Απρ. 13, 2016

Το Σωου των ........Πρετεντερηδων

 Ένας κι ένας ήταν στη χτεσινή εκπομπή του Πρετεντέρη για το θέμα των διαγραφών από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Ο γνωστός Παπαχρήστος, με τις εφτά δουλειές επί ΠΑΣΟΚ, η κα Τρέμη , οπωσδήποτε ο Μπογδάνος του Σκάϊ, ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΡΤ Παν Παν και διάφοροι πανεπιστημιακοί, που άδραξαν την ευκαιρία να βγούν στο γυαλί για να υποδηλώσουν την ύπαρξή τους.

Κυρίως τρόφιμοι του ΔΟΛ και του Μεγκα.

  Απόλυτα δημοκρατική ενημέρωση, ο ένας να γλύφει τον άλλο και όλοι να καταγγέλουν την απόφαση που τάχα ήθελε να  τιμωρήσει όσους ήσαν υπέρ του ΝΑΙ.

 Βέβαια ο Πρετεντέρης ήταν πιο επιθετικός καθώς ήθελε να δείξει ότι η δική του αθώωση, παρότι και αυτός ήταν υπέρ του ΝΑΙ, έγινε μάλλον από ….αβλεψία.  

   Κυριάρχησαν βέβαια τα «Παραμυθια της Χαλιμας» με βαθυστόχαστα συμπεράσματα όπως ότι…  ο Τσίπρας έδωσε γραμμή στο Πειθαρχικό  !!!   , ότι πρόκειται για νέα μεθόδευση της κυβέρνησης και πολλά ακόμη.

Όμως δεν μας είπαν όταν το Πειθαρχικό τιμώρησε τον Κ Αρβανίτη, διευθυντή του συριζαίϊκου Ρ/Σ  «Κόκκινο» για έξύβριση του Σαμαρά, πάλι δάκτυλος του Τσίπρα  ήταν;

Ή η αθώωση του ίδιου του Πρετεντέρη;

Άφθονο το κουτόχορτο για τους «χαχόλους»…

 Κανένας αντίλογος,

Με μικρή εξαίρεση από τον Παν Παν που έθεσε θέμα για παραβίαση της ίσης μεταχείρισης των δύο απόψεων στο δημοψήφισμα.

Αλλά και αυτός αναδιπλώθηκε αμέσως, καθώς οι άλλοι τον κoιτούσαν σαν εξωγήινο, που είχε το θράσος να προσπαθεί να τους χαλάσει την σούπα.. 

Και σε λίγο παρουσίασαν με σεβασμό τον .... αστέρα της δημοσιογραφίας Γιώργο Ρωμαίο...., επίσης άνθρωπο του ΔΟΛ, που επιβεβαίωσε τον προβληματισμό  για την τάχα παρεμπόδιση της ελευθεροτυπίας.

Είναι ο ίδιος ο άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ που όταν γινόταν η καταλήστευση του Ελληνικού λαού επί ημερών Σημίτη, απολάμβανε την «ελευθεροτυπία» με τα διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια να  κατευθύνουν τον κόσμο προς το ...Σφαγειο - Χρηματιστηριο . 

       Χθές δημοσιεύτηκε από την ΕΣΗΕΑ η απόφαση του Πειθαρχικού για  τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ, που διαγράφτηκαν ύστερα από περίπου 300 καταγγελίες πολιτών.

Καμία κουβέντα στην εκπομπή. Καταδικάστηκαν τάχα επειδή ήσαν με το ΝΑΙ. Ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου και ιδιαίτερα σε όσους γούσταραν το ΝΑΙ που τους θέλουν συμμάχους τους.

Τι λέει η απόφαση;

 «Δυστυχώς όμως στην εξεταζόμενη περίπτωση, με βάση όσα αναφέρονται από τους καταγγέλλοντες πολίτες αλλά και όσα με την ενδελεχή έρευνα του Συμβουλίου προέκυψαν, δημοσιογράφοι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Σκάι, παραβίασαν κατάφωρα τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Λειτούργησαν σε μία διαδικασία προπαγάνδας με μονόπλευρη παρουσίαση της μιας από τις δύο απόψεις, παραβιάζοντας απροκάλυπτα την αρχή της ισηγορίας που ο Κώδικας Δεοντολογίας διακηρύττει ως οξυγόνο της δημοκρατίας.

Η απαράδεκτη και αντιδεοντολογική αυτή πρακτική αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, για τη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στις 29/7 ο Σκάι δεν διέθεσε καθόλου χρόνο για την κάλυψή της, ενώ αντίθετα διέθεσε 7΄15΄΄ για το συλλαλητήριο υπέρ του ΝΑΙ στις  30/7.

 Όμως η προπαγανδιστική αυτή πρακτική δεν εξαντλήθηκε στην μονόπλευρη λειτουργία, αλλά δυστυχώς πολλοί  πέρασαν στα όρια της τρομολαγνίας, εκφοβίζοντας  τους πολίτες, προκειμένου να τους κατευθύνουν στην δική τους επιλογή.

Έτσι, μετέδιδαν αναληθείς ειδήσεις περί χρεοκοπίας, πτώχευσης, κουρέματος καταθέσεων παρ ότι είχε γίνει διάψευση κ.λ.π., αλλά κυρίως  επιστρατεύοντας φανταστικά σενάρια, για τουρκική απόβαση στα νησιά, θέματα στη Θράκη, νέα Μικρασιατική καταστροφή,  εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα και άλλα ανάλογα, χωρίς όριο και φραγμό.

Και μάλιστα παρουσιάζοντας πολιτικές  εκπομπές με την ίδια στόχευση, ακόμη και κατά την παραμονή του δημοψηφίσματος, κατά παράβαση του Νόμου .

 Οι αντιδημοκρατικές αυτές πρακτικές, θα έπρεπε να έχουν πάγια την καθολική αποδοκιμασία.

Δυστυχώς έχουν κατά περίπτωση ισχυρούς υποστηρικτές στον ευρύτερο πολιτικοκοινωνικό χώρο, σε εναλλασσόμενους ρόλους, ανάλογα με το ποιούς κάθε φορά εξυπηρετούν και ποιούς ζημιώνουν. 

Πέραν του ότι η παντοδυναμία των τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αποτρέπει κάθε σκέψη για οποιαδήποτε παρέμβαση..».

  Αυτή είναι η «ελευθεροτυπία » που θέλουν όσοι κόπτονται.

Να πνίγεται η φωνή της άλλης άποψης.

Και να φτάνουμε να λέμε ότι … έρχονται οι Τούρκοι  αν επικρατήσει.!!!

Ο κόσμος στη μούγκα-στρούγκα.…

 

Αναποδος

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας