Νοε. 24, 2015

Ντροπη ΠΟΥΛΑΝΕ τον ΕΔΟΕΑΠ τα λαμογια

Πίκρα, θλίψη και ντροπή. Θα μου πείτε, αγαπητοί συνάδελφοι , πως μπορεί να τα νοιώθει και τα τρία μαζί, ένας άνθρωπος, που ήρθε στον ΕΔΟΕΑΠ με την ψήφο σας, για να προσφέρει, να βοηθήσει και όχι, για να σας εκδικηθεί. Να σας... λιώσει.
Να σας κάνει να πάρετε σήμερα και άλλη μία μεγάλη πίκρα.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, την έκτακτη σήμερα- πριν μια ώρα ολοκληρώθηκε- λήφθηκαν τρεις αποφάσεις κατά πλειοψηφία. Η πρώτη αφορά το πούλημα- για πούλημα λοιπόν και το ένδοξο παρελθόν- ομολόγων αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από πρόταση του ταμία του ΔΣ , προκειμένου, όπως ο ίδιος, τόνισε να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, οφειλές σε ασφαλισμένους, νοσοκομεία, φάρμακο, μέχρι τον Δεκέμβρη( τα τρία εκατ) και άλλα τρία, για να αγοράσει ο ΕΔΟΕΑΠ χρόνο- έτσι υποστήριξαν τα 6 μέλη του ΔΣ , που το ψήφισαν- και Ιανουάριο, Φεβρουάριο του 2016.( τι πλήρωσε ακριβώς, με στοιχεία και χαρτιά, με αποδείξεις , με την ....ρευστοποίηση ακόμα δεν μας απάντησε, στο ΔΣ, από τότε)...
Τρία μέλη, οι Κώστας Ντελέζος , Γιάννης Αγγέλης και Πόπη Χριστοδουλίδου ψηφίσαμε αποχή, ( κι ανάθεμα-σχολιάζω- την κακοτυχία μας, ως ...Ταμείο).
Ως πότε θα πουλάμε; Μέχρι την τελευταία δεκάρα, μέχρι τέλους, είπαν κάποιοι υποστηρίζοντας μάλιστα την άποψη αυτή φανατικά.
Έχει βέβαια σημασία να σας τα γράψουμε, όλα αναλυτικά. Τι είπαν. Και τι είπαμε. Και να σας τα πουν και όσοι τα ψήφισαν. Να τα μάθετε όλα.
Πρώτα, όμως, οι ειδήσεις της μέρας....
Προχωράμε στην δεύτερη απόφαση.( Ούτε τον Κατρούγκαλο δεν περιμένουν, ούτε τον Τσίπρα, ούτε τίποτα. Αυτό, που φωνάζουν οι πιτσιρικάδες ισχύει εδώ: δηλώνουν σωτήρες και τίποτα, τίποτα, δεν τους σταματά).
Η επιτροπή για τους μισθούς διοικητικών, νοσηλευτών κ.λ.π αποφάσισε την μείωση των μισθών ( θα υλοποιηθεί αυτό, από 1/1/2016). Το ψήφισε, η πλειοψηφία, καταψηφίστηκε από τους τρεις μας.
Όπως οι ίδιοι , είπαν, μεσοσταθμικά η μείωση μισθών είναι 10%. Υπάρχουν 13, που πήραν αύξηση( ο ένας είπαν,θα πάρει, κάπου 300-400 ευρώ , γιατί λάμβανε μισθό, κατά πολύ λιγότερο από την ΣΣΕ του 2009 της ΕΠΗΕΑ).
Και υπάρχουν - στην αρχή, μας έλεγαν ένας, μετά, είπαν δύο( δεν γνωρίζουμε αυτή την στιγμή με βεβαιότητα πόσοι) , που ο ένας έχει μείωση μισθού, της τάξης των 1.000 και ο άλλος των 887 ευρώ. Νάτα, λοιπόν , τα 36% ή 32%, που λέγαμε, εμείς από την πρώτη στιγμή.
Πόσα θα κερδίσει ο ΕΔΟΕΑΠ από αυτές τις μειώσεις; Είπαν 272.000 ευρώ, ετησίως. ΟΚ. Δεν είναι εξορθολογισμός.
Περικοπές είναι.
Και ακούστε κι αυτό: ρώτησαν τους εκπροσώπους του προσωπικού και αυτοί " έδειξαν κατανόηση" . Πριν λίγες μόνο μέρες, εγω και ο Κώστας Ντελέζος μιλήσαμε με τους εκπροσώπους και μόνο για... κατανόηση δεν μας...μίλησαν. ΟΚ. "Μου κόβεις τον μισθό και δείχνω κατανόηση...Σφάξε με αγά να αγιάσω".
"Αυτή η σύμβαση που προτείνεται, εδώ είναι μία όαση σε σχέση με αυτά, που γίνονται έξω"....τόνισε, ο ταμίας του ΔΣ.
Πρέπει, λέω εγώ, να τα ανεχόμαστε όλα και να το βουλώνουμε στον καιρό των μνημονίων, γιατί, όπως είπε κι ένας από το ΔΣ ," είναι γνωστό πως" ο καπιταλισμός είναι πολύ βάρβαρο σύστημα"!
Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε του ΔΣ για την...πληροφορία.
Ψύχραιμα συνεχίζω για τις επικουρικές συντάξεις.
Εδώ, ψήφισαν 5 υπέρ των μειώσεων-περικοπών γερών και αγρίων, ( ο κ. Νεστορίδης ψήφισε λευκό, γιατί είχε αντίρρηση στο δεύτερο σκέλος της πρότασης της Επιτροπής, δηλαδή να γίνει και επιπλέον περικοπή, της τάξης του 8%.
Από 1-1-2016, θα ισχύουν οι παρακάτω μειώσεις στην επικουρική και το ύψος της μείωσης εξαρτάται από το ποσό της επικουρικής, που λαμβάνει καθένας από τον ΕΔΟΕΑΠ.
Αποφασίστηκε λοιπόν, με 5 υπέρ, ένα λευκό και οι τρεις μας καταψηφίσαμε- "σφαγή του...Δράμαλη" το χαρακτήρισα, αυτό, που για τους άλλους, που το έφεραν και το ψήφισαν, ( σεβαστή η άποψη τους, αλλά θα διαψευστούν, όπως διαψεύστηκαν κι όταν ξαναμείωσαν τις συντάξεις, πάλι οριζόντια) μειώνει το έλλειμμα,ετησίως, κατά 3.200.000 ευρώ , περίπου και θα πάει τον ΕΔΟΕΑΠ( τι ακούμε Αγία μου Αικατερίνη), δύο χρόνια πιο κάτω...ΟΚ.
Δεν μπόρεσαν, γιατί ο νομικός σύμβουλος είπε: "ΟΧΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ" να προχωρήσουν σε επαναυπολογισμό των συντάξεων, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως οι ίδιοι έλεγαν και διαλαλούσαν..
Κάνουν οριζόντιες περικοπές- θα πάρει ο χάρος και την χαμηλή επικούρηση- όριο το χαμηλότερο, 243 ευρώ, ( αυτό δεν θα έχει περικοπή) όπως εξήγησαν, οι τρεις της Επιτροπής, γιατί, κατά πρώτο κόβονται οι δύο συντάξεις( 14 συντάξεις είχαμε), που είχαν ενσωματωθεί, με απόφαση του ΔΣ , στις 28 Ιουνίου του 2010,( οπότε καταργείται η απόφαση αυτή και οι συντάξεις γίνονται 12. Αυτή είναι η πρώτη περικοπή.
Και επιπλέον , οι συνταξιούχοι του ΕΔΟΕΑΠ θα υποστούν και μία επιπλέον μείωση της επικουρικής τους, της τάξης του 8%. Μην με ρωτήσετε πόση περικοπή θα έχει έκαστος.
Ρώτησα και μου απάντησαν ό,τι εξαρτάται από το ύψος της σύνταξης, που λαμβάνει. Οριζόντιες άδικες περικοπές.
Ενώ άλλα υπόσχονταν και για άλλα δεσμεύτηκαν.
Στενοχωρήθηκαν, πολύ, είπαν,( όχι όλοι), σήμερα για αυτές τις αποφάσεις, αλλά ,"αν θέλουμε να επιβιώσει ο ΕΔΟΕΑΠ δεν γίνεται αλλιώς".
Υποσχέθηκαν πως δεν θα κάνουν περικοπές στην υγεία.
Ηδη έχουν κάνει.
Κι ετοιμάζουν κι άλλες , γιατί το έλλειμμα είναι 15-16 εκατομμύρια, οπότε αφού κι ο κ. Κατρούγκαλος επιθυμεί έναν άλλο ΕΔΟΕΑΠ, ας ετοιμαστεί, μην... κουράζεται ο άνθρωπος. Εγώ, ψέμματα δεν λέω, για αυτό επιμένω να το γράφω και με δύο...μ. ΨΕΜΜΑ!
Διαφορετικές απόψεις για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Αλλά, όχι και να μας τρελάνουν ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι κι εμείς οι ανεύθυνοι. Αντε, γιατί όλα έχουν ένα όριο.
Ο αντιπρόεδρος, ο κ. Νεστορίδης μας κατήγγειλε, γιατί μιλήσαμε για "σχέδιο, που μοιάζει με του κ. Κατρούγκαλου από την πλειοψηφία" κι αναρωτήθηκε ποια στάση εξυπηρετεί την υπόθεση Κατρούγκαλου , ( υπονοώντας την καθαρή και με στοιχεία, στάση των τριών μας και την καταψήφιση των περικοπών).
ΟΚ. Προχωράτε.
Μπορεί κάποιοι να στενοχωρηθήκατε πράγματι.
Όμως, το πάνω από όλα, ο άνθρωπος, που λέγατε κάποιοι, δεν ισχύει , όταν θα μείνουν μόνο τα ντουβάρια...
Το ΔΣ ήταν δύσκολο.
Αλλά σημασία έχει πως η "σφαγή" έγινε.
Και η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης και λήψη αποφάσεων από τους μετόχους, η πρόταση Ντελέζου, ούτε ακούστηκε καν.
Όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.
Αλλά, ρε γαμώτο πόσο πιο μνημονιακοί;
Μες την άγρια κρίση τέτοιες περικοπές;
Βλέπετε...ο...καπιταλισμός...
Λυπάμαι γιατί σας μεταφέρω πικρές ειδήσεις.

πηγη##Ποπη Χριστοδουλιδου

ΑΝΑΠΟΔΟΣ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας