Δεκ. 18, 2015

Τι θα κανει τωρα η ΠΟΕΣΥ ?

Με το εξωδικο αυτο που δεν ειχε ψηφιστει απο το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για να σταλει στην εφορευτικη επιτροπη της ΕΡΤ αλλα εσταλη , σε μια προσπαθεια να παρεμβει στις εκλογες της ΕΡΤ η ΠΟΕΣΥ εχει εκτεθει ανεπανορθωτα.

Τωρα που δεν ειναι στην πρωτη θεση ο υποψηφιος που ειχαν υπολογισει να στηριξουν με αυτο το εξωδικο , τι θα κανουν ? θα αφησουν να διεξαχθει για πρωτη φορα στην ιστορια τριτος γυρος σε συνδικαλιστικες εκλογες η θα απαιτησουν δικαστικα να τηρηθει ο νομος?

Συμφωνα με πληροφοριες το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ δεν σκοπευει να παρεμβει , ενω η ΕΣΗΕΑ επικαλειται την αυτονομια των δημοσιογραφων της ΕΡΤ.

Συμφωνα με τις ιδιες πληροφοριες η εφορευτικη επιτροπη λαμβανοντας υπ οψιν και τις γνωμοδοτησεις νομικων συμβουλων , θα αποφασισει τελικα για το θεμα την Δευτερα το πρωι.

Ελπιζουμε να μην γινει της <<Νεας Δημοκρατιας>>.

Μεντα

ΠΟΕΣΥ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

1.   Τον Δημήτρη Κούνη, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή μελών στο Δ.Σ της ΕΡΤ

2. Την Καίτη Θεοδωρίδου, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή μελών στο Δ.Σ της ΕΡΤ

3.   Τον Ανδρέα Σκαλίδη, μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή μελών στο Δ.Σ της ΕΡΤ

απάντων κατοίκων Αγίας Παρασκευής, Λεωφ. Μεσογείων αρ. 432.

 

***********

Ήδη με την από 468/27.10.2015 επιστολή μας θέσαμε υπόψη σας την υποχρέωσή σας να προβείτε στη διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη – εκλογή των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΡΤ Α.Ε σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4324/2015.

Είναι σαφές από την πρόβλεψη του άρθρου 7 του ως άνω νόμου ότι τόσο η ανάδειξη των υποψηφίων, όσο και η ανακήρυξη των επιτυχόντων πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτόν.

Παρά ταύτα εμμένετε μέχρι και σήμερα να επικαλείστε και να εφαρμόζετε συμπληρωματικά με την ως άνω διάταξη την πρόβλεψη του άρθρου 14 του ν. 3965/2011, η οποία όμως αφορά την εκλογή ενός και μόνο αντιπροσώπου στο Δ.Σ των αναφερόμενων στο πεδίο εφαρμογής του εν λόγω νόμου φορέων και με το δεδομένο αυτό απαιτείται για την ανακήρυξη του επιτυχόντος η λήψη της απόλυτης  πλειοψηφίας των ψηφισάντων.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην περίπτωση της ΕΡΤ, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4324/2015, προβλέπεται η εκλογή δύο εκπροσώπων των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων ένας δημοσιογράφος, δεν είναι δυνατό να τύχουν εφαρμογής οι προβλέψεις του ν. 3965/2011,  αναφορικά με τις προϋποθέσεις ανάδειξης των επιτυχόντων. Αντίθετη ερμηνεία των επίμαχων νομοθετικών διατάξεων αντίκειται στο σκοπό και στο γράμμα της διάταξης του ν.4324/2015 που ρυθμίζει ειδικά το ζήτημα της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΡΤ.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα σας καλούμε όπως προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ως οφείλετε άλλωστε εκ της θέσεώς σας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εφαρμογή των προβλέψεων του ν. 4325/2015 και από τις επαναληπτικές αρχαιρεσίες εκλεγούν δύο αντιπρόσωποι των εργαζομένων και συγκεκριμένα ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος δημοσιογράφος και ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιους τεχνικός – διοικητικός υπάλληλος.

Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή οφείλει να διασφαλίσει ότι οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν βάσει σαφών και συγκεκριμένων οδηγιών που θα αποσταλούν έγκαιρα προς όλες τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές, η σύνθεση των οποίων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, και ότι πριν την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί έλεγχος και των ψηφοδελτίων της επαρχίας, τα οποία πρέπει να αποσταλούν στην κεντρική εφορευτική επιτροπή το αργότερο την επομένη της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.

          Επειδή για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνουμε και σας εφιστούμε την προσοχή όπως εκπληρώσετε τα καθήκοντά σας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον  ν. 4324/2015 που διέπει τις συγκεκριμένες αρχαιρεσίες.

          Σας δηλώνουμε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών και δικαστικών αρχών προκειμένου να διασφαλίσουμε την εφαρμογή των δεσμευτικών για εσάς προβλέψεων του ν. 4324/2015.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

 

Αθήνα, 26.11.2015

Για το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ

 

 

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

Δημήτρης Κουμπιάς                               Γιώργος Σαββίδης

ΑΝΑΠΟΔΑ

Σχόλια

18.12.2015 18:14

δημητρης αιβατζιδης

σελιδα και η ενημερωση πληρης ,ευχαριστω θα δω τον 4324 .εαν γνωριζετε σε ποιον νομο αναφερονται θεματα σχετικα με στελεχωση οχι διοικητικων αλλα απλων δημοσιογραφων ΑΜΕΑ στειλτεμουemailπαρακαλω

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας