Ιουν. 8, 2016

Που ειναι τα λεφτα που ψαχνουμε .. Οι ...αχυρανθρωποι... στο προεδρειο του ΕΔΟΕΑΠ γιατι δεν μιλανε ?

Ένα σχόλιο για το ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ τα λεφτά που ψάχνουμε.

08.06.2016

Τελευταία ακούγονται και γίνονται διάφορα, για το πως θα διαμορφωθεί – το πως “θα σωθεί” το λένε – ο ΕΔΟΕΑΠ.
Και συνήθως, τις περισσότερες φορές.(τυχαία;)ξεχνάνε το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Και “ξεχνάνε” όχι τυχαία,φυσικά, κάτι σημαντικό, κάτι – ίσως το μοναδικό – που έχει σημασία για την επόμενη ημέρα του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
Στην τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, το 2015, (μη ξεχνάμε ότι πλησιάζει η επόμενη), οι υπογράφοντες αυτό το σημείωμα είχαμε στηρίξει την παρέμβασή μας σε μία Έκθεση που είχε συνταχθεί και είχε παραδοθεί στους προέδρους των Ενώσεων το καλοκαίρι του 2014 και στην συνέχεια είχαν χαθεί τα ίχνη της.
Εμείς καταφέραμε να την βρούμε μετά από ένα χρόνο, να την διαβάσουμε και να την παρουσιάσουμε στα μέλη – μέτοχους του ΕΔΟΕΑΠ στην Συνέλευση εκείνη.
Τι έλεγε η Έκθεση; Έλεγε ότι από τα τρία ευρώ (αγγελιοσήμου) που κανονικά θα έπρεπε να εισπράττονται για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ μόνο το ένα έφτανε τελικά στα ταμεία.
Με άλλα λόγια τα 2/3 των αναμενόμενων εσόδων χάνονταν κάπου ανάμεσα σ' αυτούς που τα πλήρωναν και αυτούς που θα έπρεπε να τα εισπράττουν.
Πόσα ήταν αυτά ; Η Έκθεση τα εκτιμά σε εκατοντάδες εκ. ευρω.
Όταν μιλήσαμε γι' αυτά πήραμε την οργίλη απάντηση ηγετικών, νυν και τέως στελεχών της ΕΠΗΕΑ, που μαζί με ορισμένους της ΕΣΗΕΑ φρόντισαν πραξικοπηματικά να μας εξοστρακίσουν από το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, από εκεί δηλαδή από όπου θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να ...ψάχνουμε για το που βρίσκονται αυτά τα εξαφανισμένα έσοδα.
Συνέβησαν και άλλα βέβαια όταν μιλήσαμε γι' αυτή την Έκθεση, όπως για παράδειγμα μία επιστολή που αμέσως μετά την καταγγελία μας, έφυγε άρον – άρον αλλά σιωπηρά από την διοίκηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προς τους εκδότες, με την οποία τους επισήμανε ότι δεν πληρώνουν όλα όσα έπρεπε...
Γιατί τα θυμηθήκαμε – και σας τα θυμίζουμε πάλι - όλα αυτά ;
Μα γιατί ακούμε τις τελευταίες ημέρες και πάλι ιστορίες για σχέδια και προτάσεις που αφορούν στην επόμενη ημέρα του ΕΔΟΕΑΠ, για μεταφορές εκατομ. ευρώ από το ΕΤΑΠ στον ΕΔΟΕΑΠ, για άτυπες συσκέψεις και συζητήσεις και ένας θεός ξέρει τι άλλο.
Αλλά δεν ακούμε τίποτα για τα “κλεμμένα”.
Και δεν μιλάμε μόνο για τα κλεμμένα του PSI. 
Αλλά και για τα άλλα κλεμμένα του αγγελιοσήμου.
Αλλά δεν φτάνει αυτό.
Ακόμα περισσότερο παρατηρούμε και κάτι άλλο. Βλέπουμε ότι αυτοί που πρωταγωνίστησαν μέχρι σήμερα στο να μη ακούγεται ούτε κουβέντα για τα κλεμμένα (που σε κάποιους λογαριασμούς βρίσκονται, αλλά όχι σ' αυτούς του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ που άλλαξαν δικαιούχο), αυτοί που μας «ρίχτηκαν» όταν μιλήσαμε για τα κλεμμένα από την εν λόγω Έκθεση, τώρα, ένας- ένας τοποθετούνται είτε στα διοικητικά συμβούλια των νέων θεσμών, είτε σε κρίσιμες οικονομικές θέσεις θεσμικών ΜΜΕ...
Προφανώς για να μπορούν να συνεχίζουν να “κανονίζουν” τα της διάλυσης του ΕΔΟΕΑΠ και των κεκτημένων μας. Και να σχεδιάζουν για τον ΕΔΟΕΑΠ...
Τελικά αυτοί οι τύποι είναι ...παντός καιρού.
Και εμείς όμως είμαστε ακόμα εδώ και δεν ξεχνάμε ότι λείπουν λεφτά.
Πόσα; Όσα χρειάζονται για να συνεχίσει να υπάρχει ο ΕΔΟΕΑΠ και ακόμα περισσότερα. Τι λέτε θα συζητήσουμε γι' αυτά;

Γιάννης Αγγέλης- Πόπη Χριστοδουλίδου
Μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

 ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας