Ιαν. 26, 2016

Ν. Παπας ο .....Υπερπρωθυπουργος

Σε  ολομέτωπη επίθεση  εναντιον της ΕΣΗΕΑ  προχώρησε για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα η Κυβέρνηση  του Σύριζα .

Τη Δευτέρα  25 Ιανουαρίου  2016  το Γραφείο Τύπου του Σύριζα  με ανακοίνωσή του  στρέφεται κατά της ΕΣΗΕΑ η οποία  την ίδια μέρα είχε προχωρήσει σε καταγγελία  σε βάρος της Κυβέρνησης για το βίντεο που προβλήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου  στο γήπεδο του  TAE KWON  DO  όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός με αφορμή τη συμπλήρωση χρόνου από της εκλογές της 25ης  Ιανουαρίου 2015.
Συγκεκριμένα  στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ με τίτλο  <  Χτυπήματα  TAE KWON DO στην ενημέρωση > η Κυβέρνηση  προσπαθεί να  φορτώσει  στους δημοσιογράφους  τις κοινωνικές   αντιδράσεις  που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής  της  με το λαό στους δρόμους . Βεβαίως οι αρμόδιοι   της προπαγάνδας  της Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με  εγκέφαλο τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά  στο βίντεο που πρόβαλαν  φρόντισαν να  εμφανίσουν   γνωστούς  δημοσιογράφους προπαγανδιστές των ιδιωτικών  τηλεοπτικών σταθμών  που τόσο πρίν από το δημοψήφισμα όσο και στη διάρκεια πρίν από αυτό προπαγάνδιζαν υπέρ του ΝΑΙ  και  φυσικά  κατά της Κυβέρνησης .
Αντίθετα η  ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της  τονίζει μεταξύ  άλλων  ότι <  Η επιλογή  ( της Κυβέρνησης )  να στοχοποιηθούν  συνολικά  οι δημοσιογράφοι  ώς εκπρόσωποι  της διαπλοκής  με την  προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων  και ενημερωτικών  καναλιών πέφτει στο κενό .

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Συριζα  υποστηρίζει ότι  η ΕΣΗΕΑ παραβιάζει  ανοιχτές θύρες υποστηρίζοντας  ότι  αν από κάποιον απειλείται  το δημοσιογραφικό λειτούργημα  και η δεοντολογία δεν είναι  από την κυβέρνηση αλλά  από το μιντιακό σύστημα  της διαπλοκής >
Η πρώτη φορά που επιτέθηκε η Κυβέρνηση  εναντίον της ΕΣΗΕΑ  κάτι που έγινε για πρώτη φορά  είναι η εμμετική  ανακοίνωση του υφυπουργού  εργασίας κ. Πετρόπουλου  για το ασφαλιστικό  .
Μάλιστα  όπως τονίσθηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Σταμάτη Νικολόπουλο  στα τελευταία Διοικητικά Συμβούλια  της Ενωσης  ο διάλογος που είχε ξεκινήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  Εργασίας δεν μπορεί να συνεχισθεί μετα το περιβόητο Non paper  όπου ο γνωστός πρώην δικηγόρος της ΠΟΕΣΥ  και σημερινός υφυπουργός  Εργασίας  έκανε το άσπρο μαύρο  σχετικά με  το ασφαλιστικό  .

Μετά τις τελευταίες εξελiξεις  οι  δημοσιογραφικές ενώσεις αποφάσισαν  να προχωρήσουν σε  πανελλαδική απεργία  την Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  . 

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ  καλεί τους δημοσιογράφους σε μαζική κινητοποίηση την  Πέμπτη  ενώ στο  Δ.Σ.  της Τρίτης  26  Ιανουαρίου  αποφασίσθηκε  από την ΕΣΗΕΑ να  συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι  στην απεργία της ερχόμενης  βδομάδας  χωρίς όμως να αποφασισθεί αν θα γίνει την  Τετάρτη 3 Φλεβάρη  ή την Πέμπτη  4  Φέβάρη .

Εδώ πρέπει να  αναφερθεί ότι ακούσθηκαν και προτάσεις για τριήμερη  ή και τετραήμερη  απεργία με στόχο να κλείσουν τα Κυριακάτικα φύλλα .
Στα τελευταία διοικητικά συμβούλια  τονίσθηκε από πολλά μέλη  του Δ.Σ.  Νικολόπουλος, Νταουντάκη, Τσαλαπάτης, Μηλιώνης και Φιλιππάκης  άμεση οργάνωση  των απεργιακών κινητοποιήσεων με  μεγάλη συγκέντρωση ή έκτακτη Γενική Συνέλευση  προκειμένου να ξεκινήσει απεργία διαρκείας . 

Εκείνο όμως που πρέπει να αναφερθεί είναι το στοιχείο  της οργάνωσης του αγώνα σε όλους τους εργασιακούς χώρους με επισκέψεις του  Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ  σε ραδιόφωνα εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς  για ενημέρωση των δημοσιογράφων .
Και αυτό γιατί  με το νομοσχέδιο πόυ προωθεί η Κυβέρνηση για  το ασφαλιστικό δεν διαλύονται μόνο τα ταμεία του κλάδου αλλά εξαφανίζεται ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος .

Πιρανχας

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας