Μαϊ. 27, 2016

Αγωνιστηκαμε για μια ΕΡΤ διαφορετικη , και οχι για μια ΕΡΤ κυβερνητικη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει μονομερείς ενέργειες της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε., με τις οποίες επιχειρείται καταστρατήγηση των συμβάσεων εργασίας των συναδέλφων.

Η ρητή διάταξη του Ν. 4324/2015 (άρθρο 14) για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., προβλέπει την αναβίωση των συμβάσεων των συναδέλφων (εργασιακές σχέσεις, ειδικότητες, χρόνος απασχόλησης κ.λπ.).

Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε., που προβλέπεται και από την νομοθεσία.

Οι μονομερείς, όμως, ενέργειες των διοικητικών παραγόντων έρχονται σε ευθεία αντίθεση ακόμη με την πρόβλεψη του νόμου για ΣΣΕ και στην ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να υπογραμμίσει για μια ακόμη φορά ότιπροϋπόθεση για ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία με πλουραλιστική ενημέρωση, είναι η πλήρης αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, μετά το πλήγμα που επέφερε η πολιτική του μαύρου στην δημόσια Ραδιοτηλεόραση και όσων απειλούνται ακόμη.

Στην περίπτωση που η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. δεν σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και συνεχίσει να κωλυσιεργεί την υπογραφή ΣΣΕ θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις, όπως έχουν προτείνει οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας