Νοε. 21, 2015

Γιωργος Μαρινοπουλος : Ευχαριστω απο καρδιας τους συναδελφους

Ο Γιώργος Μαρινόπουλος για τις εκλογές στην ΕΡΤ

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντας μου έτσι το δικαίωμα να συμμετάσχω στον 2ο γύρο των εκλογών, δίνοντας μου έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσω να είμαι η φωνή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Προσωπικά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το δίκιο των εργαζόμενων στην ΕΡΤ αλλά και για το δίκιο της κοινωνίας ολάκερης, αυτής που έμπρακτα στήριξε τον διετή αγώνα μας ενάντια στο "μαύρο" που επέβαλε το καθεστώς στις συχνότητες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Και αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί και γι' αυτούς που για διάφορους λόγους ο καθένας και η καθεμιά τους, δεν ένωσαν τη φωνή τους με τη δική μας αυτά τα 2 χρόνια. Αλλά που πλέον εκτιμούν και τιμούν αυτόν τον αγώνα. Και που σήμερα προσπαθούν να εργαστούν μαζί με εμάς τους συναδέλφους τους σ' ένα εργασιακό περιβάλλον που θυμίζει πολλά απ' τα παλιά, λόγω της προσπάθειας ελέγχου του παραγόμενου προγράμματος από την όποια εξουσία. Κάτι που, αν συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε, θα μας κυνηγάει μια ζωή και όταν έρθει το δεύτερο "μαύρο" (με αυτονόητη αιτία την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολιγαρχών της DIGEA), τούτη τη φορά δεν θα εμφανιστεί ψυχή εκεί, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Περιφέρεια, για να μας σταθεί.

Αυτά τα ολίγα ήθελα προσώρας να σας πω. Να τάξω δεν μπορώ. Να πράξω όμως ναι. Να παλέψω για μια ΕΡΤ3 ισχυρή κι όχι κουτσουρεμένη, για την ενίσχυση κι όχι την απαξίωση των ΕΡΤ/ΕΡΑ της Περιφέρειας, για μια ΕΡΤ1 που δεν θα μιμείται τα συστημικά ΜΜΕ και θα εστιάζει την ειδησεογραφία της στα προβλήματα και τα αιτήματα των πολιτών κι όχι μόνο στις "απαντήσεις" των αρμόδιων, μια ΕΡΤ2 που θα αναδεικνύει τον Πολιτισμό στο μέγεθος που του αρμόζει, μια ΕΡΑ Αθήνας λειτουργική και ανεξάρτητη. Και γενικά μια ΕΡΤ που θα αξιοποιήσει επιτέλους τις διδαχές της αυτοδιαχείρισης των δύο ετών και δεν θα συνεχίσει να τις πετάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που μπορούν να κάνουν τη διαφορά υπάρχουν. Και είναι πολλοί. Μερικοί από αυτούς βρίσκονται ήδη μπροστά και πίσω από κάμερες, μικρόφωνα, κονσόλες και πληκτρολόγια. Υποστήριξη ζητούν αυτοί κι ευκαιρίες οι υπόλοιποι. Για να κάνουν το καλό, το ανεξάρτητο, το όνειρο πραγματικότητα.

Αγωνιστικά σας χαιρετώ.

Γιώργος Μαρινόπουλος
Ανταποκριτής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας