Φεβ. 14, 2016

Τους " Εντοπισαν" εκει στην ΕΡΤ και ΘΑ αναλαβει ο " Προκρουστης"

αμέσως μόλις ψηφισθεί ο σχετικός νόμος

Το "πλεονάζον" προσωπικό της ΕΡΤ "εντοπίσθηκε" και θα μπεί σε "κινητικότητα" αμέσως μόλις ψηφισθεί ο σχετικός νόμος

"....Τα στελέχη της ΕΡΤ αναμένουν το νομοσχέδιο για την κινητικότητα καθώς έχουν εντοπίσει πλεονάζον προσωπικό που δεν είναι απαραίτητο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και θα μπορούσε να πάει σε άλλες υπηρεσίες, κάτι που θα άνοιγε τον δρόμο για να πάρουν απαραίτητες ειδικότητες που λείπουν, όπως ανταποκριτές, γραφίστες, ηχολήπτες κ.ά..."(απόσπασμα απο  πρόσφατο ρεπορτάζ της  "Εφημερίδας των Συντακτών" )

Τι δεν κατάλαβες;
Η ΕΡΤ πριν ακόμα  κλείσει"  είχε  μπεί στον

πάγκο του προκρούστη (τότε  τον έλεγαν Μόσιαλο) και έπρεπε  να  συρρικνωθεί  τόσο όσο "επιτάσσουν οι ανάγκες της αγοράς".
Στην πορεία  βέβαια και  επειδή έπρεπε να κλείσει άρον - άρον με  νομιμοφανή τρόπο η  παραχώρηση του μονοπωλίου της  διανομής στην DIGEA  δηλαδή  στην  κοινοπραξία  της μιντιακής μαφίας,  η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  έκλεισε  την ΕΡΤ , που ήταν και το μοναδικό θεσμικό εμπόδιο στους  μαφιόζικους σχεδιασμούς.
Σχεδιασμοί που δεν σταμάτησαν όύτε και τώρα  που κορυφώνεται ο σκυλοκαυγάς  στο ραδιοτηλεοτπικό γήπεδο της  νέας  αναδιανομής  των  εξουσιών στην  μιντιακή συμμορία.

Η ΕΡΤ  πάλι έγινε  θεσμικό εμπόδιο των ορέξεων  του  μιντιακού μονοπωλίου και  πρέπει με κάθε τρόπο  να βγεί απο το παιχνίδι.
Η ΕΡΤ  απαξιώνεται μέρα με τη μέρα  και σύντομα  θα ακούσουμε  πάλι πως  για όλα  φταίνε οι εργαζόμενοι , ο συνδικαλισμός  ή και η "κακή της μοίρα".Και τότε  θα  αρχίσει  η  γνωστή   μέθοδος  του ακρωτηριασμού, μόνο που τώρα  δεν θα γίνει με το χασαπομάχαιρο του  Μουρούτη ,αλλά με το  νυστέρι  της "δεύτερης  φοράς  αριστερά" και τη λαβίδα  της  "αξιολόγησης"  (που ήδη  έχει γίνει στα μουλωχτά) και της  "κινητικότητας"  (διαθεσιμότητα , μετάταξη  κλπ).

Κάποιοι εξ ημών που έχουν "μυριστεί"  τι πρόκειται να συμβεί , έχουν  αρχίσει  να  τρίβονται σαν  τα κουτάβια  στα πόδια  περιφερόμενων "λουστραδόρων",  νομίζοντας  πως  αν  ...κερδίσουν  τον τίτλο  του "καλού παιδιού"  θα την γλυτώσουν.Δυστυχώς  δεν έχουν καταλάβει  ότι αυτή τη φορά  ο  "κύκλος των  αλώβητων" έχει  στενέψει πάρα πολύ και θα περιλαμβάνει ελάχιστους   απολύτως  "έμπιστους"  του συστήματος .

Πριν λίγες ημέρες  είδε το φώς της δημοσιότητας και ένα  ακόμα ρεπορτάζ που σχετίζεται με  την παραπάνω  δεδηλωμένη  πρόθεση  της  διοίκησης  της  ΕΡΤ :

ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙTAI ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ

Αποσπάσεις εξπρές στο δημόσιο

Σημαντικές ανατροπές και ανακατατάξεις προοιωνίζονται, για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση.

ΕΘΝΟΣ
7:14, 1/2 
Παρατείνεται η εφαρμογή του πλαισίου για μετατάξεις-μεταθέσεις στο Δημόσιο, με ταυτόχρονη μεταφορά θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση
 Παρατείνεται η εφαρμογή του πλαισίου για μετατάξεις-μεταθέσεις στο Δημόσιο, με ταυτόχρονη μεταφορά θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει αποσπάσεις και διάθεση υπαλλήλων με διαδικασία-εξπρές όπου υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες, παράταση της αξιολόγησης μέχρι τέλος του χρόνου χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας που «μετράει» στη μισθολογική εξέλιξη.
Παράλληλα προβλέπει τη δυνατότητα αναβάθμισης της ποιότητας του Δημοσίου μέσα από ειδικές πανεπιστημιακές σπουδές υπαλλήλων (στο δημόσιο management), τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών που διαθέτουν ηλεκτρονική θυρίδα στη διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου.
Την ίδια στιγμή παρατείνεται η εφαρμογή του πλαισίου για μετατάξεις-μεταθέσεις με ταυτόχρονη μεταφορά θέσης όπου δεν υπάρχει κενή οργανική θέση, κινούνται διαδικασίες κατάταξης σε νέο πίνακα διοριστέων των επιτυχόντων σε παλαιό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το Δημόσιο και ΝΠΔΔ (με την προκήρυξη 8/97 του ΑΣΕΠ) αλλά και διαδικασίες αδειοδότησης των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και κωδικοποίησης-αναμόρφωσης της ελληνικής νομοθεσίας.
Με το νομοσχέδιο «μπλοκάρονται» όμως και οι ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις που έχουν ασκηθεί κατά αιρετών εκπροσώπων των ΟΤΑ ή υπαλλήλων τους, επειδή δεν είχαν ασκήσει ένδικα μέσα κατά δικαστικών αποφάσεων για εργατικές διαφορές που πρωτόδικα είχαν δικαιώσει εργαζομένους ή επειδή είχαν παρατείνει την εργασία συμβασιούχων.
Το νέο νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει επίσης σωρεία διατάξεων που αφορά εργαζομένους (πρώην και νυν) σε διάφορους χώρους, όπως αρχαιολόγους του υπουργείου Πολιτισμού, πρώην εργαζομένους στο τ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», απασχολουμένους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και σε γραφεία Τύπου κλπ.
Οι σχετικές ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνουν και τις διατάξεις που αποκαλύψαμε στο προχθεσινό «Εθνος» για το «παράθυρο» που ανοίγει για την παραμονή ή την επιστροφή στο Δημόσιο όσων έφυγαν το 2015 ή φεύγουν το 2016 λόγω 35ετίας και 60ού έτους της ηλικίας, αλλά και για την υποχρεωτική παράταση της θητείας των δικαστικών υπαλλήλων (της αντίστοιχης κατηγορίας) μέχρι το 65ο (ή και 67ο) έτος, με 40ετή υπηρεσία.
Το σύνολο των ρυθμίσεων εντάσσεται στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, τα συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών προϊσταμένων κλπ. που είχε δοθεί πριν από λίγο καιρό σε δημόσια διαβούλευση.
Ανάμεσα στις νέες ρυθμίσεις προβλέπονται και τα εξής:
• Προκειμένου να καλυφθούν επιτακτικές και έκτακτες ανάγκες, με απόφαση του κάθε αρμόδιου υπουργού μπορεί να αποσπαστεί, διατεθεί και τοποθετηθεί προσωπικό (μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) από το υπουργείο προς ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου) τα οποία εποπτεύει. Παράλληλα επιτρέπεται και η αντίθετη υπηρεσιακή μετακίνηση.
Η διαδικασία
Η απόσπαση αυτή θα ξεκινά με πρωτοβουλία της υπηρεσίας ή με αίτηση του υπαλλήλου και θα γίνεται κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου και πριν την πάροδο της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Τέτοιου είδους αποσπάσεις, τοποθετήσεις κ.λπ. επιτρέπονται και στις θυγατρικές εταιρείες των φορέων που εποπτεύει κάθε υπουργείο. Οι τακτικές αποδοχές των αποσπώμενων υπαλλήλων θα βαρύνουν τον φορέα απ' όπου προέρχονται, ενώ τυχόν πρόσθετες αμοιβές θα καταβάλλονται από τον φορέα όπου αποσπάστηκαν.
• Αν ο πολίτης τηρεί ηλεκτρονική θυρίδα χρήστη της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης του Δημοσίου, τότε η αρμόδια υπηρεσία οφείλει να αναζητεί αυτεπαγγέλτως τα έγγραφα, πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, που είναι απαραίτητα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του, καταφεύγοντας στα αποθηκευμένα στοιχεία στην ηλεκτρονική θυρίδα. Για να αλλάξει μια διαδικασία που διεκπεραιώνεται μέσω ΚΕΠ χρειάζεται έγκριση του αρμόδιου κυβερνητικού Συμβουλίου μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και δεν αρκεί απόφαση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού.
• Παρατείνονται μέχρι 31-12-16 οι προθεσμίες που είχαν παραταθεί διαδοχικά μέχρι τις 30-6-15 και αφορούσαν το ζήτημα της αξιολόγησης, ενώ παράλληλα καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν την εποπτεία του ΑΣΕΠ με παρακολούθηση, υποδείξεις κατά τις αρχές της αξιοκρατίας, αντικειμενικότητας κ.λπ.
• Θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας ο χρόνος κατά τον οποίο υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με βάση τους νόμους 4093/12, 4172/03, 4250/14, 4316/14 και οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία τους μέσω του νόμου 4325/15. Ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψη και για τη μισθολογική τους εξέλιξη. Επίσης για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον ν. 4172/13, δεν υπέβαλαν αίτηση στις ανακοινώσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δεν εκδόθηκε γι' αυτούς ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης, το διάστημα 22-3-14 έως 11-5-15 (οπότε δημοσιεύθηκε ο Ν. 4325/15) θεωρείται ως χρόνος κατά τον οποίο είχε παραταθεί η διαθεσιμότητα.
Χρηματοδότηση
• Το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να χρηματοδοτεί την υλοποίηση προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) με σχετική συμφωνία που καθορίζει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν, το ύψος της χρηματοδότησης κ.λπ., με γνωστικό αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης (δημόσιο management). Παράλληλα τρία μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ θα οριστούν σε θέσεις αντιπροέδρων.
• Επιτρέπεται κατ' εξαίρεση να παραιτούνται τα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ και των Περιφερειών από την υποχρέωση να ασκήσουν έφεση κατά πρωτόδικων αποφάσεων με τις οποίες διατάχθηκε να παραμείνουν ή να επανέλθουν εργαζόμενοι στην υπηρεσία τους στους ΟΤΑ ή στις περιφέρειες.
Για να επιτραπεί η παραίτηση (και να μη συνεχιστεί η αντιδικία με τους εργαζομένους μέχρι τέλους) πρέπει να προβλέπεται σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου κ.λπ. για την κάλυψη της δαπάνης και να προηγείται σχετική γνωμοδότηση δικηγόρου με τη σύμφωνη γνώμη και του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας. Η σχετική ρύθμιση αφορά κυρίως τις οικονομικές επιτροπές, που εισηγούνταν την άσκηση ενδίκων μέσων κατά των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση (εκτός αν το νομικό θέμα είχε λυθεί από ανώτατο δικαστήριο). Αφορά όμως και σχετικές αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων (όταν τα ποσά ξεπερνούσαν τα 30.000 ευρώ) ή περιφερειακών συμβουλίων (για ποσά άνω των 45.000 ευρώ).
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ
Μπλοκάροται οι διώξεις κατά αιρετών εκπροσώπων και υπαλλήλων των ΟΤΑ
Ταυτόχρονα αίρεται το αξιόποινο και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις σε βάρος αιρετών εκπροσώπων και υπαλλήλων των ΟΤΑ, των ΥΔΕ (Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου), καθώς και η διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους (για αναζήτηση χρηματικών ποσών), επειδή δεν άσκησαν ένδικα μέσα (ή παραιτήθηκαν από αυτά) σε εργατικές διαφορές των ΟΤΑ και των ελεγχόμενων φορέων τους (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) με το προσωπικό τους.
Από την ποινική δίωξη και τον καταλογισμό, απαλλάσσονται και όσοι παρέτειναν τη θητεία συμβασιούχων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου.
• Εξακολουθούν να ισχύουν (και μετά τον ν. 4305/14 αναδρομικά από την έναρξή του) οι διατάξεις που επιτρέπουν να γίνεται (στη φάση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου) μετάθεση ή μετάταξη υπαλλήλου και χωρίς να υπάρχει κενή οργανική θέση στον νέο κλάδο ή φορέα όπου μετατίθεται, αλλά με ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατείχε.
• Παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου το νομοθετικό πλαίσιο για τις αποσπάσεις του προσωπικού των ΔΕΚΟ.
• Επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 8/97) όταν προκηρύσσονται θέσεις, κατατάσσονται με αίτησή τους σε νέο πίνακα διοριστέων του ΑΣΕΠ κατά βαθμολογική σειρά, ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και διορίζονται σταδιακά με απόφαση κατανομής του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν όσοι έχουν ήδη διοριστεί ή δεν είχαν αποδεχθεί τον διορισμό τους.
• Σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις, με απόφαση κατανομής του αν. υπουργού, μπορεί να μεταβάλλεται ο φορέας διορισμού εντός του ίδιου ή γειτονικού νομού.
• Στις διαδικασίες για προσλήψεις σε θέσεις τακτικού προσωπικού ή με σύμβαση αορίστου χρόνου σε ΟΤΑ (και σε ιδρύματα, θυγατρικές τους επιχειρήσεις κ.λπ.) παίρνουν «μπόνους» 100 μονάδων που αυξάνει τη βαθμολογία τους όσοι ανατράφηκαν επί 7ετία σε βρεφοκομείο ή ορφανοτροφείο.
Οι παιδικοί σταθμοί
• Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν προϋποθέσεις άδειας ίδρυσης και λειτουργίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των ΟΤΑ, τεχνικές προδιαγραφές, όρος καταλληλότητας και η διαδικασία ελέγχου τους.
• Κατανέμονται σε ειδικότητες οι αρχαιολόγοι του υπουργείου Πολιτισμού (με εργασία ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) για να καταταγούν με υπουργική απόφαση ανάλογα με την εμπειρία, ειδίκευση, μεταπτυχιακό τίτλο, την προτίμησή τους κ.λπ.
• Τακτικό προσωπικό που υπηρετούσε στο πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εξακολουθεί να υπηρετεί στο νέο Τ.Τ. Ελλάδος ΑΤΕ, μπορεί να μεταχθεί σε δημόσια υπηρεσία, σε ΝΠΔΔ, σε ΟΤΑ σε κενές ή συνιστώμενες θέσεις, μετά από αίτησή τους εντός 2μήνου από τη δημοσίευση του νόμου. Υπουργική απόφαση θα προσδιορίσει τα κριτήρια κατάταξης.
Η Προεδρία
• Με Προεδρικό Διάταγμα μπορούν να ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τη διαχείριση και συντήρηση κτιρίων και οχημάτων της, την κατανομή και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού, τη δικαιολόγηση, εκκαθάριση και πληρωμή πάσης φύσεως δαπανών της, την οικονομική διαχείριση, τη σύναψη συμβάσεων προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκτέλεσης έργων. Με το ΠΔ τα θέματα ρυθμίζονται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ειδικής ή γενικής διάταξης.
• Προσληφθέντες συμβασιούχοι στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» που έληξαν οι συμβάσεις τους και δικαιώθηκαν από το Εφετείο ως ακύρως απολυθέντες (και οι συμβάσεις που θεωρούνται αορίστου χρόνου) εντάσσονται κατά παρέκκλιση σε κενές ορηανικές θέσεις ή σε προσωποπαγείς θέσεις που θα συστήσει η ΑΕ.
• Παρατείνεται για 5 μήνες από τη λήξη της (έως 3-7-16) η θητεία συμβασιούχων στην Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (είχαν προσληφθεί με πράξη του Ιουνίου 2015).
• Μέχρι τις 31-7-16 παραμένουν στη θέση τους υπάλληλοι της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας και έχουν συμπληρώσει 4 συνεχόμενα έτη σε αυτά.
Εξαιρούνται από την υποχρεωτική μετάθεσή τους στην Ελλάδα δημοσιογράφοι, υπάλληλοι, ειδικοί επιστήμονες που υπηρετούν στο εξωτερικό εφόσον γνωρίζουν αποδεδειγμένα αραβική και κινεζική γλώσσα και υπηρετούν σε Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας χώρας όπου ομιλείται η αντίστοιχη γλώσσα.
Στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Β' και Γ' τάξης προΐστανται υπάλληλοι με βαθμό τουλάχιστον γραμματέα επικοινωνίας Α'.
Στο Γραφείο Τύπου του Υπ. Εσωτερικών συνιστώνται αναδρομικά από 23-9-15 δύο επιπλέον θέσεις δημοσιογράφων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για κάλυψη αναγκών του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού.

πηγη##ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΑΝΑΠΟΔΑ

Σχόλια

14.02.2016 14:18

Βασια Καρκαγιαννη Καραμπελιά

Θελω να ενημερώνομα διοτι ο γυιός μου, Κωσταντινος Καραμπελιας δουλευε στην ΕΡΤ σαν συμβασιουχος βοηθος παραγωγης (3 χρονια, συνετέλεσε στο στησιμο του ψηφιακου καναλιου,σπουδες στην Γαλλία)απελυθη κ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας