Ιουν. 2, 2016

Ενωμενοι Δημοσιογραφοι , ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενωμένοι Δημοσιογράφοι: Αδιαπραγμάτευτη η συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ

To πλαίσιο των θέσεων τους για τον ΕΔΟΕΑΠ γνωστοποίησαν οι “Ενωμένοι Δημοσιογράφοι” σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Απομένουν λιγότερες από 60 μέρες για να κριθεί το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ. Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» κατέθεσαν στην συνεδρίαση (31/5/2016) του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πλαίσιο θέσεων – προτάσεων προς τη κυβέρνηση και τους εργοδότες για να διατηρήσουν οι δημοσιογράφοι το φάρμακο & την επικούρηση τους.

1) Είναι αδιαπραγμάτευτη η συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ με τις σημερινές παροχές (περίθαλψη, επικούρηση, πρόνοια, εφάπαξ), παράλληλα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ανασύσταση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ για λόγους ανεξαρτησίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Επίσης στο πλαίσιο αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα να κινηθούμε νομικά διεκδικώντας τα αποθεματικά του ταμείου μας.

2) Διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ, και στα μέλη της ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ και τους συναδέλφους εργαζόμενους στο διαδίκτυο. Προϋπόθεση της διεύρυνσης είναι: α)Αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ, β)Ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει μεταφορά στον ΕΔΟΕΑΠ μέρος της περιουσίας & και των αντίστοιχων κλάδων του ΕΤΑΠ των Ενώσεων προς ένταξη προκειμένου να ενισχυθεί η βιωσιμότητα του οργανισμού, γ) Είσπραξη Αγγελιοσήμου (ή ισοδύναμου «τέλους ενημέρωσης») με επέκταση και στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση το «τέλος» θα έχει ειδικό κωδικό του ΕΔΟΕΑΠ, όπως έχει και το Αγγελιόσημο.

3) Άμεση έναρξη διαλόγου με τη πολιτεία και τους εργοδοτικούς φορείς.

Ο χρόνος «τελειώνει». Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι διεκδικούν αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική & επικουρική κάλυψη. Αναμένουμε απ΄ όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κα ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη!

πηγη##Ενωμενοι Δημοσιογραφοι

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας