Ιουλ. 20, 2016

Καταγγελια Δ. Τσαλαπατη......Σκανδαλο στον ΕΔΟΕΑΠ

Δημήτρης Τσαλαπάτης: Σκάνδαλο στον ΕΔΟΕΑΠ

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες που καταγγέλλονται στην υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ και η σκανδαλώδης συμπεριφορά του προέδρου του κ. Ε. Τάτση και των άλλων συνοδοιπόρων του εντός και εκτός οργανισμού, συνιστούν παραβάσεις ακόμη και του ποινικού νόμου και οφείλουμε να επιληφθούμε αμέσως.
Η μεθόδευση δήθεν να αντιμετωπισθεί η ασφαλιστική εκτροπή που νομοθέτησε η κυβέρνηση με την ανοχή αν όχι συνενοχή από «συνδικαλιστές» τύπου Κουμπιά, Γκανά με σκοπό εκποίηση των τελευταίων περιουσιακών στοιχείων του ΕΔΟΕΑΠ , ώστε στη θέση του οργανισμού, να στηθεί μια φθηνή λύση, που να υπηρετεί και τη νέα διαπλοκή που στήνεται. 
Οι ζωές των ασφαλισμένων και η υγεία τους γίνεται με τον τρόπο αυτό ένα πιόνι στα χέρια επιτήδειων που αποτελούν την πλειοψηφία του προεδρείου στο ταμείο μας. 
Δεν είναι τυχαίο το πραξικόπημα με πρωταίτιους, όπως όλοι καταγγέλλουν, Γκανά-Τάτση που δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ τον περασμένο μήνα. Απλώς και αυτό εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο.
Κάποιοι θέλουν να κλείσει όπως-όπως ο ΕΔΟΕΑΠ γα να χαθούν τα ίχνη από χρέη εκατομμυρίων μαζί με τις διαχρονικές ευθύνες τους και να στήσουν ένα άλλο μαγαζί πάλι στα μέτρα τους.
Οι αποκαλυπτικές επισημάνσεις των τριών συναδέλφων από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ( Π. Χριστοδουλίδου, Γ. Αγγέλη Κ. Ντελέζου) στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ και παρά τις αντιδράσεις τους η επιμονή της ομάδας Τάτση –Γκανά σε ένα «στημένο παιχνίδι» με ελεγκτικές εταιρίες χρειάζεται την άμεση παρέμβαση των δημοσιογραφικών ενώσεων.
Η εσκεμμένη απουσία των Ν. Καρούτζου και Α. Σταθάτου (που ψηφίζουν μαζί με τον Τάτση) από την συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ, ενισχύει απλώς τις καταγγελίες των μέλων του Ταμείου, για όσα συμβαίνουν στο ΔΣ του οργανισμού και για τη στάση τους.
Να ζητηθεί
# Η άμεση αναβολή της σημερινής συζήτησης που έχει ως θέμα να στηθούν ακόμη και τα κριτήρια οικονομικής αποτύπωσης στα μέτρα όσων οφείλουν εκατομμύρια στον οργανισμό. Θέλουν να κάνουν σεισάχθεια που να εξυπηρετεί εργοδότες, διαφημιστικές εταιρίες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και γραφεία ισολογισμών και την οριστική άλωση του ιδιωτικού οργανισμού από την διαπλοκή.
Αρκεί να σημειωθεί ότι μόνο από τους ισολογισμούς οι οφειλές υπερβαίνουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται αυτά που οφείλουν ΔΕΚΟ, διαφημιστικές κα.
Να αποφασισθεί
# Η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που να μπλοκάρει τις όποιες αποφάσεις και η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος όλων των υπευθύνων, για αναθέσεις μελετών δια περιφοράς με προσωπικές επαφές του προέδρου του οργανισμού.
# Δημόσια καταγγελία για τις τρείς εταιρίες τις οποίες υπέδειξαν εργοδότες και οι υπουργοί της κυβέρνησης και που πρόθυμα, χωρίς όρους και διαφανείς διαδικασίες συμμετέχουν σε υπόγεια διαδικασία που αποσκοπεί στη διάλυση του ΕΔΟΕΑΠ καταργώντας με την «μελέτη» τους το δικαίωμα στην περιουσία που έχουν οι χιλιάδες μέτοχοι-δημοσιογράφοι.
# Να ενεργοποιηθεί η διαδικασία που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών για όσους συμπράττουν στην υπόθεση αυτή.
# Να υπάρξουν άμεσες εξωδικαστικές ενέργειες και κατά των εταιριών που πρόθυμα μπαίνουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι που εκτός των άλλων συνιστά αδιαφανείς διαδικασίες και νόθευση ανταγωνισμού, με δεδομένη και την διεθνή εικόνα τους. 
Το σκάνδαλο στον ΕΔΟΕΑΠ έχει πρωταγωνιστές και υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμα.
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης
Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Κοινοποίηση
ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

ANΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας