Νοε. 28, 2015

Με ΘΟΛΟ τοπιο μοιαζει πλεον η ΕΣΗΕΑ

Με θολό τοπίο  μοιάζει πλέον η ΕΣΗΕΑ  μια που συμπληρώνονται  έξη ολόκληροι μήνες από τις εκλογές του  Ιουνίου   χωρίς οι έντεκα σοφοί  ανεγκέφαλοι  που εκλέχτηκαν  να μην μπορούν να  σχηματίσουν προεδρείο . Φυσικά οι ευθύνες  μπορούν να αναζητηθούν  σε όλους  αλλά κυρίως σε δύο παρατάξεις .

Στην παράταξη των Ενωμένων δημοσιογράφων  που μέχρι πρότινος τους έκανε κουμάντο η κ. Μαρία Αντωνιάδου  και στην  παραταξούλα του  γέροντα  Κυρίτση - που είναι η πρώην παράταξη Σόμπολου -  και η οποία είναι σε πλήρη διάλύση .

Φυσικά  και οι άλλες παρατάξεις έχουν μεγάλες ευθύνες  μια που δεν έχουν πιέσει να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τη συγκρότηση .
Τί  έγινε λοιπόν στην ΕΣΗΕΑ .?  Αν και εδώ και καιρό γράψαμε ότι  το σχέδιο ήταν να εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Νικολόπουλος  ο Κυρίτσης για να παίξει το παιγνίδι του  - ενεργεί σαν λαγός πλέον του κ. Κοταρίδη  - εδώ και τουλάχιστον και δύο μήνες  δεν θέλει να ψηφίσει τον Νικολόπουλο μια που οι υπόγειες συνενοήσεις  με τον Κοταρίδη πέτυχαν  και ο τελευταίος θέλει πλέον  να μπούν στο προεδρείο ο ίδιος και  φυσικά ο λαγός  της Αντωνιάδου ο Διόγος . Η  καταψήφιση της κ. Μαρίας Αντωνιάδου βέβαια  έγινε αστραπιαία  όπως γράψαμε με πρόταση του Κοταρίδη  και φυσικά η  άτακτη Μαρία  ξέχασε την προεδρεία .Από τότε καθημερινά στην ΕΣΗΕΑ εκτυλίσεται ένα παιγνιδι  παραλόγου εν πολλοίς βρώμικο  και με χτυπήματα κάτω από τη μέση .
Αν  στην όλη ιστορία προσθέσουμε το ξεπούλημα  του Αγγελιόσημου από τους δύο πουλημένους συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ τον κ. Κουμπιά και τον γέροντα  κ. Σαββίδη κανονικά οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε να εισβάλουν στα γραφεία του σωματείου τους  - Ακαδημίας 20-  και να πάρουν με τις πέτρες το συμβούλιο αλλά και κάποιους απο τους διευθυντάδες του Σωματείου .
Δυστυχώς βρώμικο παιγνίδι  είναι και σε εξέλιξη  και στον ΕΔΟΕΑΠ  όπου  άλλος βρώμικος βραχίωνας της Αντωνιάδου με επικεφαλής τον  παρατρεχάμενό της κ. Καρούτζο και τον  Συριζαίο  πρόεδρο Τάτση  μαζί με τη Σταθάτου τον Νεστορίδη - αρπακτικό της Σπανοπούλου  και τον  Καταιφτσή -  αλλά και τον Παπαιωάννου  ξεπουλάν τον ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσιογράφων.

Τις μέρες αυτές προεδρεύουσα στην ΕΣΗΕΑ είναι η κ. Νανά Νταουντάκη  που ναι   μεν καταβάλει  προσπάθειες για να βγεί προεδρείο  αλλά δέχεται και χτυπήματα από μέλος του Δ.Σ.  - επικεφαλή παράταξης - που ακολουθεί δική του γραμμή . Τρία γεγονότα παραθέτουμε  για να καταλάβει και ο πλέον  αδαής  συνάδελφος  τα παιγνίδια που παίζονται στο σωματείο .  Είναι γνωστές οι ενέργειες του υπουργού κ. Κατρούγκαλου  που έβαλε ήδη την ταφόπλακα  στο Αγγελιόσημο .

Από τις  αρχές Νοέμβρη φαινόταν που πήγαινε η ιστορία . Η  πλειοψηφία της ΠΟΕΣΥ  ξαφνικά αποφάσισε  να δραστηριοιποιηθεί αλλά  οι κ.κ. Σαββίδης και Κουμπίάς  με ΨΕΥΤΙΚΕΣ  ανακοινώσεις  που έπλεκαν το εγκώμιο του Τσίπρα  για δήθεν παρέμβασή του  στο θέμα του Αγγελιόσημου  κορόιδεψαν τον κλάδο .

Στα τότε σουμβούλια  της ΕΣΗΕΑ που έγιναν για να κατέβει ο κλάδος σε απεργίες  ελάχιστα μέλη μίλησαν  για απαρχή άμεσων κινητοποιήσεων . Αναφερόμαστε στους κ.κ.  Μηλιώνη Φιλιππάκη αλλά  και   Μαζανίτη που ο καθένας από δική του θέση ζητούσε άμεσα κινητοποιήσεις . Δηλαδή το ΠΑΜΕ  η Πρωτοβουλία  για την Ανατροπή και ενα μέλος των Ενωμένων δημοσιογράφων  τοποθετήθηκαν για απεργίες με πλαίσο αλλά και   διάρκεια .

Το παράξενο είναι οτι η κ. Νταουντάκη σε κείνη την περίπτωση που θα ξεκίναγε  απεργία από την ΠΟΕΣΥ - μια Τετάρτη ήταν -  έκλεισε το θέμα για να μην συγκρουσθεί με την ΠΟΕΣΥ . Την  πάπια  έκανε και  ο επικεφαλής της ΚΕΔ κ. Τσαλαπάτης  αλλά και ο κ. Νικολόπουλος που δέχθηκαν τις δήθεν αληθινές πληροφορίες της ανακοίνωσης της ΠΟΕΣΥ  της 16ης  Νοεμβρίου .
Δεύτερη περίπτωση είναι  ενυπόγραφες  αιτήσεις των Ενωμένων δημοσιογράφων στην προεδρεύουσα της ΕΣΗΕΑ  κ. Νανά Νταουντάκη  στις 26  Νοεμβρίου που τη μια υπογράφουν οι κ.κ.Κοταρίδης και Μαζανίτης  για δήθεν φοβερή αποκάλυψη του Κυρίτση για την κατάργηση του Αγγελιόσημου από τον Κατρούγκαλο  - λες και δεν  ήταν γνωστό αυτό εδώ και καιρό - με αποτέλεσμα η προεδρεύουσα να συγκαλέσει  σύσκεψη  για συζήτηση .

Οι Ενωμένοι δημοσιογράφοι - αφού τους στρίμωξε η κ. Αντωνιάδου υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση όχι για σύσκεψη αλλά για  σύγκληση συμβουλίου για εκλογή προεδρείου . Ομως η ουσία του ξεπουλήματος της Ασφάλισης των Δημοσιογράφων αλλα  και του Αγγελιοσήμου ξεκινά από τους δύο πουλημένους συνδικαλιστές της ΠΟΕΣΥ και των μελών της  που  πρίν λίγες μέρες κρυφα από την ΕΣΗΕΑ  έφτιαξαν κείμενο που κατέθεσαν σε Κατρούγκαλο και Σταθάκη  που δέχονται  το ξεπολυλημα του ΕΔΟΕΑΠ  και του ΕΤΑΠ  τη δημιουργία  χωρίς προυποθέσεις ενιαίου ταμείου όλων των εργαζόμενων στον τύπο κλπ .  Φυσικά μιλάμε  για τους κ.κ. Κουμπιά  και Σαββίδη  .

Και οι δύο που δρούν σα λαγοί της Κυβέρνησης  πήγαν νύχτα να  σφαξουν χιλιάδες εργαζόμενους στον τύπο . Και το πέτυχαν . Η αντίδραση  της ΕΣΗΕΑ  ήταν υποτονική αν και βγήκε  μια χλιαρή ανακοίνωση  που μάσαγε τα λόγια της . Δύο μέλη του Δ.Σ.  οι κ.κ. Μαζανίτης και Φιλιππάκης  ζήτησαν να καταγγελθεί με τον πλέον  ουσιαστικό τρόπο η θέση της ΠΟΕΣΥ  αλλά  δυστυχώς  η κ. Νταουντάκη και τα άλλα μέλη  του Δ.Σ.  δεν το δέχτηκαν . Τώρα ποιός ξεπουλά τον αγώνα μπορεί να το καταλάβει ο καθένας μόνος του .
Πρόσφατα  - δηλαδή στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  που έγινε χτές Παρασκευή  27 Νοέμβρη  φάνηκε  και αλλο  μαχαίρωμα πισώπλατο  τη φορά αυτή από το λεγόμενο διασωματειακό . Χωρίς τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ  ο Γραμματέας  του διασωματειακού  κ. Μπερεδήμας  πήρε απόφαση  και  για απεργία  στις 2 Δεκεμβρίου  και στην ανακοίνωση του Διασωματειακού  ανέφερε εν αγνοία της τη συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ .

Στη συζήτηση που ακολούθησε  από τους επτά  του Δ.Σ.  που ήταν μέσα  ο μεν κ. Φιλιππάκης  που ακολουθεί  την ίδια θέση στις κινητοποιήσεις ζήτησε  48ωρη  απεργία  επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους  και  ξεκίνημα χωρίς την ΠΟΕΣΥ  κινητοποιήσεων με  πλαίσιο  και φυσικά να καταγγελθεί η ΠΟΕΣΥ  για μια ακόμη φορά  για το ξεπούλημα του κλάδου . Ο κ. Μαζανίτης  ζήτησε και εκείνος   την καταγγελία της ΠΟΕΣΥ   όμως  οι αλλοι συνδικαλιστές  συμφώνησαν απλά στην  συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ  μόνο  στην απεργία της ΓΣΕΕ  στις 2 Δεκεμβρίου .
  Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε και μια  καλή μεν αλλά χλιαρή ανακοίνωση των δέκα μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ  που  βγήκε με πρωτοβουλία της  κ. Νταουντάκη  και χτυπά απαλά στον  πισινό  της την ΠΟΕΣΥ  και την οποία δεν δέχτηκε να υπογράψει μόνο η κ. Μαρία  Αντωνιάδου . Στην ανακοίνωση αυτή τα δέκα μέλη του Δ.Σ. που την υπογράφουν  καταγγέλουν με απαλά λεκτικά σχήματα  στην ουσία τη δράση του Κουμπιά και του Σαββίδη  και κυρίως το βρώμικο παιγνίδι που παίζουν με την κυβέρνηση .

Πιρανχας

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας