Δεκ. 31, 2015

Ας αρχισουν οι < χοροι> αγωνες

Καιρος ηταν .... αρκει να μην ειναι για τα ματια ...

Αγωνες διαρκειας ειναι η μονη λυση

                               -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Απο το προφιλ του καλου συναδελφου Kostas Ntelezos 

 Την ερχόμενη Δευτέρα, που θα είναι η πρώτη του 2016, όλοι οι άνθρωποι του Τύπου και των ΜΜΕ, δρομολογούν άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κρατήσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη ζωή τους, από την πενταετή κατοχή... Σαν να μην αρκεί που η ανεργία στον κλάδο φτάνει στο 40% και οι απολύσεις και η απλήρωτη-υποαμειβόμενη εργασία κυριαρχούν παντού, τώρα έρχεται και η κυβέρνηση να κατεδαφίσει τα Ταμεία του Τύπου, τα μόνα που εξακολουθούν να αποτελούν νησίδες ασφαλείας για εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους.

Δυστυχώς, στη χτεσινή νέα συνάντηση των προεδρείων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, επιβεβαιώθηκε αυτό που ορισμένοι λέμε εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή, η κυβέρνηση δεν διαθέτει ρεαλιστικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό και πως το μόνο που την ενδιαφέρει, είναι πώς θα υφαρπάξει τα αποθεματικά και των Ταμείων για τα οποία μέχρι σήμερα το κράτος δεν έχει διαθέσει ούτε 1 ευρώ!

Εγκλωβισμένη στην άθλια δήθεν διαπραγμάτευση των 17 ωρών του καλοκαιριού, επιχειρεί τώρα να ...σώσει το Ασφαλιστικό, ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει μέχρι σήμερα όρθιο, στο όνομα και της κατ´ επίφαση "αριστερής ισότητας", την οποία ευαγγελίζεται ένα κόμμα άκρως μνημονιακό, όπως και τα κόμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Το δίδυμο Κατρούγκαλου - Πετρόπουλου έστειλε για άλλη μια φορά το μήνυμα στους εξαθλιωμένους των ΜΜΕ , να ξεχάσουν τα Ταμεία τους γιατί τα χρειάζεται μαζί με τα αποθεματικά τους ο ...αριστερός Μπόγιας. 
Το σχέδιο υφαρπαγής των αποθεματικών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (ό,τι έχει απομείνει από τη ληστεία του PSI) είναι το μόνο ξεκάθαρο αυτής της κυβέρνησης, όπως άλλωστε και η χειραγώγηση της δημοσιογραφίας.

Επίσης, ο σχεδιασμός κατασυκοφάντησης του κλάδου είναι εμφανής από τις πρώτες μέρες του βίου αυτής της κυβέρνησης, η οποία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι το πως θα δημιουργήσει τα νέα-δικά της "τζάκια" κυρίως στο χώρο των ΜΜΕ και των Έργων.

Από την συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας προέκυψε λοιπόν, πως θα διατηρηθεί ως επαγγελματικό Ταμείο μόνον ο ΕΔΟΕΑΠ, για τον οποίο θα υπάρξει κάποιος πόρος τύπου φόρου διαφήμισης αντί αγγελιόσημου!

Μετά τις εξελίξεις αυτές, την Δευτέρα θα γίνει ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ με τα προεδρεία των Ενώσεων και των Ταμείων μας. 
Η λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας είναι μονόδρομος, καθώς το κυβερνητικό μασάζ προς ορισμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του κλάδου τελείωσε άδοξα και οι εξαθλιωμένοι του Τύπου ή θα πεθάνουν ή θα εξεγερθούν...

Άλλωστε, οι δημοσιογραφικοί φορείς έχουν πλέον εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με τους κυβερνώντες. Την σκυτάλη παίρνει η δυναμική αναμέτρηση όλων των εργαζομένων των ΜΜΕ με τους σημερινούς εκπροσώπους των δανειστών (γιαλαντζί αριστερούς) και τους εγχώριους συνεργάτες-υποβολείς τους...
Καλή Χρονιά με υγεία, δύναμη, αποφασιστικότητα και αντοχές για όλους μας...

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας