Νοε. 25, 2015

Ιστοριες με κακο τελος

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

  Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο καθένας για τον υπουργό που με την πρώτη τη ευκαιρία  σηκώνεται στις μύτες των ποδιών του, επειδή θέλει να δείξει το μπόι του.

  Τετάρτη βράδυ όμως στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος «κρεμασμένος»  στο πάνελ των ομιλητών για την παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες με κακό τέλος»:

# Έκανε βαθειά υπόκλιση στους αμερικανούς για να είναι εντός γραμμής.

# Αποκάλυψε τις πηγές έμπνευσης του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση  που οδηγεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους στην αιματοχυσία.

  «Το 1949 – είπε- διοικητής του ΙΚΑ, ήταν Αμερικανός. Προσπαθούσε να ενοποιήσει τα Ταμεία. Εβδομήντα χρόνια δεν τα καταφέραμε. Θα το πετύχουμε τώρα».

  Και πάγωσε το ακροατήριο.

«Η φιλοδοξία μας, δεν  είναι να έχουμε ένα κακό τέλος , είπε ακόμη  θέλοντας να παίξει με το τίτλο του βιβλίου Αλλά να κάνουμε μια καλή αρχή».

  Η φυγή του όμως αποδεικνύεται ότι δεν είχε καλό τέλος.

  Το καταπέτασμα του ουρανού εσχίσθη στα δύο και ήρθε η βραδυνή καταιγίδα. 

  Κατά  το χρονικό διάστημα  Δεκέμβριος 1948 έως τον Ιούλιο 1950 διοικητής του ΙΚΑ , βάσει του ΑΝ 852/1948 και του Ν. 1367/1949 ήταν ο Αμερικάνος Ο. Powell.

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας