Μαϊ. 26, 2016

Η λειτουργια των θεσμων στη Γαλλια απετρεψε την παραβιαση του δημοσιογραφικου λειτουργηματος

Μια πρωτοφανής υπόθεση καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου κατήγγειλαν οι δημοσιογραφικές συνδικαλιστικές Ενώσεις της Γαλλίας (CGT-SNJ-CFDT) και μέλη της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ/EFJ).

Η Αστυνομία, σε εφαρμογή του νόμου έκτακτης ανάγκης, επέβαλε περιορισμούς στον φωτοειδησεογράφο Νnoman, μέλους της συλλογικότητας “Oeil”, ο οποίος εργάζεται στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Newzoulou”, αποτρέποντας τη δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων της 17ης Μαΐου. Οι κοινωνικοί φορείς κάλεσαν τους εργαζόμενους της χώρας, να συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, που, παρά τις αντιδράσεις, η γαλλική κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει.

Όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος P. Kamenka, εκπρόσωπος του Εθνικού Συνδικάτου δημοσιογράφων SNJ, η γαλλική δικαιοσύνη έσπευσε να δικαιώσει τον φωτοειδησεογράφο αίροντας κάθε περιορισμό, που του είχαν επιβληθεί και υποχρεώνοντας το γαλλικό δημόσιο, να του καταβάλλει 500 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα. Ο συνάδελφος κάλυψε τη διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και σε άλλες μεγάλες πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή των εργασιακών μεταρρυθμίσεων του νόμου “El Khomri”.

Οι συντονισμένες ενέργειες των γαλλικών δημοσιογραφικών συνδικαλιστικών Ενώσεων της Γαλλίας (CGT-SNJ-CFDT), είχαν άμεση ανταπόκριση στην κοινή γνώμη και συνετέλεσαν στην αποτροπή απρόβλεπτων συνεπειών στην άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και της ελευθερίας του Τύπου, στην καρδιά της Ευρώπης. Για μια ακόμη φορά η εύρυθμη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Γαλλίας, έδωσε μια ηχηρή και παραδειγματική απάντηση προς όλους όσους επιχειρούν με αυταρχικές και αναχρονιστικές μεθόδους, να καταστρατηγήσουν επαγγελματικά κεκτημένα δεκαετιών.

ΕΣΗΕΑ 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας