Φεβ. 6, 2016

Προστιμο 14.000 ευρω στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και στην Espresso

Κάτω από απάνθρωπες  συνθήκες εργασίας  καλούνται να εργασθούν από τον εργοδότη τους  κ. Γιάννη Φιλιππάκη  οι δημοσιογράφοι  που εργάζονται  στις εφημερίδες  Δημοκρατία  και Espresso  που βρίσκονται στο  Παγκράτι . 

Οι συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων  θυμίζουν κοπηλάτες σε  μεσαιωνική γαλέρα  με  αποτέλεσμα  το  Σώμα Επιθεωρητών  Εργασίας  - ΣΕΠΕ-  να κάνει  αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο  Παγκράτι και να επιβάλει  συνολικό προστιμο υψους 14.000 ευρω.
Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχει στην  κατοχή του ο Ανάποδος  οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι έγιναν  στις 11 Νοεμβρίου   2015ημέρα Κυριακή    στις εγκλαταστάσεις των δύο εφημερίδων στην οδό  Ερατοσθένους  1  στο  Παγκράτι . 

Από τον επιτόπιο  έλεγχο που διενήργησαν δύο  Ειδικοί  Επιθεωρητές Εργασιακών  Σχέσεων  διαπιστώθηκε οτι ο  γνωστός επιχειρηματίας  κ. Γιάννης Φιλιππάκης  ανάγκαζε συνολικά 44  δημοσιογράφους , οι περισσότεροι των οποίων είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ  να εργάζονται  Κυριακές και  Αργίες χωρίς να τους καταβάλονται  οι προβλεπόμενες  προσαυξήσεις στο μισθό τους  .

Για την παράβαση αυτή οι Επιθεωρητές επέβαλαν  προστιμο 7.000 ευρω.

Τήν ίδια στιγμή και κατά τον ίδιο, αιφνιδιαστικό έλεγχο οι Επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι η εταιρεία του κ. Γιάννη Φιλιππάκη  δεν προσκόμισε  στους επιθεωρητές  το βιβλίο  αδειών του 2014  όπως είχε υποχρέωση  ενώ δεν  παρέδωσε στους επιθεωρητές  στοιχεία  και συγκεκριμένα  τα καταθετήρια  Τραπέζης  ή  οποιοδήποτε  άλλο στοιχείο  από το οποίο να προκύπτει  η καταβολή σε  όλους  τους εργαζόμενους  της επιχείρησης  των δεδουλευμένων αποδοχών  του μηνός Νοεμβρίου  του 2015  και σε περίπτωση μη καταβολής  των  προαναφερομένων  αναλυτική κατάσταση  με τα οφειλόμενα  ποσά ανά εργαζόμενο .

Και για την παράβαση αυητή οι  Επιθεωρητές εργασίας επέβαλαν επίσης άλλες 7000 ευρώ σαν πρόστιμο στην ίδια εταιρεία  .

Συνολικά  ο  κ. Γιάννης Φιλιππάκης  και οι συνεργάτες του  έφαγαν ένα πρόστιμο συνολικού ποσού  14.000  ευρώ .

  Οπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει καθένας την εποχή αυτή  των μνημονίων  στο χώρο των Επιχειρήσεων των ΜΜΕ - εφημερίδες ραδιόφωνα τηλεοράσεις και κυρίως διαδίκτυο αλλά και μπεριοδικά -   έχει στηθεί από τους  εργοδότες τα γνμωστά αφεντικά ένα τρελλό  πανηγύρι  παραβιάσεων και παρανομιών σε βάρος των δημοσιογράφων τεχνικών και διοικητικών των επιχειρήσεων αυτών .

Με απλά λόγια οι εργόδότες τα βρωμερά αφεντικά  κατακλέβουν τους μισθούς των εργαζομένων , δεν τους ασφαλίζουν τρώνε χρήματα από τα ταμεία  και τους αμοίβουν με ψίχουλα .

Ο γνωστός επιχρηματίας κ. Γιάννης Φιλιππάκης  - που σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην  κατοχή του και την ΕΣΤΙΑ  κερδοσκοπεί ασύστολα  σε βάρος των εργαζόμενων  τους οποίους αμοίβει με πολύ χαμηλές αμοιβές  τους τρώει  τις προσαυξήσεις του Σαββάτου  των Κυριακών και  Αργιών με το να μην τους εμφανίζει στις  υποχρεωτικές καταστάσεις .
Επιπλέον  όλοι οι εργαζόμενοι  στις δύο αυτές εφημερίδες   εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα  μια που αναγκάζονται να δουλεύουν   σύμφωνα με τα κέφια του εργοδότη .  Σύμφωνα με πληροφορίες του Αναποδου  ο κ. Γιάννης Φιλιππάκης μόλις έφαγε το πρόστιμο  πήγε γραμμή στον  βρωμερό υπουργό  Εργασίας κ. Κατρούγκαλο  για να διαμαρτυρηθεί  δήθεν ότι τον κυνηγούν λόγω των πολιτικών θέσεων των εφημερίδων του .

Ο  βρωμερός  Κατρούγκαλος  που  έχει αποφασίσει να ξεκάνει την ελληνική κοινωνία με το  ανοσιούργημα που λέγεται ασφαλιστικό  αναγκάσθηκε να τον πετάξει έξω για να μην μπλέξει παραπάνω λέγοντας ότι αυτός δεν παρεμβαίνει  στις αρμοδιότητες των Επιθεωρητών Εργασίας .
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ανάποδου  τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ  -  οι κ.κ.  Τσαλαπάτης  Νταουντάκη Κυρίτσης  και Φιλιππάκης  πρόσφατα πήγαν στις εγκαταστάσεις των εφημερίδων  Δημοκρατία και Espresso  όπου  μίλησαν σε συγκέντρωση των εργαζόμενων έπειτα από πρόσκληση της εκπροσώπου  των εργαζομένων στην εφημερίδα Δημοκρατία .

Κάποιοι από τους εργαζόμενους προφανώς  εγκάθετοι  του εργοδότοι προσπάθησαν να  ρίξουν όλα τα προβλήματα του κλάδου  στη διοιήκηση  της ΕΣΗΕΑ ενώ η επίσκεψη είχε σχέση με τα προβλήματα του Ασφαλιστικού .
Πάντως εμείς εκείνο που θα θέλαμε να τονίσουμε σαν καταγγελία  στον Ειδικό Γραμματέα  του ΣΕΠΕ κ.  Ιωάννη  Σούκο  για  τον οποίο οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι έντιμος άνθρωπος  και δεν τα αρπάζει  είναι να επεκτείνει τους ελέγχους του σε όλο το χώρο  των ΜΜΕ , δηλαδή σε ραδιόφωνα, εφημερίδες διαδίκτυο τηλεοράσεις και περιοδικά .

  Οι  επιθεωρητές του δεν θα προφταίνουν να  βεβαιώνουν παραβάσεις . 

Επικρατεί μαύρη εργασία,  ανύπαρκτα μισθολόγια μαύρη εργασία τις Κυριακές τα Σάββατα και τις αργίες  και φυσικά  μπλοκάκια με δεκάδες ανασφάλιστους συναδέλφους .
Για κάντε κύριοι του ΣΕΠΕ  μια βόλτα από τα  μικρά κανάλια  εκεί στα Δυτικά Προάστια  να δείτε  πως εργάζονται  οι συνάδελφοι  στα ΜΜΕ  και σε κάποιες λαθρόβιες εφημερίδες που  γλύφουν τη σημερινή κυβέρνηση  .


Πιράνχας .

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας