Φεβ. 19, 2016

Η ΠΟΕΣΥ και η " Ομαδα Εργασιας " Πετροπουλου αντι απεργιας αποφασισαν Συνδιασκεψη

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ,(ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΡΜΠΑΣ: Καθαρός άνθρακας ήταν ο "πολυπόθητος" θησαυρός που ανέμενε ο κλάδος από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.- ZΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ , ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ- ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ!!!

 "ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ"

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΡΜΠΑΣ 

19-2-2016 

Καθαρός άνθρακας ήταν ο "πολυπόθητος" θησαυρός που ανέμενε ο κλάδος από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο. 
 Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη τελικά στις Ενώσεις της χώρας και στην ΠΟΕΣΥ, το γραπτό σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, όπου διατυπώνεται πλέον και με επίσημο τρόπο  η πρόθεση κατάργησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, η υπαγωγή του στην κρεατομηχανή του ΕΦΚΑ,η μη διασφάλιση της διαχειριστικής του αυτοτέλειας, τη μετατροπή του αγγελιοσήμου σε... "εισφορά" ενώ απαλείφεται και το άρθρο 25! 
 Το γραπτό κείμενο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα προκειμένου να -ΜΗΝ- ενημερωθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της χώρας και όχι μόνο το κλειστό συνδικαλιστικό κλάμπ της προεδρευομένης γραφειοκρατικής δημοκρατίας! 

Αντί της άμεσης καθόδου σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας εφόσον καταργούνται οι 2 κόκκινες γραμμές του κλάδου για τις οποίες μέχρι πρότινος, πρόεδροι Ενώσεων "ορκίζονταν" "μάχη μέχρις εσχάτων", το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πραγματοποίηση Συνδιάσκεψης με τα μέλη των ΔΣ των Ενώσεων της χώρας και τη συμμετοχή των προεδρείων των Ταμείων του κλάδου ανατρέποντας τη δική της απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του ΔΣ,  την περασμένη Δευτέρα,  σύμφωνα με την οποία η Συνδιάσκεψη θα είχε ανοιχτό χαρακτήρα και στην οποία θα καλούνταν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στον Τύπο να συμμετάσχουν.
Ο εκλεγμένος στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με το "ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ' υποστήριξε την εφαρμογή της αρχικής απόφασης για ΑΝΟΙΧΤΗ στη βάση των εργαζομένων εκδήλωση, ενώ ζήτησε και πάλι άμεση κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας, όπως είχε κάνει και σε όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις. Τελικά μετά τη σχετική ψηφοφορία, για τον χαρακτήρα της Συνδιάσκεψης μειοψήφισε ο "μετωπικός" συνάδελφός μας ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος. 

Τώρα, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το ροκάνισμα του χρόνου αποδεικνύοντας στην πράξη αν οι "κόκκινες γραμμές" των συνδικαλιστικών μας οργάνων ισχύουν ή αποτελούν μια ορθάνοιχτες θύρες...

πηγη##ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

                                    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής συνδιάσκεψης με τη συμμετοχή των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων-μελών της και των άλλων Ενώσεων του κλάδου.

Στη συνδιάσκεψη θα κληθούν και οι διοικήσεις των Ταμείων του κλάδου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ).

Η συνδιάσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στις 11 πμ, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

Πάγια θέση της ΠΟΕΣΥ για το ασφαλιστικό είναι:

•Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

•Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας