Δεκ. 11, 2015

Η ΕΡΤ που θελουμε με αφορμη την κινητοποιηση των Ικαριωτων στην Αθηνα

 Aυτές τις ημέρες με αφορμή τη διαδήλωση των Ικαριωτών στο Υπουργείο Υγείας, βλέπουμε το πρόσωπο της «ΕΡΤ που θέλουμε» και για την οποία επί διετία αγωνίστηκε η κοινωνία, μαζί με όσους εργαζόμενους έμειναν όρθιοι μετά το «μαύρο» και δεν προσκύνησαν τα μορφώματα των ακατανόμαστων.

Και τηλεοπτική κάλυψη σήμερα το πρωί, με συνδέσεις τόσο με τη Σάμο για τα προβλήματα Υγείας στο νησί και σύνδεση με τους ευρισκόμενους στην Αθήνα Ικαριώτες. Και βέβαια αρκετές ραδιοφωνικές αναφορές, αλλά και αναρτήσεις στο ert.gr

Φωνή στις τοπικές κοινωνίες, φως στα κοινωνικά προβλήματα, προβολή στις συλλογικές δράσεις.

Καλό είναι να γκρινιάζει κανείς ή έστω να ασκεί κριτική (και το κάνουν πολλοί) γι αυτά που δεν βλέπει, ή γιατί αυτά που βλέπει δεν του αρέσουν (μιλάμε πάντα για την ΕΡΤ γιατί αυτή πληρώνουν μέσω του ανταποδοτικού τέλους οι πολίτες), αλλά χρήσιμο είναι να «δείχνουμε» και τι μας αρέσει, να υπάρχει δηλαδή και η πρόταση.

Υποχρέωση όσων βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις στην ΕΡΤ, που σημαίνει ότι έχουν και πολιτική ευθύνη, να μην αγνοούν τα μηνύματα της κοινωνίας, γιατί έχουν αρχίσει τα ροκανίσματα σε εκπομπές που κινούνται σε κατευθύνσεις σαν αυτές που προαναφέραμε.

Ενημερώνουμε επίσης ότι από τους πρώτους που τηλεφώνησαν για ενημέρωση και έβγαλαν άμεσα ψήφισμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ικαρίας.

Λίγες ημέρες πριν το λουκέτο, είχαμε βρεθεί (9/6/2013) σε κοινή διαδήλωση στην Αθήνα και τότε για το νοσοκομείο. Μάλιστα η πρόταση για συμμετοχή μας σαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχε εγκριθεί και από γενική συνέλευση, αλλά η πλειοψηφία όσων την ψήφισαν δεν κατέβηκε καν στη διαδήλωση.

Συνυπήρξαμε πάλι στη διαδήλωση της 29/11/2013, όταν ομάδα των τότε απολυμένων  της ΕΡΤ, συμμετείχαμε με πανό και ομιλία – χαιρετισμό στη διαδήλωση.

Εμπειρίες που πρέπει να τις θυμόμαστε, γιατί όποιος/α ξεχνάει των τιμωρεί η ζωή.

πηγη##Νασος Μπρατσος

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας