Μαρ. 30, 2016

Το βοηθημα του Πασχα για τα ανεργα μελη της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να δοθούν και φέτος οικονομικά βοηθήματα για τα άνεργα και τα σε επίσχεση μέλη της Ενώσεως, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται στα 300 ευρώ και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Οι δικαιούχοι και ο τρόπος καταβολής του βοηθήματος έχουν ως εξής:

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:

    Συνάδελφοι, οι οποίοι είναι άνεργοι από 1/4/2011 (5ετία) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους (βάσει εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2014), δεν ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ, πλέον 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

Β. ΤΡΟΠΟΣ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ:

– Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων, στον 7ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, τις εργάσιμες ημέρες, από τις εννιά το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι.

– Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2014 (για τα εισοδήματα του 2014 κι εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί) και Ε9 (εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί ή εφόσον υπάρχουν τροποποιήσεις).

– Οι συνάδελφοι, οι οποίοι έμειναν άνεργοι από 1ης/7/2014 έως σήμερα, θα βεβαιώσουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι δικαιούχοι του βοηθήματος Πάσχα (δηλαδή, ότι το εισόδημά τους για το έτος 2015 δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ και τις 2.000 ευρώ για κάθε παιδί) και θα δεσμευτούν να προσκομίσουν στις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ το εκκαθαριστικό σημείωμα για τα εισοδήματα του 2015, όταν αυτό εκδοθεί.

– Οι συνάδελφοι, που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, θα λάβουν τη διαφορά –εφόσον υπάρχει- ανάμεσα στο βοήθημα Πάσχα της ΕΣΗΕΑ και στο επίδομα Πάσχα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Γ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ:

–    Όσοι συνάδελφοι έμειναν άνεργοι το τελευταίο χρονικό διάστημα και έλαβαν τις αποζημιώσεις τους και το επίδομα Πάσχα.

–    Όσοι συνάδελφοι είναι περισσότερο από πέντε (5) χρόνια άνεργοι.

–    Όσοι συνάδελφοι έχουν λάβει από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ περισσότερα από 12.000 ευρώ.

Δ. ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ: Τα αιτήματα των συναδέλφων, που είναι σε επίσχεση εργασίας, θα εξετάζονται κατά περίπτωση (ανά Μέσο και κατόπιν εισηγήσεως του εκπροσώπου) από το Διοικητικό Συμβούλιοκαι θα εξυπηρετούνται απευθείας από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ, στον 5ο όροφο.

          Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά), λήγει την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016.

          Το βοήθημα θα κατατίθεται από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, έως και την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που τα μέλη έχουν δηλώσει στο Μητρώο Ανέργων Μελών της ΕΣΗΕΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας