Νοε. 8, 2015

ΕΔΟΕΑΠ : Ποιοι υπεσκαπταν σαν <<αρουραιοι >> το ταμειο μας ?...

Επιτέλους αποκαλύπτεται γιατί «δούλευαν» τόσο καιρό

Οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα γύρω από τον ΕΔΟΕΑΠ και το Αγγελιόσημο επιτρέπουν πλέον να δούμε με ξεκάθαρο τρόπο το τι ετοιμάζεται πίσω από τις πλάτες των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και κυρίως τον ΕΔΟΕΑΠ.

Τα γεγονότα είναι τα ακόλουθα:

· Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κατρούγκαλος συναντώντας συναδέλφους εκπροσώπους από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ δήλωσε ότι όσο αφορά το Αγγελιόσημο είναι προς κατάργηση και ότι ο ΕΔΟΕΑΠ, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ από την συνάντηση “ουδόλως και τον ενδιαφέρει”. Η “πρόταση” του μάλιστα ήταν “να γίνει επαγγελματικό ταμείο, άμα θέλουν να το κρατήσουν οι δημοσιογράφοι και υπάλληλοι, αφού προηγουμένως εξαιρεθεί η επικουρική ασφάλιση και ενταχθεί στο ενιαίο ταμείο” και βεβαιωθεί από αναλογιστική μελέτη η βιωσιμότητά του υπό τους νέους όρους.

· Λίγες εβδομάδες νωρίτερα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ το συμμαχικό προεδρείο Τάτση – Καρούτζου – Παπαϊωάννου βάζουν και εγκρίνουν (πλειοψηφικά) κατεπείγουσα αναλογιστική μελέτη χωρίς να δώσουν σε κανέναν εξήγηση και σχεδόν ταυτόχρονα συγκροτούν επιτροπές για να μειωθούν οι δαπάνες για μισθούς και επικουρικές συντάξεις. Καμία απάντηση στις εύλογες αντιρρήσεις μας ότι δεν μπορεί να γίνει αναλογιστική μελέτη για τον Οργανισμό, πριν ξεκαθαριστεί το πως θα διαμορφωθεί το τοπίο για το βασικό έσοδο, δηλαδή το Αγγελιόσημο.

· Παράλληλα στις επίμονες εδώ και δύο περίπου μήνες πιέσεις μας να επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς για να ξεκαθαριστεί το τοπίο για τον Οργανισμό ή έστω αυτό να γίνει σε συνεργασία με τις Ενώσεις, η απάντηση ήταν η διαρκής υπεκφυγή και μία απόλυτη αδιαφορία, που συνδυαζόταν με μισόλογα εκτός Συμβουλίου για “επαφές” από τις οποίες ποτέ δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Τελικά ήρθε την Πέμπτη η συνάντηση Κατρούγκαλου – ΠΟΕΣΥ για να επιβεβαιώσει τους φόβους μας.

Πίσω από τις πλάτες μας στο Συμβούλιο και κυρίως εν αγνοία των ασφαλισμένων μελών-μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ πιθανόν να ετοιμάζουν την εκβιαστική μετατροπή του σε ένα επαγγελματικό ταμείο για ολίγους, όπως έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει. Από πότε ; Από τότε που παραβιάζοντας κάθε δεοντολογία η “ροζ – μπλέ” συμμαχία κατέλαβε με πραξικόπημα το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ για να ετοιμάσει την μετάλλαξή του και την εκδίωξη των συναδέλφων από το ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Συνεχιζεται

ΑΝΑΠΟΔΑ

Τελευταία σχόλια

17.08 | 07:05

Τα λαμόγια κάνουν τη δουλειά τους. Οι τριαθλητές γιατί τους ακολουθούν;
Το τρίγωνο Αυγενάκης -Γείτονας - ΕΟΕ, ποιος θα το σπάσει;

17.08 | 07:03

Ντροπή και αηδία.
Αυτοί οι τύποι θα σώσουν τον ελληνικό αθλητισμό;

08.08 | 07:53

Νέα τζάκια. Έτσι θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άσε καλύτερα. Το ότι ο Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος, δε σημαίνει πως θα τρέξουμε στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει σαπίσει κι αυτός. ΜΑΥΡΟ στην κάλπη και στους δύο

12.06 | 18:10

Πλάκα κάνεις; Δε φαντάζεσαι τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες

Κοινοποίηση σελίδας