Απρ. 14, 2016

Η ΠΟΕΣΥ αποφασισε σημερα απεργιες διαρκειας σε ολα τα ΜΜΕ.

Λίγο πριν την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αποφάσισε σήμερα την κήρυξη απεργιών διαρκείας σε όλα τα Μέσα την ερχόμενη εβδομάδα. Είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο ο οποίος ξεκαθάρισε στους συνδικαλιστές ότι το αγγελιόσημο καταργείται και στη θέση του θα μπεί ένας φόρος για όλες τις τηλεοπτικές διαφημίσεις ο οποίος θα είναι έσοδο του ενιαίου ΕΦΚΑ! Επίσης δήλωσε πως δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα από τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, 900 και πλέον εκατ. ευρώ, στον ΕΔΟΕΑΠ, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΥ.

Απρ. 14, 2016

Η συνάντηση αυτή προκάλεσε σοκ στους συνδικαλιστές του κλάδου που μέχρι σήμερα καθυσύχαζαν τις ανησυχίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τους ασφαλισμένους σε ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ. Ουσιστικά οι διαπραγματεύσεις για τις οποίες τόσος χρόνος δόθηκε από τα συνδικαλιστικά όργανα, κατέληξαν σε πλήρη ήττα του κλάδου των ΜΜΕ. Για αυτό και η ΠΟΕΣΥ σήμερα ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη απεργίας διαρκείας των δημοσιογράφων. Για την απεργία διαφωνούν ορισμένες ενώσεις, όπως η ΕΣΗΕΜΘ της Θεσσαλονίκης

πηγη## Mediatvnews

 

 

                                         Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ  ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και τους πόρους τους.
Η ΠΟΕΣΥ συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Ενώσεων του Κλάδου, για συντονισμό απεργιακού αγώνα διαρκείας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας