβληθεί ειδικό τέλος επί του τζίρου των εταιρειών και των συνδρομητικών ΜΜΕ.

Ο ΕΔΟΕΑΠ θα διοικείται από επαγγελματίες διαχειριστές και συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργοδοτών με δικαίωμα άσκησης βέτο. Και τέλος θα πρέπει να προσληφθούν στον ΕΔΟΕΑΠ οι γιατροί που εργάζονται στα άλλα ΜΜΕ (οι δικοί τους δλδ) και να έχουν πρόσβαση στους ασφαλιστικούς φακέλους υγείας των μελών του οργανισμού!

Κατά πληροροφορίες μας η πρόταση δεν γίνεται δεκτή από τις συνδικαλιστικές ενώσεις αλλά οι συνδικαλιστές ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να διαφωνήσουν μήπως και …πληγώσουν την κυβέρνηση. Για αυτό και συζητείται πολλές ώρες τι είδους ανακοίνωση θα εκδοθεί.

Φώς στο να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις δεν φαίνεται στον ορίζοντα καθώς, όπως όλα δείχνουν, συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με συνδικαλιστές της δεξιάς, συμφωνούν στα περισσότερα. Σε αναμονή των νεώτερων εξελίξεων…

πηγη## Mediatvnews

ANAΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας